Sık sorulan sorular, tedavi hakkında merak edilen konuları içermektedir. Gökmen Yaklaşımı alışılmışın dışında bir tedavi algoritması olduğu için sorularınız olacaktır. Merak ettiğiniz soruların cevabını burada bulamazsanız Soru & Cevap sayfasına sorunuzu yazabilirsiniz.
Soru: İğneli bir tedavi mi?
Cevap: Nöral terapide iğneler kullanılır ama amaç bir yere bir ilaç zerk etmek değildir. Ciltten ince uçlu iğne ile uyarılar yapılır.
Soru: İğneler çok can yakar mı?
Cevap: Ağrılı bir tedavi değildir. İğne fobisi olan hastalar bile uygulatabilir.
Soru: İlaç tedavisi mi? İğnelerin içinde ne var?
Cevap: İlaç tedavisi değildir. İğneler içinde çok kısa etkili (15-20 dak kadar) lokal anestezik olan procain vardır. Procainin bio-elektriksel etkisinden faydalanılır. Anestezik etkisi kullanılan miktarda neredeyse yoktur ve çok kısa bir etkidir.
Soru: Yan etkisi varmıdır?
Cevap: Procainin yan etkisi hiç yoktur. Hamilelere ve kalp, tansiyon, şeker , karaciğer, böbrek hastası gibi hastalarda bile rahatlıkla uygulanabilir.
Soru: Procain nedir?
Cevap: En kısa etkili lokal anesteziktir. Isırgan otu ve acıbademden elde edilir. Bio-elektriksel etkisi nöral terapi başarısını sağlar.
Soru: Kortizon var mı?
Cevap: Tedavide kortizon kesinlikle kulanılmaz. Hatta karşı olunan bir tedavidir.
Soru: İğneli tedavilerle benzer midir?
Cevap: Hayır. Diğer iğneli tedavilerde başta lokal anestezik, kortizon olmak üzere ilaçlar kullanılır. Diğer iğneli ağrı tedavilerinde amaç o bölgedeki ağrıyı bastırmaktır. Nöral terapideki amaç ise sistemin network’ünü düzeltmektir. Nöral terapide de lokal anestezik kullanılır ama amaç ve etki mekanizması tamamen farklıdır. Uzun etkili lokal anestezik ilaçların bio-elektriksel etkisi yoktur.
Soru: Akupunktur mudur?
Cevap: Akupunktur değildir ama network için olumlu uyarım özellikleri benzer. Akupunktur genel, nöral terapi bozucu alana özel düzenleme yapar. Nöral terapi ağrı tedavisinde akupunkturdan çok daha fazla etkilidir.
Soru: Diş tedavisinde neler yapılıyor?
Cevap: Panoromik röntgen çekilip öncelikli problemler tespit edilir.
- Hastanın şikayetlerine özel kadran belirlenir (ağız saat kadranı gibi dörde bölünerek).
- Diş hekimliği genel uygulamalarından farklı olarak ağızdaki en problemli dişten değil, ağrıya sebep olan kadrandaki en problemli ya da sorumlu olduğu düşünülen dişten başlanabilir.
- Ağrı kontrol altına alındıktan sonra diş sağlığı için gerekli diğer tedaviler önerilir.
- Diş tedavilerinde diş profesyonellerinin de gerekli görmediği hiç bir tedavi yapılmaz. Tüm tedaviler diş sağlığı için de gereklidir.
- Farklı olarak ağrı bilgileri ışığında diş profesyonellerinin gözünden kaçabilecek sorunlar tespit edilir.
- Diş tedavisinin her aşamasında diş hekiminin muayene ve tedavi bulguları, tedavi sonrası hastanın semptomlarındaki değişimler iki koldan alınarak değerlendirilir. Bir sonraki tedavi aşaması ve gerekli diş profesyoneli belirlenir.
Soru: Diş hekimim dişimde sorun olmadığını söyledi? Nasıl dişimden kaynaklanabilir?
Cevap: Diş hekimleri genel topluma göre yani daha yüzeysel çalışmaya alışıktır. Onlar için önemli olmayan problemler bu hasta grubunda önemli olabilir. Herhangi bir dişteki, başlangıç çürük, kanal tedavisindeki minimal eksiklik, eksik bir diş bile aslında sorundur. Dişinizdeki problemi diş hekimi değil, Gökmen Yaklaşımı bilen ağrıyı yöneten hekim tespit edebilir. Diş hekimi önerilen tedaviyi uygulayandır.
Soru: Yirmi yaş dişlerim normal çıkmış? Nasıl sorun yaratır?
Cevap: Yirmi yaş dişleri güdük organ gibidir. Çiğnemede fonksiyonunda genellikle yeri yoktur. Yirmi yaş dişleri çürük olmasa bile olumsuz uyaran üretir, ağrıyı tetikleyebilir. Bazı diş hekimleri çekilmesine gerek yok dese de akademik olarak yaklaşım çekilmeleri yönündedir.
Soru: Diş hekimi mi değiştirmek istemem ki?
Cevap: Diş hekiminizin bilgi ve deneyimi dahilindeki problemler sizin hekiminizle çözülür ancak bazı problemler daha deneyimli profesyonellerle çalışmak ister.
Soru: Başım ağrıyor ama dişim ağrımıyor ki? Baş ağrım nasıl dişimden olur?
Cevap: Dişten çıkan uyarımlar sistemi bozar. Dişinizde ağrı veya ağrıyla ilgili his olmayabilir. Bağlantıyı çözmek tedaviyi yöneten hekimin işidir. Sistemin çalışmasını anlamak gereklidir. Tedaviniz yapıldığında bağlantıyı sizde deneyimleyeceksiniz.
Soru: Kesin tedavi midir?
Cevap: Bilimsel tıpta kesin tedavi tanımlaması yoktur. Gökmen Yaklaşımı ile tedavide ağrıya ya da şikayetlerinize kaynaklık yapan problem düzeltilir. Çok etkili ve uzun süreli tedavidir. Yıllar içinde yeni odaklar oluşabilir (dişiniz çürür, boğazınız iltihaplanır, ameliyat olursunuz). Yeni odaklardan ya da yeniden aktifleşen odaklardan şikayetleriniz olabilir ama tedavi kaldığı yerden devam eder. Yeniden şikayetler değerlendirilip kaynak tespit edilir ve tedavi sağlanır.
Soru: Birçok şikayetim var (başım ağrıyor, bel fıtığım, dizimde kireçleme, tiroit problemim, adet düzensizliğim….) hepsi için ayrı ayrı tedaviye mi geleceğim?
Cevap: Bu tedavi sistemi tümden düzenler. Alt yapı düzeltildikçe bağlantılı birçok problem birlikte düzelir. Ayrı ayrı tedavi gerekmez. Hekiminiz belli bir planlama ile hepsini seanslar içinde ele alır.
Soru: Tedaviyi zaman içinde aralıklarla tekrarlamam gerekir mi?
Cevap: Çoğunlukla tekrarlamak gerekmez ama şartlarınız uygunsa aralıklı kontroller ve sistemin elden geçirilmesi iyi olur. Bu tedavi sadece ağrıyı geçirmek olarak ele alınmamalıdır. Gökmen Yaklaşımı, genel sağlıklı yaşam konseptidir.
4 Yorum. Yeni yorumunuzu buradan yazabilirsiniz...
Emel hanım merhaba, televizyon programınızı izledim fibromiyalji ile ilgili sezaryen doğumunda sebep olabileceğini söylediniz, spiral kullanmak da sistemin bozulmasına sebep olabilir mi acaba?Teşekkür ederim
Kesinlikle etkili olur. Rahim bölgesine yapılan sezaryen, spiral kullanımı, kürtaj gibi her uygulama rahimde olumsuz uyarım oluşturur. Böylece bedende hastalıklar oluşur.
Merhaba Emel hanım, yaşım 16. 4-5 yıldır sürekli baş ağrısı çekiyorum. Ağrıyla birlikte yoğun kusmalar yaşıyordum ama şu sıralar yaşamıyorum. Göz kapaklarımda, alnımda, yoğun bir şekilde şakaklarımda oluyor ve bazen gözlerimi açmakta zorlanır hale geliyorum. Göz altı morluklarım oluyor ve göz ağrılarım geçmiyor. Ağrı kesiciler yanıt vermiyor. Boyun ve omuz ağrılarım da oluyor ve baş ağrısından sonraki gün de çok kötü hissediyorum kendimi. Nörolojiye gittim, MR çekildi, sinüzit olduğu söylendi. Fakat KBB doktorum sinüzitimin olmadığını söylüyor. Ne yapmam gerekiyor? Kafam çok karışık, lütfen yardımcı olun. Teşekkür ederim.
İrem, çocukluk çağı migrenin var. Bu yaşlardaki genç kızlara yirmi yaşlardan olabilir derim ama seninki farklı. Tedavi olabilir. Ailenle konuş, düşünürseniz ararsınız.
Tüm soru cevapları okuyabilmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.