Dr Emel Gökmen Kimdir? Mesleki Geçmişi
Hastalıkları, nedenini bularak çözmeyi hedefleyen Dr Gökmen’in hastalık ve hastaya bakış açısı çok farklıdır. Tanıya uygun ilacı yazma döngüsünden 2004 yılında çıkarak kendine ait klinikte spesifik çalışmaya başlamıştır. Öncelikle yaşamı boyunca kendisinin de çektiği migren ve baş ağrılarını çözmeye yönelmiştir. Bu süreçte kendi migrenini çözmekle kalmayıp çok sayıda hastanın ağrısını dindirebilmiştir.
Dr Gökmen, 1967’de Muğla’da doğmuş, 1990’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde nöroloji uzmanlığını 1999’da tamamlamıştır. 2004 yılında Alman Hastanesindeki görevinden ayrılarak nöral terapi eğitimine başlamıştır.
İntegratif tıp (tamamlayıcı tıp) uygulamaları ile yakından ilgilenen Dr Gökmen nöral terapi yanı sıra akupunktur, homeopati, manyetik alan eğitimlerini almıştır. Dr Emel Gökmen, integratif tıp alanındaki bilgiler ışığında konvansiyonel tıp alanında farklı bakış açıları geliştirme üzerine çalışmalar yapmaktadır.
Nöroloji alanında birçok hastalık olmasına rağmen Dr Gökmen bazı hastalıklar üzerine spesifikleşmiştir. “Ağrı bedenin yardım çağrısıdır” düşüncesiyle her hastada o hastaya özgü nedenleri bulmayı hedeflemiş ve başarmıştır.
Neden Migren ve Baş Ağrıları?
Dr Emel Gökmen, çocukluk yaşlarından itibaren kusmalı ataklardan, auralı ataklara her türlü migren türünü yaşamıştır. Öncelikle kendi migrenini çözmüştür. Migren tedavisinde şimdiye kadar deneyimlenmiş tedavileri aşan bir başarı geliştirmiştir.
Babası da küme baş ağrısından çok çektiği için çalışmalarını bu alanda da yoğunlaştırarak, küme baş ağrısının dişlerden kaynaklandığını söyleyen ve gösteren ilk hekim olmuştur. Aynı şekilde trigeminal nevraljinin de tamamen dişlerden kaynaklandığını iddia etmiş ve birçok başarılı tedavi sonucuyla iddiasını kanıtlamıştır.
Gökmen Yaklaşımı Nasıl Oluştu?
Gökmen Yaklaşımı, bazı hastalıklar için ortak kabul olan “nedeni bilinmeyen hastalıklar” paradigmasını kabul etmeyen bir akılla oluşmuştur. Dr Gökmen Aydınlanmanın ve bilimin temeli olan özgür akılla düşünerek (aude sapere) Gökmen Yaklaşımı’nı geliştirmiştir.
Gökmen Yaklaşımı’nda tedavinin öncelikle hastayı ve ağrısını ayrıntılı dinlemekten geçtiği, böylece nedenlerin tespit edilebileceği belirtilmektedir. Dr Emel Gökmen tespit edilen nedenlerin nöral terapi ile düzeltilmesinin yetmediğini gözlemleyerek iyi yönetilmiş diş tedavilerine ihtiyaç olduğunu deneyimlemiştir. Bu aşamada diş hekimliği alanında ilgili uzmanlarla çalışmıştır. Çalışmaları başarılı yürütebilmek için tedaviyi yönetebilecek düzeyde bu alana dair bilgi ve deneyim biriktirmiştir
Dr Gökmen, migren ve baş ağrıları yanı sıra fibromiyalji, bel-boyun ağrıları, bel-boyun fıtıkları, baş dönmesi, kulak çınlaması, huzursuz bacak sendromunda da nedenleri bularak yeni çözümler üretmiştir.
Dr Emel Gökmen’in Gelecek Vizyonu
Dr Emel Gökmen, olumlu tedavi sonuçlarından oluşan deneyimlerini kitaplaştırmaya başlamıştır. Kendisinin de çok çektiği migren ve baş ağrıları deneyimlerini “Migrene Çözüm Var” kitabıyla yayımlamıştır. Yeni çözümler geliştirdiği diğer hastalıklarla ilgili kitap çalışmalarını sürdürmektedir. Akademik dokümantasyon çalışmalarına da başlayan Dr Gökmen, kendi geliştirdiği yaklaşım ve deneyimlerini meslektaşlarına aktarmak amaçlı eğitim çalışmalarını, özellikle mesleklerinin önemini vurgulamak için diş hekimleriyle yaptığı paylaşımları çok önemsemektedir.
264 Yorum. Yeni yorumunuzu buradan yazabilirsiniz...
Merhabalar hocam. Ben size Almanya’dan yazıyorum. Kızımın yaklaşık 3 yıldır bu ağrıları var. 2014’te ara sıra sol alt çenesinde hafif batmalarla başladı. Diş doktoruna gitti ama bir şey bulunamadı. Zamanla bu ağrılar sıklaştı ve şiddeti arttı. 2015 Ağustos ayında hastanede trigeminal nevralji olduğunu söylediler, ilaca başladı. İlk önce ağrıları kesildi ama 3 – 4 ayda bir yavaş yavaş ağrılar tekrar başlayınca ilaç dozu yükseltildi. En yüksek doz da yetmeyince başka bir ilaca başladı. Şu an ilkini azaltıp ikincisini çoğaltma aşamasında. MR’ları temiz çıktı çok şükür. Belinden su aldılar, o da temiz çıktı. 2014 yılında üst çenede tel tedavisine başlandı. 2016’da yirmilik dişleri çekildi. Akupunktur ve osteophati de fayda etmedi. Sizden ricam: Email adresinize gönderdiğim röntgenlere bakıp fikrinizi yazar mısınız? Sizin tavsiyeleriniz nedir? Kızım şu an 18 yaşında. 15 yaşında başladı ağrıları. Saygılarımla.
Filminizi tekrar gönderir misiniz? Mailde göremedim. Maile kızınızın bu şikayetlerinide tekrar yazar mısınız?
Emel Hanım; merhaba. 27 yaşındayım. İlk olarak 2014 yılında koluma, daha sonra dilim dahil tüm yüzüme yayılan bir uyuşma, ardından gelen mide bulantısı ve auralı migrenle tanıştım. Ne olduğunu anlamamıştım ve paniklemiştim. Daha sonra da baş ağrılarım başladı. 2014 yılında gittiğim nörolog direkt auralı migren teşhisi koymuştu ve MR’a gerek bile duymamıştı. Zaten daha sonraki ataklarımdan sonra birkaç kere MR’a da girdim, bir şey çıkmadı çok şükür. Sonraki atak 2015 yılında, daha sonraki 2 atağım ise 2016 yılında oldu. Süreç olarak bakıldığında senede 1 belki 2 kere oluyor fakat her defasında şiddeti sanki artıyor. Son atakta birden ayak parmak ucumda uyuşma başladı ve hızla tüm vücuduma yayıldı. Koluma, göğsüme, sonra da yüzüme çıktı. Sonrasında gözlerimde benek benek görmeler, konuşmada zorluk, etrafımdakileri anlamada zorluk başladı. Hepsi çok korkunç hisler. Sanki oradayım ama rüyada gibiyim, başka bir yerden bakıyorum sanki olanlara. Mesaj yazmaya çalıştım telefonla fakat yazamadım, göremiyordum, çakmak çakmak bir şeyler yanıyordu gözümün önünde. Böyle durumda hastaneye gidip serum alıyorum, iyi geliyor gibi. Son atağımda baş ağrım olmamıştı ama öncekilerde önce bu semptomlar oldu daha sonra tek taraftan bir baş ağrısı yaşadım. Mide bulantım birinde olmuştu ama rüyada olma hissi, uyuşma, konuşmada ve anlamada zorluk ve orada değilmiş hissi hepsinde oluyor. Yazınızda auralı migrenin bir çocukluk geçmişi olabilir demişsiniz. Benim de bundan 12 – 13 sene önce geçmeyen baş ağrılarım vardı, uyuyamıyordum, çok şiddetli oluyordu. Sonra migrenin bir çeşidi olabilir demişlerdi ama bir şey bulamamışlardı. Fakat bu son 3 senedir olanlar, yani auralar, çok ürkütücü. Nöral terapi denesem yararı olur mu? Bu atakların sıklaşma ihtimali nedir? Yorumunuzu rica ederim. İnternette bazı bilgilerde ilerde felç geçirme ihtimali ve epilepsi gibi durumları auralı migrene bağlayabiliyorlar. Birbirleriyle ilişkileri var mıdır? Bilginizi rica ederim.
Auralı migreninizin olduğu doğrudur. Diğer şeylerden korkmayınız. Felç geçirme ancak atak anında kafaya travma olursa gibi durumlarda olabilir. Epilepsiye dönüşme ise daha farklı bir durumdur. Auralı migren tedavi edilebilir.
Lütfen bir yardım. Dişim müthiş şekilde nabız gibi atıp zonkluyor. 1’i sağlam, diğeri kaplama, 2 tane dişte hissediyorum bunu. Ağrı kesiciler ve bitkisel tedaviler hiçbir fayda sağlamıyor. Hareket ettikçe nabız hissini üç kat fazla hissediyorum. Dudağımı ve yanağımı hissedemiyorum. 30 dakika geçmesi için neler yapmazdım.
Diş hekimlerinin hatası. Yanlış yapmışlardır ve yanlış yaptıklarınıda kabul etmezler. Ağrıyı benden daha iyi çözeceğini düşünen ve kendileri bu işi yapmaya kalkan bazı diş hocaları var. Özellikle İzmir’den bir hoca ve diş hekimleri eğitim ve paylaşım gruplarında benim film okumam konusunda bile konuşuyorlar. O nedenle bu ülkede diş hekimlerine birşey öğretmekten vaz geçtim artık. Ayrıca diş hastası da bu ülkede almıyorum. Ben yıllardır hiç bir çıkarım olmadan hastalara yardımcı oluyorum, diş hekimleri de hem öğrenebilirler hem de para kazanıyorlardı. Dişinizdeki problemin kaynağı da onlar tedavinizin sorumluluğunu almamamın da sorumlusu onlardır. Problem dişinizdedir ama bir kere başladıktan sonra çözmek zor olabiliyor. Siz yine de hem kanal hem de protez uzmanı ile değerlendirme yaptırmaya çalışın. Kusura bakmayın ben alamam.
Merhabalar hocam yaşamış olduğum bir problemi size anlatmak istiyorum bundan 4-5 ay öncesine kadar hiç bir şekilde baş ağrılarım vs yoktu bu durumun alkol ile olabileceğini düşünüyorum alkolü bıraktıktan sonra hayatımda tuhaflıklar oldu en şikayetçi olduğum konu baş ağrılarım baş ağrım kulağımın arkasındaki kemik tarafında oluyor bazen ensede ve bazen alnımda aynı zamanda gözlerimde bir tuhaflık seziyorum ve bu sürekli olmuyor bazen çok mutlu oluyorum ağrılarım sanki yokmuş gibi kendi kendime evet bu benim diyorum ve iyi olduğumu anlayabiliyorum ama bazen ağrım oluyor yaşam kalitem düşüyor aynı şekilde bu esnada sanki gözlerimi kontrol edemiyor gibi hissediyorum gözlerimde dalmalarım oluyor sizce neyim olabilir ve yeni bir ortama girdiğimde bunlar artıyor? Ek olarak 20’lik dişim çürük bu sebep olabilir mi? Lütfen rahatlamak istiyorum.
Gerilim baş ağrınız olduğunu düşünüyorum.Muhtemelen alkol aldığınız dönemde alkolün biraz rahatlatıcı etkisindende faydalanıyordunuz. Ayrıca migreniniz belki olabilir. Muhtemelen korkulacak bir durum yok gibi görünüyor ancak en iyisi muayene olmanızdır.
Merhaba Emel hanım. Yaklaşık 25 gündür tek taraflı, sağ tarafta baş ağrısı çekiyorum. Küme tipi baş ağrısı tanısı koyuldu. Ağrıları köklü bir şekilde değil sadece bu atak dönemini sakinleştirmeye yönelik tedaviler uygulanıyor. Bu ağrıdan tamamen kurtulmanın bir yolu var mı? Bu arada yaklaşık 7 yıl önce bu ağrının aynısını daha kısa süreliğine yaşadım. Birkaç gün sürdü. Daha öncesinde ve daha sonrasında hiç olmadı. Şu an tekrar başladı ve 25 gündür devam ediyor.
Ağrıyı temelinden çözmek mümkün ancak herhangi bir nörolog ya da diş hekimi ile çözülemiyor ne yazık ki. Gökmen Yaklaşımı gerekiyor. Onun dışında ilaç tedavisi deneyebilirsiniz. Atak döneminiz atlatmak için yardımcı olabilir.
Emel hanım merhaba. Çocukluktan beri vücudumda gezen ağrılarla yaşadım. Son on yıldır FM olduğunu biliyorum. Epilepsi ilacı kullanıyorum. İlaç bağımlısı gibiyim, çok sık ağrı kesici alıyorum. Belden iki ameliyat oldum dört vida takıldı. Omuzum rotator sendromu oldu. Kısıtlı hareket ettirebiliyorum. Boyunda kötü. FM bedenimi çürüttü. Her yerim çürük gibi. Hayattan zevk alamaz oldum. Sezaryen doğum yaptım. Akıntı ve enfeksiyondan hiç kurtulamadım. Yılda dört kez kadın doğuma giderim. Çok sık antibiyotik kullanmak zorundayım. Çok büyük çıkmazdayım. Yaş 47 gönül yaşı 27 ama beden yaşı 87. İstanbul’a size gelsem beni ağrılarımdan kurtarabilir misiniz?
Ağrılardan tümden kurtulma diye birşey yok ama yazdığınız ağrılar için büyük ölçüde rahatlama sağlanabilir. Tek sorun burada olmamanız. Bu tedavi bir süreçtir çünkü. Sürdürebilirseniz faydalı olur. Siz arayınız konuşalım, sürdürebilecekseniz, size yararı olacaksa program yapalım.
Merhaba hocam. Ben Yaklaşık 10 yıldır bilgisayar başında çalışıyorum. Her gün olmamakla birlikte son günlerde sıklıkla başım ağrımaya başladı. Ağrı genellikle öğleden sonra 3 – 4 gibi başlıyor. Ağrı olduğunda gözlerimin için ağrıyor, belirli bir oranda ışığa hassasiyet duyuyorum. Ağrı başımın yan taraflarından başlıyor ve enseme doğru ilerliyor, sonra ensemde yumruk varmış gibi ağrıyor. Sanırım bu ağrılar bazen kulaklarıma basınç yaptığı için kulaklarımda tıkanma oluyor. Ağrı olduğunda yaşam kalitem çok düşüyor, işimi yapamaz oluyorum ve ağrıya katlanamıyorum. Sırf bu yüzden masa başında uyuyorum ama bu da ofiste çalışırken işe yaramıyor ve doktora gidip iğne olmak durumunda kalıyorum. Akşamları uykumda dişimi sıkıyorum maalesef ve plak kullanmayı da pek sevmiyorum. Bu sanırım gerilim tipi baş ağrısına giriyor. Ne tavsiye edersiniz hocam?
Gerilim baş ağrısı olabilir ama işinizi yapamaz hale gelmeniz migren özellikleri de düşündürüyor. Normalde herkes plak sevmez ama doğru yapılmışı kullandığında rahatlığını ve artılarını yaşar ve kullanmayı ister. Size yapılan plak etkili değildir. Mutlaka ihtiyacınız var görünüyor.
Emel Hanım; 25 yaşındayım. 6,5 aylık bir oğlum var. 3 ay önce İstanbul’dan İzmir’e taşındık. Sorunum baş ağrısı. Her gün başımın bir tarafı ağrıyor. Uykudan uyandıran, boyun ve ensemden şakaklarıma kadar süren, gözümde yanmalar olan, zonklayıcı tarzda ağrım oluyor. Bazen şakaklarımdaki arterler şişiyor gibi olup dışarıdan bile dolgunluğu belli oluyor. Bazen de ağrı geldiği zaman göbeğimdeki damar çok hızlı atıyor, midem bulanıyor ve soğuk terler döküyorum. İstanbul’dayken haftada birkaç gün olurdu baş ağrım ama İzmir’e taşındıkdan sonra her gün olmaya başladı. Uykudan uyandıran, uyutmayan, günlük yaşantımı etkileyen bu ağrının sebebi nedir? Tedavisi var mıdır?
Kronik migren gelişmiş. keşke İstanbuldayken bana baş vursaydınız. Şimdi küçük bebeğinizde var uzaktan tedavi çok zor olur. Hiç olmazsa İzmir’de nöral terapi deneyin, yine ağrılarınız geçmezse bana yazarsınız. Fırsat bulunca gelirsiniz.
Hocam merhaba. 41 yaşındayım. Kendimi bildim bileli baş ağrısı çekiyorum. Özellikle hafta sonu 1 saat geç uyansam o günüm pert oluyor. Son günlerde yataktan kalkarken bile tık diye baş ağrısı başlıyor. Çok sık ağrı kesici kullanmıyorum. Uzun süre yemek yemesem veya aşırı stresli bir durumda kalsam ağrı hemen tetikleniyor. Ağrı başlangıcından sonra ilerleyen süreçte şiddetini çok fazla artırabiliyor. Baş ağrısı problemi yaşayan bir tanıdığım sizin yardımınızla ağrıdan kurtulmuş. 10 yıldır rahat. Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Benim uzaktan bir önerim nadiren olabiliyor. Size de tanıdığımıza yaptığımız şekilde tedavi uygulayabiliriz.
Emel Hanım; merhaba. 25 yaşındayım. 8 ay kadar önce romatoid artrit teşhisi koyuldu. Fakat tek bileğimde ağrı ve tutulma var, romatoid artrit olduğunda iki tarafta da oluyormuş. Herkese çok ilginç geliyor. Sol kolumu hiç kullanamadığım zamanlar oluyor. Kas kaybı yaşıyorum kullanamadığım için. Kortizol almıyorum. Diyet yapıyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Romatoid artrit birincil uzmanlık alanım değil ancak yaptığım hastalarda iyi sonuçlar aldım. Hatta kortizon kullananlar kesebildiler. Yardımcı olabilirim.
Merhaba Emel Hanım. Uzun süreli, özellikle bacaklarda yaygın ağrı ve kronik yorgunluk gibi şikayetlerim vardı. Son gittiğim doktor fibromiyalji olma ihtimalin yüksek dedi ve antidepresan verdi. İlaç tedavisine çok sıcak bakmamakla birlikte ilaçları kullanmak zorunda kalıyorum ve kısmen de olsa iyi geldiğini hissediyorum. Bu süreçte bana önereceğiniz bir yöntem var mıdır?
İlaçlar kısmende olsa fayda eder. Şikayetlerinizi azaltır. İlaç kullanırken diğer tedavilere başlayabilirsiniz. Uzun vade de ilaçlar yetmeyecek çünkü. Ben özellikle Gökmen Yaklaşımını öneririm.
İyi akşamlar hocam. Yaşım 36. Size Almanya’dan yazıyorum ve çare arıyorum. Boynumda 2 fıtık ve aşınma varmış. Boynum, kollarım, ellerim, omuzlarım, kürek kısmım, kafamın üst kısmı, belim ve bacaklarım çok ağrıyor. Bana vitamin serumu verip ağrıların fıtıktan gelmediğini söylediler. Ağrılardan depresyona girdim ve antidepresan verdiler. Bu fıtıklar ağrı için çok küçük diyorlar. Lütfen yardımcı olun, çok ağrım var, 1 yıldır çekiyorum. Sırt üstü yattığım zaman kitap okursam ellerim uyuşuyor. Diş protezi kullanıyorum, gidip baktırdım, iyi diyorlar. Lütfen hocam yardımcı olun.
Yazdıklarınız büyük ihtimalle fibromiyaljiye benziyor. Testlerde birşey çıkmaz. Hastalara yaşadıklarının psikolojik olduğu söylenir. Siz bu tabloya uyuyorsunuz.
Iyi aksamlar hocam.Benim 2 ay önce kanal tedavili olan sağ alt köpek dişim kırıldı herhangi bir ağrım yoktu.Ve doktora 1 hafta sonra gittim.Disi temizleyip kaplama yapacağını söyledi.Bu süreçte birgün sol kulağımın altı ansızın şişti ve yüzüm uyuştu,panikledim hemen doktora gittim.Bana tükürük bezimde taş olabileceğini söyledi ve ilaç vermedi.Ertesi gün şişlik indi.Sonra diş hekimimle randevuma gittim.Kırılan dişimin içine bir vida yerleştirdi ve bir sonraki gelişinde porselen kaplaman takılacak dedi.Ben o günden sonra sağ alt cenem kulağım ve gözüme dogru anlatamadiğim sızlamalar baskı hissi ve ağrılar yaşıyorum.3 diş hekimi,kbb ve çene cerrahına gittim.Bademciğimde beyaz iltihap var ama ağrım yok.3 kez antibiyotik iğne verildi.Ama hala dişlerim sızlıyor ve çenemde bir baskı var.Panoramik filmdede birşeyim çıkmıyor.En son psikolojik dediler ama çözüm yok.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim
İyi akşamlar. 78 yaşındaki annem sabahları baş ağrısı ile uyanıyor, akabinde ishal oluyor. 1 yıla yakındır bu şikayetleri var. 1 hafta önce garip şekiller, uzayan-kısalan uçan cisimler, parlayan renkler ve çiçekler gördüğünü söyledi, bunun üzerine göz doktoruna gittik (bu arada annem sarı nokta tedavisi görüyor), doktorumuz gözle ilgili bir durum olmadığını söyledi. Sizce annemin rahatsızlığı nedir? Ne yapılabilir? Teşekkür ediyorum.
Auraları var. Migren geçmişi olabilir. Bu yaş grubunda çok hızlı sonuçlar Gökmen Yaklaşımı ile alınabilir.
Öncelikle panoramik röntgeninizi bana gönderiniz. Diş hekimlerinin birşey yok demesi önemli değil. Dişinizin kırık olması bile sorun yaratabilir.
Hocam merhabalar. 35 yaşındayım. Kendimi bildim bileli migren hastasıyım. Ona bir çare bulamadığım gibi gittikçe ataklarım arttı ve ağrılar daha da kuvvetlendi. Bu arada boyun kısmında kramp ve ağrı şikayetiyle bir beyin cerrahına gittim, boyun düzleşmesi ve kulunçlarda kireçlenme teşhisi koyuldu, bir takım ilaçlar verildi, kullanmaya başladım, 2. günün sabahında çok şiddetli bir baş dönmesi ve mide bulantısıyla kendimi yerde buldum ve çok korktum, çok şiddetliydi. Şimdi ilaçları bıraktım, belki ilaçlar sebep olmuştur diye düşündüm. Sinirlerim çok bozuk, bir çare arıyorum bu sıkıntıma. Tavsiyeniz olursa sevinirim.
İlaçlar bazen bu tarz baş dönmesi ve bulantı yapabilir. Ben ilaçlarla tedavi önermiyorum. Sitede migren tedavisini (https://www.emelgokmen.com/migren/) okuyunuz. Bu şekilde yapılacak çalışma ile çok iyi sonuçlar alınabilir. Yan etkisi olmadan.
iyi günler, kafamı bir yere vurmadığım (çarpmadığım) halde, elimle kafama dokunduğumda kafamı bir yere vurmuş gibi ağrıyor. Bunun sebebi nedir?
Bu durum çok tipik gerilim tip baş ağrısında görülür. Kaslardaki spazm ve kafatasındaki gerilme sebep olur. Bazen migren atakları sonrasında gelişebilir. Asıl sorun bulunup çözülürse geçer.
Selam hocam ben 10 yıldır baş ağrısıyla yaşıyorum. Başım ağırlığında ensemden ve boyun bölgesinden gelen ve yanıcı batıcı zonklayıcı yani kafamın her yanını saran ağrılarım oluyor. Sürekli tek taraflı ve sol gözümü çok etkiledi artık yaşamaktan nefret ettirdi ağrılarım beni on yıldır migren ilacı kullanıyorum. Yeri geliyor ne ilaç ne iğne hiçbir şey fayda etmiyor. Bu arada boynumda hem fıtık hemde düzleşme var. Hocam acaba onların da bir etkisi olabilir mi? Sizin gibi bir doktora çok ihtiyacım olduğunu düşünüyorum, çünkü ben artık ağrılarımdan dolayı ne çocuğuma nede eşime faydalı olamıyorum.
Kronik baş ağrısı tablosu gelişmiş. Boyun fıtığınız baş ağrınızın nedeni değil o da bir sonuç. Kronik baş ağrısı olanlarda boyunda da sorunlar gelişir. Bu aşamada ilaçlarla tedavi zor, nerdeyse imkansız hale geliyor. Sitedeki Gökmen Yaklaşımını okuyunuz. İlaçsız bir seçenek denenebilir.
Merhaba hocam, cep telefonu ile 2 dakika bile konuşamaz hale geldim. Ne zaman cep telefonuyla görüşme yapsam, eğer telefon kulağıma dayalı ise aşırı derecede baş ağrısı yapıyor ve o bölgede yanma hissi yaratıyor. MR çektirdim, sonuçlarım temiz çıktı. Doktor bir şeyin yok deyip geçiştirdi. Ama ben ciddi anlamda ne zaman telefonla konuşsam radyasyonu beynimde hissediyorum. Görüşlerinizi bekliyorum. Saygılarımla.
Ben de hissediyorum. Cep telefonu beyni olumsuz etkiliyor. Hassas olanlar hissediyor. Mutlaka kulaklık kullanınız.
Emel hanım iyi günler. Küme tipi baş ağrısı tespit edildi. Başta bir ilaç kullandım ama bir faydasını göremedim. Şimdi başka ilaçlar kullanıyorum ama bu hapların da bir faydasını göremiyorum. Ne yapmam gerekiyor. Günde 3 defa atak geçiriyorum, sol göz çevrem çok ağır şekilde ağrıyor.
Küme baş ağrısı ile ilgili sitede yazılar var. İlaçlar küme baş ağrısında etkili olmuyor. Gökmen Yaklaşımı öneririm.
Hocam merhaba, yaklaşık 2 yıldır şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, ellerde uyuşma ve konuşma bozukluğu yaşıyorum. Daha önce vertigo hastasıyım diye birçok ilaç kullandım, fayda göremedim. En son gittiğim KBB uzmanı vertigoz migren tanısı koydu. Yaklaşık 4-5 ay kadar damar genişletici ilaç kullandım. Hastalığı yüzde 99 yendim ve ilacı yavaş yavaş azaltarak bıraktığımda hastalık yeniledi. İlaçlara tekrar başlamak istemiyorum, çünkü 3 ayda 13 kilo aldım, aşırı uykulu ve halsizim. Acaba nasıl bir yol izlemeliyim?
İlaçlarla hastalık yenilmez sadece baskılanır. Ayrıca aynı ilaçlara tekrar başlasanız aynı işe yaramaz. Siteyi inceleyin, yolunuzu seçebilirsiniz.
Merhabalar Emel hanım, eşime vertigo teşhisi konuldu. İlaçlarını kullanmasına rağmen düzelme olmadı. Sabahları yataktan kalkarken yere yığılıyor, işe gidip gelmekte zorlanıyor. Mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve baş dönmesi devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Vetigoda ilaçların etkisi pek yoktur. Kendiliğinden iyileşmesi zaman alabilir ve tekrarlayabilir. Nedenlerini çözmek, Gökmen Yaklaşımı çok işe yarar. Çözülebilir.
Tüm soru cevapları okuyabilmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
1 2 3 … 7 ››