Dr Emel Gökmen Kimdir? Mesleki Geçmişi
Hastalıkları, nedenini bularak çözmeyi hedefleyen Dr Gökmen’in hastalık ve hastaya bakış açısı çok farklıdır. Tanıya uygun ilacı yazma döngüsünden 2004 yılında çıkarak kendine ait klinikte spesifik çalışmaya başlamıştır. Öncelikle yaşamı boyunca kendisinin de çektiği migren ve baş ağrılarını çözmeye yönelmiştir. Bu süreçte kendi migrenini çözmekle kalmayıp çok sayıda hastanın ağrısını dindirebilmiştir.
Dr Gökmen, 1967’de Muğla’da doğmuş, 1990’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde nöroloji uzmanlığını 1999’da tamamlamıştır. 2004 yılında Alman Hastanesindeki görevinden ayrılarak nöral terapi eğitimine başlamıştır.
İntegratif tıp (tamamlayıcı tıp) uygulamaları ile yakından ilgilenen Dr Gökmen nöral terapi yanı sıra akupunktur, homeopati, manyetik alan eğitimlerini almıştır. Dr Emel Gökmen, integratif tıp alanındaki bilgiler ışığında konvansiyonel tıp alanında farklı bakış açıları geliştirme üzerine çalışmalar yapmaktadır.
Nöroloji alanında birçok hastalık olmasına rağmen Dr Gökmen bazı hastalıklar üzerine spesifikleşmiştir. “Ağrı bedenin yardım çağrısıdır” düşüncesiyle her hastada o hastaya özgü nedenleri bulmayı hedeflemiş ve başarmıştır.
Neden Migren ve Baş Ağrıları?

Dr Emel Gökmen, Derin ve Toto’nun annesidir.
Dr Emel Gökmen, çocukluk yaşlarından itibaren kusmalı ataklardan, auralı ataklara her türlü migren türünü yaşamıştır. Öncelikle kendi migrenini çözmüştür. Migren tedavisinde şimdiye kadar deneyimlenmiş tedavileri aşan bir başarı geliştirmiştir.
Babası da küme baş ağrısından çok çektiği için çalışmalarını bu alanda da yoğunlaştırarak, küme baş ağrısının dişlerden kaynaklandığını söyleyen ve gösteren ilk hekim olmuştur. Aynı şekilde trigeminal nevraljinin de tamamen dişlerden kaynaklandığını iddia etmiş ve birçok başarılı tedavi sonucuyla iddiasını kanıtlamıştır.
Gökmen Yaklaşımı Nasıl Oluştu?
Gökmen Yaklaşımı, bazı hastalıklar için ortak kabul olan “nedeni bilinmeyen hastalıklar” paradigmasını kabul etmeyen bir akılla oluşmuştur. Dr Gökmen Aydınlanmanın ve bilimin temeli olan özgür akılla düşünerek (aude sapere) Gökmen Yaklaşımı’nı geliştirmiştir.
Gökmen Yaklaşımı’nda tedavinin öncelikle hastayı ve ağrısını ayrıntılı dinlemekten geçtiği, böylece nedenlerin tespit edilebileceği belirtilmektedir. Dr Emel Gökmen tespit edilen nedenlerin nöral terapi ile düzeltilmesinin yetmediğini gözlemleyerek iyi yönetilmiş diş tedavilerine ihtiyaç olduğunu deneyimlemiştir. Bu aşamada diş hekimliği alanında ilgili uzmanlarla çalışmıştır. Çalışmaları başarılı yürütebilmek için tedaviyi yönetebilecek düzeyde bu alana dair bilgi ve deneyim biriktirmiştir
Dr Gökmen, migren ve baş ağrıları yanı sıra fibromiyalji, bel-boyun ağrıları, bel-boyun fıtıkları, baş dönmesi, kulak çınlaması, huzursuz bacak sendromunda da nedenleri bularak yeni çözümler üretmiştir.
Dr Emel Gökmen’in Gelecek Vizyonu
Dr Emel Gökmen, olumlu tedavi sonuçlarından oluşan deneyimlerini kitaplaştırmaya başlamıştır. Kendisinin de çok çektiği migren ve baş ağrıları deneyimlerini “Migrene Çözüm Var” kitabıyla yayımlamıştır. Yeni çözümler geliştirdiği diğer hastalıklarla ilgili kitap çalışmalarını sürdürmektedir. Akademik dokümantasyon çalışmalarına da başlayan Dr Gökmen, kendi geliştirdiği yaklaşım ve deneyimlerini meslektaşlarına aktarmak amaçlı eğitim çalışmalarını, özellikle mesleklerinin önemini vurgulamak için diş hekimleriyle yaptığı paylaşımları çok önemsemektedir.
264 Yorum. Yeni yorumunuzu buradan yazabilirsiniz...
Merhabalar Emel Hanım. Ön iki diş kaplaması sonrası oluşan kulak çınlaması problemimi internette araştırırken sizin sayfanızı gördüm. Önceden koku yapıyor diye değiştirttim. Kaplamalar çıktığında çok rahatladım. Alıştırma için yeni kaplamaları taktı, yine güzeldi, sadece soldaki az eğri duruyordu, bundan dolayı sol dişimi biraz daha aldı. Bana ağrı hissettiğin zaman şöyle “dedi”. Hissetmeye başlayınca söyledim. Düzgün dursun diye dişi takarken biraz büküp kastırarak taktı. Taktıktan sonra sol gözümün altında yorgunluk sonucu oluşan rahatsızlık gibi bi şey hissettim. KKB, nöroloji ve diş doktorlarına gittim, sonuç alamadım. Sanki akarsuda suyun altındaki gibi bir çınlama var. Düşünmemi ve konsantrasyonumu etkiliyor. Yardımcı olur musunuz?
Yaşadıklarınız beni hiç şaşırtmadı. Dişlerinizin dengesi bozulmuş. Özellikle sağlam dişerden düzgün durusun diye almak benim açımdan çok yanlış. Diş hekimlerinin birçok hastasında sorun olmayabilir ama olduğunda da ciddi olur. Sizin durumunuzda öncelikle mevcut dişlerin dengesi sağlanmalıdır. muhtemelen sonrasında splint tedavisine de (plak tedavisi) gerek olacaktır. Ancak dişlerinizi yapan hekim bu tedaviyi yapabilecek eğitime sahip değildir. Bu konuda çalışmış uzmana ihtiyaç vardır. böylesine uzmanlar da çok azdır.
Merhaba Emel Hanım. Benim 1 aydır sırt ve kürek kemiklerimde ağrım var. Röntgen çekildi, boyunda düzleşme ve hafif dışarıdan belli olmayan skolyozum var. Ağrılarım dinlenince geçmiyor. Aksine sırt üstü yattığımda ve arkama yaslandığımda artıyor. Hayat kalitemi oldukça düşürdü. Sizce bu tarz ağrılar skolyozdan kaynaklı olabilir mi? Yoksa başka bir sıkıntı mı var?
Tek başına skolyozun yaptığını düşünmüyorum. Kaslarda probleminiz var o da bu durumu artırıyor.
Hocam 57 yaşındayım. Gitmediğim doktor, içmediğim ilaç, yaptırmadığım tahlil, çekilmediğim film, EMG, MR ve tomografi kalmadı. 10 sene önce bel fıtığı ameliyatı oldum fakat ağrılar şimdi nüksetti. Ağrılar belimden başlıyor, ayaklarıma kadar iniyor, geceleri uyutmuyor, sabaha kadar ovalayıp duruyorum. Bütün film ve tahliller de çok temiz, bir şey görünmüyor diyorlar ama bu ağrılar nereden geliyor? Son gitmeye niyetlendiğim bir algoloji bilim hocası, ona da bayram sonrası gideceğimi düşünüyorum. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Ağrıların kaynağını bulmak lazım. Ağrıların kaynağında her zaman film ve tahlille tespit edilebilen bir problem tespit edilemeyebilir. Algoloji hekimleri de tespit edilebilen patolojiler üzerinden çalışır. Sizde muhtemelen böyle bir neden bulunamayacak. İntegratif tıp yaklaşımı ile nedenleri bulmak üzerine çalışılabilir.
Merhaba değerli hocam. Benim sıkıntım şu: Stresli bir ortamda baş ağrısı ile başladı. Sonrasında kafamda basınç oluştu, akabinde beynimde ince bir tiz ses ve gözlerimde yakını görmeme durumu oluştu. Tomografi ve MR kulak odyo testlerinin hiçbirinde bir şey çıkmadı. Ağrının en belirgin özelliği ise uykudan hoşlanmaması. İlk zamanda oturarak dahi uykuya dalmama izin vermiyor, baş arkasında şiddetli bir yanma ile uyanıyordum. 2 hafta süren bu durumum sonucunda baş ağrım kesildi ama basınç ve diğer belirtiler devam etti. Psikiyatriye gittim ve antidepresana başladım. 2 yıl 150 mg kulandım. Her sabah kulaklarıma kadar uyuşmuş bir kafayla uyanıyordum. 2 yıl sonra ilacı azaltarak 37,5 mg’a düşürdüm. Gün içinde kulak çınlamam dışında hiçbir şikayetim yok. Geceleri ise yine uyku esnasında birkaç defa baş arkasında yanma ya da kalp çarpıntısı ile uyandım. Vücudumun hareket etmesinden hoşlanan ve uykuyu asla sevmeyen kulak ya da beynimde çınlama var. Gözümde yakını görme hasarı bırakan bu hastalığın belirsizliği beni çıldırtıyor. Lütfen yardımcı olun ve Allah için, yalvarıyorum beni bu durumdan kurtarın.
Çınlamalar antidepresan ilaçla çözülmüyor. Diş – çene kompleksinize yönelik çalışma gerekli görülüyor ama sitemde okuyacağınız gibi diş hekimine gitmekle bu problemler çözülmüyor. Profesyonel çalışma ile sorunlar çözülebilir.
Hocam. Ankara’da ikamet ediyorum. Bu sıkıntılarım; azıda kırık ve bir dişimin çekilmesi ile başladı. Bu sıkıntılarımı diş hekimi ile görüştüğümde bizlik bir sıkıntı yok diye başından savdı. Bir hafta, diş ağrısı neticesi baş ağrısına dönüşen sıkıntılarım bugünkü noktaya beni getirdi. Profesyonel yardım derken, bir yol gösterir misiniz?
Hayri bey diş hekimleri ağrıyı bilmez. Ağrıyla uğraştığını düşünen hekimler dişleri bilmez. Aslında ağrılarda dişlerin rolü büyük. Ben bu konuda kendimi geliştirdim. Dişleri öğrendim. Dişler için yapılacak tedaviyi yönetiyorum. Çalıştığım hocalar alanlarında bi,limsel ve pratik olarak en iyi noktalarda çalışanlardan oluşuyor. Sizi gerekli tedavilere bu şekilde yönlendiriyorum.
Sevgili Emel hanım, birkaç gün önce sağ yüzüm ağrımaya başladı. En küçük bir temasta yüzde hassasiyet artı. Ertesi gün yüzümde hassasiyet devam etti. Ağrıyla beraber şimşek çakması devam etti. KBB’ye gittim. Kulakta bir şey yok diyip çene cerrahina yönlendirdiler. Çene cerrahı diş temizliği yapıp dişte sorun olmayıp nevralji olduğum kanısına vardı. Epilepsi ilacına başlandı. Akşam sancılar artarak devam etti yemek yemede zorlandım. Her sancıda şimşek çakıyor ve bununla beraber gözüm yaşarıyordu. Epilepsi ilacı yan etkileri artı kan değerini düşürmesi benimde kan değerlerimin normalin altında olması yüzünden başlamadım. Günlük olarak kullandığım ilaca başladım. Zaten kendimde sağlık çalışanıyım. Bugün sabah sancılar azaldı ve araştırma yapmaya devam ettim ve YouTubedan videonuzu izledim. İletişime geçmenizi istiyorum. Antalya’da yaşıyorum. Gelecek günlerde şiddetlenmesinden korkuyorum. Sağ tarafta bir, sol tarafta bir olmak üzere iki çürüğüm var. Dolgu gerektiğini söylediler ama onun ağrıya neden olmayacağını söylediler. Ama arkadaki iki azı dişi sağ alt çene 4 sene önce çekildi. Tek taraflı çene kullanmakta buna sebebiyet vereceğini söylediler ve implant önerdiler. Sizce yaptırmalı mıyım? Cevaplarsanız ve iletişime geçerseniz sevinirim.
KBB doğru tanıyı görmüş ama tedavi için hep yapılan yanlışı o da yapmış. Çene problemine çene cerrahı bakmıyor. Çene cerrahı kendi alanı olmayan konuda kesin tanı koymuş ve yine kendi işi olmayan diş temizliğini yapmış. Çene probleminiz varken ağzınızı açık tutup temizliğin acelesi yoktu. Diş hekimlerinin eline düşmeyin her şeyi yaparlar. Yarın gitseniz ağrınıza bakmadan implantta yapmaya başlar. Yaşadığınız çene eklemi ile ilişkili. Ancak kararı çene cerrahı değil bu konuda yani çene konusunda çalışmış protez uzmanı verebilir. Antalya’da benim bildiğim uzman ne yazık ki yok.
Sayın Emel Hanım. Şikayetim fibromiyalji sanıyorum. Teşhis konmadı ama belirtilerini yaşıyorum. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum, hep ağrı. Fizik tedaviye gittim kas romatizmasını anlatıyorsun dedi ama tahlillerde çıkmadı. Herhangi bir tedavi yok. Bacaklarda, kollarda ağrı, hareket kısıtlığı, bileklerde güçsüzlük, hep yorgun. Bu hastalığın teşhisi nasıl konacak. Sayfanızı görünce anlatmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.
Fizik tedavide size söylenen kas romatizması ile fibromiyalji aynı şeylerdir. Tahlillerde hiçbir şey bulunamaz. Hastanın anlattıkları ve muayene ile tanı konulabilir. Bence sizde fibromiyalji var.
Merhaba Emel Hanım. 40 yaşındayım. Çok yoğun, hiç geçmeyen bacak ağrım var. Dinlensem de yatsam da asla geçmiyor. Ağrı kesici ilaç alıyorum oda geçirmiyor. Doktora gittim dahiliye, fizik, ortopedi bir şey yok diyorlar. Vücudumun vitamin ve kan değerleri normal ama ağrı asla geçmiyor. Yaptığım hiçbir şey bana keyif vermiyor. İnternette ağrı bölümleri ararken bu bölüme rastladım. Lütfen bana yardımcı olun ne yapabilirim?
Huzursuz bacak sendromu benzeri bir ağrınız var. Özel yapılacak nöral terapiden faydalanırsınız.
Emel Hanım merhaba. 23 yaşındayım. Yaklaşık bir haftadır aniden başlayan, ense kökü, kafamın arkada ve şakaklarımı saran bir baş ağrısı çekmekteyim. Ancak ilaçlar biraz hafifletiyor. Ağrıyla orantılı olarak burnumun sağ tarafında tıkanıklık var. Gözlerimi açamıyorum, ağrı yoğunlaştığında bulanık görüyorum. Aşırı derecede halsizlik var, uykudan uyanmak çok zor geliyor. Erkenden uyuyorum ama sabah kalkamıyorum. Hayatımı çok olumsuz etkiliyor. Ses, ışık ve gürültüye karşı hassasiyet oluşmaya başladı. 1 yılı aşkın süredir çağrı merkezinde çalışmaktayım, bundan kaynaklı olabilir mi bilemiyorum. Son olarak tansiyonum hep 10/7 çıkıyor. Etkisi var mıdır?
Çağrı merkezinin olumsuz etkisi olmuştur ama tek başına değil. Altta problemler olmalı. Bunun tıkanması diş kaynaklı problemlerle de olabilir. Değerlendirmek gerekiyor.
26 yaşındayım. Son aylarda artmakla birlikte önceki yıllardan gelen bir sırt ve boyun ağrım var. Sol kolumda güçsüzlük vardı. Bir şey yaptığımda çabuk yoruluyorum. Son zamanlarda sağ kolumda da başladı. El ve bacak eklemlerimde ağrı var. Ayrıca vücudumda halsizlik mevcut. Sağ ve sol elimde uyuşma var, akşama doğru artıyor. Baş ağrılarım sürekli değil fakat oldugunda dayanılmaz oluyor. Son zamanlarda stresli geçiyor. Bir haftadır ağrı kesintisiz, iki gündür de ellerim ve çocuğu emzirirken kolumda uyuşma var. Bunların dışında sabah yataktan yorgun kalkıyorum ve canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Unutkanlık ve kansızlık var denildi demir hapı verildi ama hala araştırmaya devam ediliyor. Salı yaptırdığım kan testinde enfeksiyon çıktı.
crp 153, sedimantasyon 45, wbc 16.5, neu 13.38, baso 0.32, neu 81.27, lym 10.06, baso 1.96, mono 4.36, anti nükleer antikor negatif.
Yapılan kan testleri enfeksiyon olduğunu gösteriyor. Yazdıklarınız fibromiyaljiye benziyor. Enfeksiyon fibromiyalji şikayetlerini artırır. Öncelikle enfeksiyon kaynağının çözülmesi iyi olacaktır.
Merhabalar. 17 yaşındayım. Bel, bacak ve boyun ağrılarım var. Çene ağrım var, o da dişime vuruyor. Doğru dürüst oturamıyorum, yaslanamıyorum. Hep bir ağrı, kendimi sıkma hissediyorum. Baş ağrılarım da oluyor. Bende fibromiyalji miyim?
Fibromiyalji belki ama sadece çene eklemi sorunu ve beraberinde gelişmiş ağrılar olabilir. Değerlendirmek lazım. Gökmen Yaklaşımına göre her iki durumda da tedavi değişmez.
Emel Hanım. Size nasıl ulaşabilirim. Bana telefon numarası gönderebilir misiniz? Tedavi için gelmek istiyorum.
İletişim sayfasında tüm bilgiler var.
Hocam; en az 10 yıldır baş ağrım var. Tomografide bir şey çıkmadı. Doktorum “gerilim tipi baş ağrın var” dedi. 10 gün önce uykudan baş ağrısı ve mide bulantısıyla uyandım. Başımın sadece tepesi ağrıyor. Adetime 2 gün vardı, adetim bittikten sonra baş ağrım kesildi. Sizce bu durum nedir? Bu ay dişim çekildi, 2 kök ve 1 diş. Ameliyat gibi oldu. Bundan olabilir mi?
Yaşadığınız baş ağrısı biraz migrene dönmüş. Diş çekimlerinin etkisi olabilir ama yine de değerlendirmek lazım.
Merhaba Emel Hanım. 37 yaşındayım. Yurtdışında yaşıyorum. Benim sorunum huzursuz el ve ayak. Makalenizi okudum. Nöral terapi bu tür sorunlarda kullanılır mı, etkili sonuç alınır mı? Daha önce özel bir hastanede testler yapıldı, ilaç tedavisi verildi fakat sonuç olumsuz ve ilaç bir süre sonra etkili olmadı. 14 yıldır bu sorunu yaşıyorum, giderek artıyor ve çok dayanılmaz bir durum. Gerçekten anlatması çok zor bir durum. Sizden cevap bekliyorum lütfen.
Haklısınız. Bu tarz ağrıları anlatmak zordur çünkü normal ağrı değildir. Nöral terapi etkili olur ama bu duruma özel uygulamak lazım. Yaşadığınız ülkede varsa yaptırınız ve neler yapıldığını bana yazınız. Tecrübelerim doğrultusunda önerilerle yardımcı olmaya çalışırım.
Selam Emel Hanım. Ensemden başıma ve yüzümün sağ tarafına yoğunlaşan bir ağrı, sağ tarafımda sancılanma yapıyor. Bazen sağ koluma ve bazende nefes alırken batma oluyor ciğerime. Boyunum sağ tarafına kramp giriyor. Rahatsızlığımın sebebi ne olabilir?
Bu tarz ağrıların altından neden olarak diş-çene kompleksi çıkar. Değerlendirmek lazım.
Merhaba Emel Hanım. Çektiğim sıkıntıya benzer bir yorum okudum, o nedenle bende size danışmak istedim. Geçen Temmuz ayından beri sağ üst dişte, elmacık kemiği, çene ve kulak ağrısı çekiyorum. Dişçim yan yana iki dişimi dolgu yaptı ve dişlerimi küçülttü. 1-2 ay kadar sonrada kaplamasını yaptı. Lakin diş açıkkende kaplama yapıldıktan sonra da ağrılarım geçmedi. Bazen durduk yere, bazende diş ipiyle temizlerken ağrılar başlıyor. Son 3 aydır da ensemde ağrılar başladı. KBB doktorum lenf bezlerinin hafif şiştiğini ve dokunmamam gerektiğini söyledi. Elle çene mi muayene ettiğinde ise dişlerimi sıktığımı belirtti. Çene MR’larında yada sinüs tomografilerinde birşey çıkmadı. Bende gece plağı kullanmaya başladım ama ağrılar hala devam ediyor. Panoramik filmlerde de birşey görünmüyor dedi dişçim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Panoramik filmi bana gönderin (emel@emelgokmen.com). Dişçiniz göremez çünkü çok yüzeysel değerlendiriyorlar. Ayrıca yapılan plak önemli. Her diş hekimi plak yapıyor ama neredeyse tamama yakınının yaptığı doğru etkiyi gösteremiyor.
Sayın Hocam Merhabalar. Şu anda 3,5 aylık hamileyim ve aşağı yukarı her gün sırtım, ve boynumdan başlayarak başımda zonklamaya varan baş ağrıları çekiyorum. Hamile olduğumdan dolayı ilaç alma konusunda çekimser davransam da, gün aşırı ve bazen, haftanın 4-5 günü ilaç kullanıyorum.Bir nöroloji uzmanına göründüğümde 25 senedir süren (ve hamileliğimde daha da şiddetlenen) bu ağrılarımın migrenden olduğunu söyledi. Çare olarak internetten araştırma yaptığımda ise nöral terapinin de bizim gibi hastalar için bir seçenek olduğunu okudum. Sizce bu tedavinin başarı oranı ve bana uygunluğu nedir acaba? Saygılarımla.
Benim çalıştığım hamilelerde çok iyi sonuçlar alıyorum ama ben nöral terapiyi sadece iğne yapmak şeklinde kullanmıyorum. Bence hamilelikte yapılabilecek en iyi ve başarılı tedavi. Siz deneyin olmazsa bana tekrar yazarsınız. Gelebilirseniz bana da gelmenizi öneririm. Baş ağrısı spesifik çalıştığım için hamile deneyimim bayağı oldu.
İyi günler Hocam. 20 yıllık migren hastasıyım ve bunun için ilaç kullanıyorum, 5 aydır da trigeminal nevralji başladı ve onun için de bir epilepsi ilacı kullanıyorum ama trigeminal nevralji ağrılarım çok şiddetli ve önceleri sadece sol taraftaydı şimdi sağ tarafta da başladı. Ne yapabilirim? Önerilerinizi bekliyorum.
Öncelikle diş filminizi değerlendirmek lazım. Ciddi düzeyde diş de sıkıyor olabilirsiniz. Diş probleminin çözümü ile başlayıp sonrasında migren yapıcı etkenler devreye sokulabilir. Tedavi olabilirsiniz.
Selam. 38 yaşındayım. Benim de hiç geçmeyen ağrılarım var. Özellikle ayaklarımın altı çok ağrıyor, oturduğum yerde bile ağrıyor. Ayrıca sırtım, kollarım hatta parmaklarım. Tüm ilgili doktorlara gittim. Sonuç olarak psikolojiye bağladılar ve 2 yıldır psikolojik ilaç kullanıyorum fakat ağrılar devam ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ağrısız bir hayat nasıl olur unuttum. Cevap vermenizi sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Psikolojik olsaydı tedaviye cevap verirdi değil mi? Muhtemelen fibromiyalji benzeri şikayetleriniz var. Ağrısız hayat mümkündür. Bana sorarsanız çözümsüz ağrı da yoktur.
20 yaşındayım. 15 yaşından beri çekiyorum, hayat kalitemi sıfıra düşürüyor. Bir sıkıntım yok, neden ağrıyor bilmiyorum. Ailede kimsede yok.
Baş ağrıları sıkıntı ile ilgili değildir. Bio-elektriksel olaylardır. Şu anda ailenizde olmayabilir ancak geçmişte vardır muhtemelen.
Merhabalar Doktor Hanım. 43 yaşındayım. 35 yaşımda 1 sezaryen doğum yaptım. Öncesinde 3 dış gebeliğim var. Hamileyken ellerim de zonklamalı ağrılar basladı bileğimden itibaren, sadece ellerim de. Sabahları ellerimi kapatamazdım, gün içinde rahatlardı. Gittiğim fizik tedavi uzmanı ve tahlil sonuçlarından bir şey çıkmadı. Doğumda geçti. Oğlum 2 yaşına gelince hipotiroidi ve bozulmuş açlık glikozu için ilaç kullanmaya başladım. Ellerim deki ağrılar yine başladı. Parmak eklemlerim acı biber dökmüş gibi yanıyor, bazen zonkluyor. Romatoloji de tahlil sonuçlarında bir şey yok. D vitamini seviyemi yükselttiler, fibromiyalji deyip fizik uzmanına yönlendirdiler. Fizik uzmanı fibromiyalji dedi pilates önerdi. Daha önce boyun fıtığı için gittiğim nörolog EMG istemişti ve antidepresan önermişti, ilacı kullanırken ağrılar bıçak gibi kesilmişti. Zaman zaman %90 ağrı kayboluyor, zaman zaman zonklama, yanma beni depresyona sokuyor. Her işimi kendim yapan biriyim, hayat bazen çekilmez oluyor. Şimdi sol el bileğime ve bazen dirseklerime de hafif ağrı ve sancı giriyor. Sol omuzum da sıkışma sendromu var. 2 aydır yüzüyorum. Gıda intolerans testi önerir misiniz? Un ve şekeri kesmek işe yarar mı? Yorumunuzu rica edeceğim. Sevgiler.
Fibromiyalji olabilirsiniz ama daha çok sinir kılıflarında ödem var. Bu duruma hipotiroidi ve bağ dokusu zaafiyeti neden oluyor. Gida intolerans testi konusunda emin değilim. sonuçları bilince sürekli uygulayamayınca sıkıntı oluyor. Un ve şekeri kesmek ne kadar doğru onu da bilemiyorum. Fibromiyaljide bağırsak bozukluğu var ama nasıl düzeltilir bilemiyorum. Şimdilik bağırsaklar ve beslenme üzerine çalışmadan fibromiyalji hastalarını çözüyorum. İdare ediyorum. Yiyecekler konusunda birşey önermek için halen tam bilmediğim alanlar var. O nedenle size yardımcı olamadım.
Tüm soru cevapları okuyabilmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
‹‹ 1 2 3 4 5 6 7 ››