Gökmen Yaklaşımı, alışılmışın dışında bir tedavi algoritmasıdır. Tanı koyup ilaç yazma yerine hastalıkların nedenini bularak çözümler üretir. Hastayı bütüncül değerlendirir.
Hastanın şikayetinin özellikleri, hastalığın nedenini bulma konusunda pek çok ipucu içerir. Hekimliğin temelini oluşturan hastayı doğru dinlemek çok önemlidir.Tedavi araçları olarak ilaçlar yerine bedenin network’ünü düzenleyen tedavileri kullanır.
Hastayı Dinlemek
1. Hastanın ayrıntılı öyküsü alınır.
- Öncelikle hastanın şikayeti müdahale edilmeden dinlenir, olduğu gibi kaydedilir.
- Ağrıyla ilgili detaylı sorgulama yapılır (şekli, süresi, nereden başladığı, ne zaman olduğu…).
- Tüm hayatı boyunca geçirdiği hastalıklar kaydedilir.
- Şikayeti ile bağlantılı olabilecek, hastanın aktarmadığı şikayetler sorgulanır.
- Ailesindeki hastalıklar, özellikle hastanın şikayeti ile ilişkili olanlar kaydedilir.
- Hastanın tüm şikayetleri ve yaşadıkları zaman çizelgesi yapılır.
2. Hastaya hastalanma mekanizması, nasıl hastalanırız, hastalıkların zamansal ilişkisi, bozucu alan yaklaşımı örneklerle anlatılır.
3. Mevcut şikayetlerin nasıl oluştuğu, bağlantılar anlatılır.
4. Hastanın tespit edilen bozucu alanları için tedavi planlaması yapılır.
Tedavide Kullanılan Yöntemler
Nasıl tedavi yapıyorum?
Nöral terapi, tedavi seanslarının temelidir. Diğer tedavi yöntemleri yardımcı olarak kullanılır.
Bazı hastalarda ise belirlenmiş dişlerdeki tedaviler temeldir. Bu hastalara nöral terapi yapılırsa ya hiç etkilemez ya da kısmi etkiler.

- Nöral Terapi: Tedavinin ana unsurudur. Birçok hastada öncelikli uygulanır.
- Akupunktur: Yardımcı yöntemdir. Özellikle stres düzenlemesi, çene ve boyun kaslarındaki spazmın çözülmesinde etkili olur.
- Manyetik Alan Tedavisi: Hastanın sisteminin manyetik kirliliğinin temizlenmesi tedaviye cevabı ve iyileşme sürecini hızlandırır.
- Cepes Laser: Hastanın etkilenmiş kaslarında rahatlama ve tedaviye hazırlık sağlar.
- Diş Tedavileri: Diş – çene kompleksinin neden olduğu ağrılarda bazen tek yöntem olarak kullanılabilir. Hekim sorumlu unsuru belirler, diş hekimliği profesyonelleri tarafından uygulamaları yapılır.
Tedavi Planları
Hastanın bilgileri değerlendirildikten sonra tedavi planı yapılır. Tedavi süresince semptomlardaki değişimlere göre plan değişikliği yapılabilir. Seans sayısı değişebilir ama planlama genelde değişmez.
- Diş tedavisine ihtiyaç duymayan hastalara son aşamada koruyucu sağlık olarak diş problemleri varsa tedavi önerilir.
- Sadece diş tedavisi ile çözülen hastalar vardır.
- Diş tedavisi öncelikli başlanan ama beraberinde nöral terapi gerekli olan hastalar baş ağrılarının büyük bölümünü oluşturur.
- Nöral terapi ile başlanıp belli bir aşamadan sonra diş tedavisi gerekli olan hastalar vardır.
Tedavi Süresi
Tedavi seanslar halinde yapılır. Seansların belli bir aralığı olmakla birlikte standart değildir. Hastanın yaşam koşulları ve tedaviye alınan cevap önemlidir. Her hastada hastanın değerlendirmesini takiben kişiye özel planlama yapılır.
- 1-3-5-7-10 seans olabilir.
- Seanslar arasının en az 48 saat olması tercih edilir. Aralıklar açılabilir (hastanın koşulları ve tedavinin gereği).
- İlk aşamada yapılan tedavi planlaması her seansta değişebilir.
- Hastanın tedaviye verdiği cevap ve semptomların hiyerarşisindeki değişimler her seans değerlendirilir. Yeniden planlama yapılır.
- Belli aşamalarda tedaviye ara verilip (haftalar veya aylar) ağrı ve diğer semptomların vereceği cevap beklenebilir.
- Yaşama yayılan bir tedavidir. Hastalığa yatkınlık tedavi sonrası da devam eder. Yıllar içinde yeni gelişen bozucu alanlar olabilir. Bunlara bağlı hastalık semptomlarında kısmi geri dönüşler görülebilir. Bu durum sorun değildir. Yıllar sonra bile tedavi kaldığı yerden devam edebilir.
Ağrı bedenin yardım çağrısıdır. Her ağrı nedenlerinden çözülebilir.
110 Yorum. Yeni yorumunuzu buradan yazabilirsiniz...
Merhaba emel hocam. Nasıl içten bir insansınız siz, Allahım sizin gibi doktorların ömrüne ömür sağlık katsın inşallah. Benim sorunum eylül 2015’de vantilatör karşısında uyuya kalmakla başladı hocam. Kalktığımda felaket baş dönmesi mide bulantısı kusmanın eşlik ettiği berbat bir durumdaydım etraf fırıl fırıl dönüyordu. Acile gittik serum takıldı ama o gün bugündür dengesizlik sersemlik hiç geçmedi. KBB gittim denge testi yapıldı, sorun yok. Nöroloji gittim beyne giden damarlardan birinde daralma var ve boyun düzleşmesi var dediler. İlaç falan vermediler. Psikiyatriye gittim fibromiyalji dedi. Beyin cerrahına gittim kuru iğne tedavisi yaptı iyi geldi ama bir süreliğine. 2010’da bel fıtığı, 2013’de sezaryen doğum, 2016’da göbek fıtığı ve safra kesesi ameliyatı oldum. Bunlarda mı etkiledi bilmiyorum hocam. Aydın Nazillide yaşıyorum. Bana yardımcı olup fikir verirseniz çok mutlu olurum.
Vertigo yaşamışsınız. Boyun düzleşmesi bu tabloda olur. Boyun damarı daralmasını kafanıza takmayınız. Birçok kişide olabilir ve sorun teşkil etmez. Gerçekten fibromiyalji olduğunuzu ben de düşünüyorum. psikiyatrınız doğru karar vermiş. Çünkü yazdıklarınızın tümünü bir paket olarak düşünürsek bu durum fibromiyaljiye uyuyor. Uzaktan bir yardımım olamıyor ne yazık ki. İlaç tedavisi yapmadığım için. Siz oralarda ilaç dışı bir çözümler bulursanız bana yazın ne kadar faydası olur size belirtirim.
Merhaba Emel hanım, Çanakkale’de yaşıyorum.66 yaşında emekli bayanım. Hem fibromiyalji hem de menier hastasıyım. Ağrılarım artınca Çanakkale Tıp Fakültesi Fizik Bölümü’ne gittim. İlaca tekrar başlattılar. Ağrılarım devam ediyor. Bütün tahlillerim temiz çıkıyor. Mide bulantısı, baş dönmesi, el ve ayaklarda kasılmalarım var. Ellerim ve dişlerimde istemsiz sıkılmalar var. İnternette sizin fibromiyalji videonuzu izledim. Hepsi bana uyuyor. Nöral terapiyi anlatmışsınız. O bana uygun olabilir mi? Ne yapmamı önerirsiniz? Size muayene olmak istiyorum. Uzakta olmamdan dolayı tedavi süreci nasıl olur? Teşekkürler.
Nöral terapinin fibromiyaljide faydası olur. Ancak hem fibromiyalji hem de Menier için ek bazı tedaviler gerekebilir. Uzakta olduğunuz için bence siz nöral terapi deneyiniz. Problem yine devam ederse ya da aylar içinde geri dönerse bana tekrar yazınız. Uzakta olsa arada gelip gidebilirseniz tedavi yapılabilir.
Merhaba Emel Hanım. 21 yaşındayım ve aktif bir spor hayatım vardı. Bir dönem, uzun bir süre bırakmıştım, saatlerce hareketsiz oyun oynuyordum. 5 tane boyun fıtığı çıktı, gün geçtikçe ağrı artıyor, kollarımda parmaklarımda yoktu, oralarda da olmaya başladı. Dünyam yıkıldı, eski vücuduma kavuşmak istiyorum. 1,5 aydır tekrar spora başladım ama durum bu. Ameliyat olsam eskisi gibi spor yapabilir miyim? Niye yaşıyorum dedirtiyor artık bu durum.
Ameliyatla 5 fıtığı mı yaptıracaksınız? Alt yapı çalışması daha doğru olacaktır. Sonuç olarak spor da yapabilirsiniz.
Merhaba hocam. Öncelikle insana güven veren çok sıcak bir yanınız var, bunu ifade etmek istedim. Hocam benim 6 Ocak 2017 tarihinde over CA erken teşhisi sonucu yumurtalıklarım, rahmim ve apandisitim alındı. Ameliyattan 10 gün sonra sol memede ağrı ile koluma, boynuma ve sırtıma vuran, hatta parmaklarıma vuran ağrılar oldu. Ayrıca nefes darlığım da oldu. Bu şikayetlerim 20 Mayıs 2017 tarihine kadar devam etti. Bunlar sona erdi, 20 Mayıstan itibaren ameliyatımın sağ tarafı yani kasık ve göbek altı ağrımaya başladı. Bu ağrılar belime de vuruyor, kaslarımda sanki yanma var, sol kısmımda bir şey yok. Kimi zaman huzursuz bacak sendromum ve midede gaz oluyor. Topuklarım sabah kalktığımda az da olsa ağrıyor ama ağrı hemen geçiyor. Kimi zaman kas seğirmeleri oluyor. Ayaklarım buz gibi oluyor. Cep telefonumu koyduğum yeri, kaldı ki 5 dakika önce koymuşum, hatırlayamıyorum. Hafif unutkanlık var. Sıcaklık basıyor, terleme oluyor. Uyku sorunu da var, devamlı uyumak istiyorum. Bu acaba psikolojimden dolayı mı bilemiyorum. Bazen midem de bulanıyor. Yani anlayacağınız psikolojim çok bozuldu. Yardımcı olursanız çok sevineceğim.
Nöral terapi yaptırmayı deneyebilirsiniz. Biraz ağrılara yardımcı olabilir.
Merhabalar Emel Hanım. Ben sınıf öğretmeniyim. İlk sırt ağrım sezaryen ameliyatından sonra başladı, son 5 yıldır da yaygın vücut ağrılarım var, zaman zaman sanki atak gibi. Ayrıca alt çenem önde olan bir kişiyim. 3 sene önce sakroliyak eklemde hasar var diye AS teşhisi koyuldu. Ayrıca tutulunca kemik arasına iğne vuruldu. Sabah yataktan bel ağrısı ile birlikte sürünerek kalkıyorum. Ne bir yere gitmek istiyorum, ne de kimsenin gelmesini. Bir çay dökmek bile zor geliyor. Ayrıca sindirim sistemimde de sorun var, o da atak gibi, 1 hafta civarında kabızlık oluyor, sonra geçiyor. Bazen neden böyle diye güçsüzlüğüme ağlayasım geliyor. Fibromiyalji olabilir miyim? Tedavi maliyeti çok mudur? Şimdiden teşekkürler.
Tipik fibromiyalji bulgularınız var. Sezaryen fibromiyaljiyi başlatan bir durumdur. Mecbur olmadıkça yapılmamalıdır.
Merhaba hocam. Hastalığımla ilgili çaresiz ve tükenmiş bir durumda internette araştırma yapıyordum, Ekmek ve Gül programındaki fibromiyaljiyle ilgili konuşmalarınızı dinledim. O kadar etkilendim ki gözlerimden yaşlar akmaya başladı. Yıllardır gitmediğim doktor kalmamıştı. Her kelimeniz benim yakınmalarımı anlatıyordu, sanki sizinle konuşuyordum, anlaşılmış olmak bile bana o kadar iyi gelmişti ki. Ben 38 yaşında bir bayanım. Genç kızken özel günlerimde acilde soluğu alıyordum ve sürekli bademcik sorunu yaşıyordum. Bademciklerimi aldırdım. Ailesel olarak ve kendi iç dünyamda yaşadığım bir sürü tramvatik olaylar oldu. Sonraları vücudumun her yerinde yaygın ağrılar olmaya başladı. Mesleğim dolayısıyla da bu yakınmalar hızla ilerlemeye başladı. Derken boynum tamamen düzleşti, fıtık oluştu, belimde de aynı sorun ortaya çıktı. Dirseğimde tenisci dirseği epikondilit oluştu, bileklerimde ağrılar (bileklikler kullandım), omuzlarımda yırtıklar ve sıkışmalar oluştu. Çenemde disk kayması ortaya çıktı. 23 yaşında evlendim. 5 sene sonra Rabbim bir kız evladı nasip etti, maalesef sezaryen olarak doğum yapmak zorunda kaldım. 3,5 sene sonra da ikinci kızımız dünyaya geldi, ilk doğumum sezaryen olunca o da öyle oldu. Doğumlarından önce birçok doktora gittim, fizik tedavi, kaplıca, çeşitli antidepresanlar kullandım, kandan ozon tedavisi aldım, akupunktur yaptırdım. Dirseğimdeki o dayanılmaz acıyı kortizonlarla uyuşturuyorduk, en sonunda amaliyet oldum. Ağrılı noktalara değişik iğneler yapıldı. Dediğiniz gibi poşet poşet ilaç, alakalı alakasız her bölümün doktoruna gittim. MR’lar, filmler, kan tahlilleri yapıldı, sonuç fibromiyalji. Bu arada annem de aynı şekilde. Psikiyatri, psikolog, her kapıyı çaldım. İlaçlar beynimi uyuşturuyor. Sabahları hiç uyanmamış gibi kalkıyorum, sürekli rüya görüyorum, ağrılarla yaşamaya alıştım. Ağrılar psikolojimi, psikolojim de ağrılarımı tetikliyor, kendimi bir kısır döngüde buluyorum. Çok hareketliyim. Mükemmeliyetçi özelliğim ağrılarla değişti. Her şeyi yapmak istiyorum, kendimi de zorluyorum, ağrılarım daha çok artıyor. İstifa boyutuna geldim. Malülen emekli olunuyor mu onu da bilmiyorum. Çalışmak zorunda olduğum için de kendimi iyice köşeye sıkışmış hissediyorum. Yüzmek çok iyi geliyor. Platese ve zumbaya başladığımda omzumdaki ağrılar nedeniyle doktorlar bıraktırdılar. Bu arada hipermobilite teşhisi de koyuldu. Kadın rahatsızlığı yaşadım. 2 kez polip ameliyatı geçirdim, rahim duvarı kalınlaşması nedeniyle çok sıkıntı yaşadım. Şu an mirana kullanıyorum. Ağrılarımın artmasında nasıl bir rolü olduğunu bilmiyorum. Çenem için yanlış plak vermişler. Şimdi sizin dediğiniz gibi yaptım ve yeni plak yaptırdım ama kullanamıyorum, biraz ihmal ediyorum, sıkıyor gibi, alışamadım. İlaçlarla çenem biraz rahatlayınca açıkcası takmayı bıraktım. Omzumdaki sıkışma için fizik tedavi aldım, geceleri kolumun üstüne yatamıyorum, biraz rahatlamıştı ama 1 ay sonra tekrar aynı ağrım devam etti. Ödem giderici ilaçlar kullanıyorum. Bir ara yeşil reçete ilaçları bile kullandım ve bağımlı oldum. Omzumu sabitlediler ama çok ağrım oldu, hayat kalitem düştü, sürekli ağrıma söylenmekten utanır oldum. Eşimin desteği olmasa ne yapardım bilmiyorum. Dibe vuruyorum bazen, yeni radikal kararlar alıyorum, her gün Rabbim’den şifa istiyorum. Egzersizleri yapma konusunda pek başarılı değilim, neden düzenli yapma isteği yok onu da anlamıyorum. Bunca ağrıya rağmen çok yoğun bir hayatım vardı, gece gündüz çalışıyordum, sorumluluklarım, ev işleri, 2 çocuğun bakımı ve eğitimi, eşim, ayrıca eşimin ve benim ailemdeki insanların sorunları. Okuyordum. Üstüne bir de mükemmelliyetçiliğim de eklenince tükenmişlik sendromu, majör depresyon ve tekrarlayan depresyon yaşadım. Duygusal ve fedakar bir insanım, bu yönümle de çok mağdur edildim. Hocam tüm samimiyetimle yazıyorum size, Rabbim’in izniyle hayata yeniden başlamak istiyorum. Bu öldürmez ama süründürür dedikleri hastalığı yenmek istiyorum. Önce kendim için, sonra ailem için o eski hayat dolu halime dönmek istiyorum. İş değişikliği yaptım, okulum bitti, en azından biraz daha rahat bir ortamdayım. İnsanların beni anlayıp anlamamalarını da takmamaya çalışıyorum. Zaten onlara kendimi anlatacak enerjim de kalmadı. Çekmeyen de ancak bir yere kadar anlıyor zaten. Şu an sadece bir ilaç kullanıyorum, antidepresan, bu hafta dozunu düşürmek istiyorum, sonra bırakacağım. Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Lütfen Allah rızası için bana yardımcı olun. Ankara’da yaşıyorum. Maddi durumumu düzeltir düzeltmez sizin hastanız olmak istiyorum. Bu arada bana destek olursanız sevinirim. Allah’a emanet olun. Rabbim sizi bize vesile kıldı inşallah.
Bademcikler, sezaryen, çene eklemi sorunu fibromiyalji için belli başlı etkenlerden. Omzunuz için kaynak dişlerdedir. Doğru dişi ve problemi çözünce omzunuzda rahatlar. Tedavi olabilirsiniz ancak keşke uzaktan önerebileceğim birşey olsaydı.
Emel Hanım merhaba, benim yaklaşık iki buçuk ay önce sağ kulağımda bir ağrı ve ani hareketlerde yaşadığım baş dönmesi vardı, doktora gittim orta kulakta kristallerde bir sorun olduğunu söyledi ve baş dönmesi için ilaç verdi, iyileştim. Fakat yaklaşık bir ay evvel kulak ağrım ve baş dönmesi yeniden başladı Bu sefer daha uzun süreli baş dönmesi olarak devam ediyor. Genellikle gece yatarken ve sabah uyandığımda en şiddetli baş dönmelerini yaşıyorum, son günlerde baş dönmelerim kafa arkasında uyuşma ile geliyor ve gün boyu ara ara olacak şekilde devam ediyor. Baş dönmesi dediğim olayı ise etrafımdaki her şey dönüyor olarak adlandıramam.Sanki aniden bir kayma oluyor sağa sola aşağı yahut yukarıya şeklinde, zaman zaman ise görüşümde karıncalanma ve uyuşma gibi tam tarif edemediğim sıkıntılar yaşıyorum özellikle başım dönerken. Yatarken kalkarken ayaktayken her an her hareketle yaşayabiliyorum bu sorunu, geçen hafta kulağımı kontrol ettirdim bir sıkıntı olmadığını belirtti doktorum. Acaba hangi branş doktoruna gitmem lazım? Sizce yaşadığım sıkıntıya sebep olan nedir? Çok teşekkür ederim.
Yaşadığınız olayın sebeplerini bulmak için daha ayrıntılı değerlendirmem lazım. Saf vertigo hastası olabilirsiniz ama ayrıca ek problemlerde olabilir (vertigenöz migren, fibrofog denilen algıda sorunlar, auranın bir parçası …). Sonuç olarak siz nörolojiye de muayene olabilirsiniz. Nedenler konusunda size bir açıklık getiremez ama beyinde birşey olmadığını söyleyebilir. Aslında beyinde bir şey bende beklemiyorum. Vertigonun ana nedenleri hakkında sitedeki vertigo sayfasında bilgiler mevcuttur. Tedavi edilebilir.
Merhaba Emel hanım, öncelikle Türkmenistan’dan selamlar. Babamın kulağında 1,5 yıldır ses var, dediğine göre 3 farklı ses var. Birde kafam tıkanık gibi diyor. Oradaki doktorlar tam teşhis koymadı. Ailem ciddi bir şey olduğundan korkuyor. İnternetten araştırmalarıma göre vertıgo tinnitus olabilir diye düşünüyorum. Yaşı 45. Bir sürü tedavi gördü fakat ses hala var. Bir ay sonra Türkiye’ye gelip, burada muayene olmak istiyor. Ne önerirsiniz, hastalığı ne olabilir? Kesin çözümü var mıdır? Size nasıl randevu alabiliriz? Şimdiden teşekkür ederiz. Cevap verirseniz çok seviniriz.
Tinnitus olduğu kesin gibi. nedenleri bulunursa her hastalık tedavi edilebilir ama tinnitus tedavisi aylarca sürebiliyor. Arada ayda bir gibi gelebilirse tedavi edilebilir.
Merhabalar Emel Hanım. 2013 sonbahar, 2015 sonbahar ve 2017 ilkbahar’da nüksetmiş olan baş ağrım küme baş ağrısı tarifinize uymaktadır. Sağ göz ve çevresinde çok derin bir ağrı oluşmakla beraber sağ gözüm kızarmakta ve sulanmaktadır. Yarım saat ile 1 saat arasında sürüyor. 2014’te Celal Bayar Üniversitesinde küme baş ağrısı teşhisi koyuldu ve damar genişletici bir ilaç verildikten sonra yapacak bir şey yok, maalesef geçmeyen bir hastalık dediler. 10 Mayıs 2017’den sonra tekrar baş ağrılarım başladı. Ben dişimden kaynaklanıyor sanıp diş doktoruna gittim, bu ağrı dişlerden değil dedi ve düşen dolgumu yapıp yolladı. Bu hastalıktan kurtulmak istiyorum. Manisa’da yaşamaktayım. Kesin çözüm için nasıl bir yol izlemem gerekmekte? Randevu ve muayene hakkında bilgi verirseniz gelmek istiyorum. Teşekkür ederim.
Siz arayınız, ben değerlendireyim ona göre planlama yapılır.
Benimki buruksizmden kaynaklanan baş boyun ağrısı, kendimi çok kasıyorum. Migren yok. Bunu nasıl çözebiliriz?
Cevap sorunuzun içinde. Doğru bir gece plağı işe yarar. Gökmen yaklaşımı ile yapılan nöral terapi daha da iyi olmasını sağlar.
Emel Hanım; son 2 yıldır başım ağrıyor. Birçok doktora gittim, en son gittiğim doktor sinirsel migren dedi ve birkaç ilaç verdi. Tam sanki biraz iyi geliyor derken bu aralar yine çoğaldı. Sağ taraf ağrıyor hep. Lütfen yardımcı olun, bıktım artık.
Sinirsel migren diye birşey olmaz. Baş ağrılarınızın nedeni bulunursa çözüm de bulunur. Gökmen Yaklaşımını da okuyunuz.
Emel Hanım; iyi akşamlar. Ben insanlarla konuşurken kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor. Tabi aynı durum sunumlarda ve toplum içinde konuşurken de oluyor. Ellerim titriyor, buz gibi oluyor. Ben de bir doktorun tavsiyesiyle hipertansiyon ilacı kullanacağım ama şimdi kullanmaya korkuyorum. Nasıl bir etkisi var? Alındıktan hemen sonra ne hissediliyor?
Genelde titreme, çarpıntı gibi (özellikle toplum önünde) olanlar faydası olur. Hemen etkilemesi lazım. Bence deneyiniz.
Merhabalar hocam. Boyun, omuz ve kollarımda güçsüzlük, çekme, sinir sıkışması gibi şeyler yaşıyorum. Travmatik bir aile hayatı geçirdim ve annemi küçük yaşta kaybettim. Sonrasında gelişen olaylar günümüze kadar devam etti. 26 yaşındayım. Şimdi evlenme sürecindeyim. 15 gün önce ara ara yaşadığım o ağrılar tam zamanlı bir şekilde nüksetti. Basınç, masaj tedavisi, hacamat tedavisi ve fizik tedavi gördüm ancak hiçbir sonuç alamadım. Ne yapmalıyım?
Stresle ortaya çıkan ağrılarınız var. evlilik hazırlık süreci stresi sizi bu duruma getirmiş görünüyor. Korkulacak bir durum değil. Halen devam ediyorsa ve sürekli hale gelirse tedavi olabilirsiniz. Yaptırdığınız tedaviler dışında yapılacak daha etkili çözümler mevcut.
Merhaba Emel Hanım. Dokturum fibromiyalji teşhisi koydu. Bu hastalığın tedavisi sizin yaptığınız çalışmalarla kesin mi? Kesin sonuç alıyoruz diyebilir misiniz?
Bilimsel tıpta kesin sonuç diye bir şey yoktur ama ben hastalarımda iyi sonuçlar alıyorum.
Merhabalar hocam, migren hastasıyım ve yaklaşık 8 senedir çekiyorum bu ağrıyı. Eskiden daha sık olurdu ama şimdi özel günlerimde oluyor. Ağrı sol tarafımda oluyor, ses, ışık, gürültü bazen bir koku bile etkiliyor. Bazen sabah uyandığımda oluyor ve 2 gün sürebiliyor. Doktorum migren ilacı verdi ama artık ağrı çekmek ve ilaç içmek istemiyorum. Arada kendi yöntemlerimle geçirmeye çalışıyorum, buz koyuyorum, bitkisel çaylar içiyorum, spor yapıyorum ve şiddetini engelleyebiliyorum ama artık hiç ağrı olmayan bir yaşam istiyorum.
O zaman Gökmen Yaklaşımı öneririm. İlaçsız, nedenlerinden uzun vadeli tedavi sağlar.
Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bir ay önce bana da fibromiyalji teşhisi kondu. İlaç kullanıyorum. Kürek kemiklerimde sürekli ağrı, kürek kemiğimi oynattığımda kütür kütür ses gelmesi, masaj yapıldığında ağrı, strese girdiğimde ya da beni sinirlendiren birşey olduğunda boyun kaslarımda tutulma ve bunun sonucu boynumu geriye çekememe gibi şikayetlerim oldu. Ağrılardan dolayı gece yatakta dönememe, midede şişlik, hazımsızlık problemleri, kollarda uyuşma gibi ağrılarım vardı. Sürekli halsizlik ve enerjim tükenmiş gibi hissediyordum. İlacı kullandığımdan beri uykum düzenli hale geldi, ağrılarım azaldı ama kaslarımda hala gerginlik hissediyorum. Öğretmen olarak görev yapıyorum, Denizli’de yaşıyorum. İstanbul’a tedavi için gelme imkanım maalesef yok, bana neler önerebilirsiniz?
Denizli’de nöral terapi yaptırmayı deneyebilirsiniz.
Merhabalar hocam, 2 yıldır sürekli kulak çınlaması var. Nöral terapiden fayda görür müyüm, çınlama tamamen biter mi?
Nöral terapiden fayda göreceğinizi sanmıyorum. Sadece biraz azaltabilir. Size iğne yapmak yerine, neden çözülmelidir. Vertigo sayfasındaki tedavi yolu izlenirse çözüm sağlanabilir.
Merhaba. Annem yaklaşık olarak, 10 yılı aşkın bir süredir, iltihaplı romatizma hastası. Türkiye’nin ilk romatoloğu Prof. Dr. Nihat Dilşen tarafından tedavisine devam ediliyor ayrıca kortizon kullanıyor. Tedavi ilk günkünden çok daha iyi fakat, baş ağrısı ile birlikte boyun ve sırt bölgesinde sürekli olarak ağrıdan şikayetçi. En son boyun düzleşmesi çıktı ve daha sonrasında da boyundan bir iğne yapıldı ama yine de ağrısı geçmiyor. Geceleri uyku bile uyuyamıyor bazen. Kendisi dayanılmaz bir acı olduğunu söylüyor. Bu konu hakkında yorum yapabilir misiniz?
Annenizin ağrıları çok büyük oranda düzelebilir. Baş-boyun-sırt ağrısı rahatlar ayrıca romatizmasına bile faydalı olur. Benzer çalışma yeterli olur. Nedenlerine yönelik yaklaşım uygulanır.
Selam. Crohn hastasıyım. Bu tedavinin bana artıları ne olabilir?
Ben bağırsak problemleri ile uğraşmıyorum. Nöral terapi dernek başkanı tedavi eder. Ona sorabilir misiniz?
Doktorum bir ay önce fibromiyalji olduğumu teşhis etti. İlaç tedavisi başladı. Boyun ağrım ve baş dönmelerim çok fazla. Bazı günler çok daha kötü ağrılı baş dönmesi, bitkinlik oluyor. Bir aydır iki, en fazla üç gün biraz iyiyim. Bunun çözümü nedir, nasıl davranmam gerekiyor, nelere dikkat etmem lazım? Lütfen yardım edin.
İlacınızı bir süre daha kullanın. Fayda etmezse integratif tıp yöntemleri deneyebilirsiniz. Fibromiyalji için mümkün olduğu kadar doğal beslenme iyi olur. Onun dışında önerilen yiyecek kısıtlamaları için bir şey diyemeyeceğim.
Tüm soru cevapları okuyabilmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
1 2 3 ››