Dr Emel Gökmen Kimdir? Mesleki Geçmişi
Hastalıkları, nedenini bularak çözmeyi hedefleyen Dr Gökmen’in hastalık ve hastaya bakış açısı çok farklıdır. Tanıya uygun ilacı yazma döngüsünden 2004 yılında çıkarak kendine ait klinikte spesifik çalışmaya başlamıştır. Öncelikle yaşamı boyunca kendisinin de çektiği migren ve baş ağrılarını çözmeye yönelmiştir. Bu süreçte kendi migrenini çözmekle kalmayıp çok sayıda hastanın ağrısını dindirebilmiştir.
Dr Gökmen, 1967’de Muğla’da doğmuş, 1990’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde nöroloji uzmanlığını 1999’da tamamlamıştır. 2004 yılında Alman Hastanesindeki görevinden ayrılarak nöral terapi eğitimine başlamıştır.
İntegratif tıp (tamamlayıcı tıp) uygulamaları ile yakından ilgilenen Dr Gökmen nöral terapi yanı sıra akupunktur, homeopati, manyetik alan eğitimlerini almıştır. Dr Emel Gökmen, integratif tıp alanındaki bilgiler ışığında konvansiyonel tıp alanında farklı bakış açıları geliştirme üzerine çalışmalar yapmaktadır.
Nöroloji alanında birçok hastalık olmasına rağmen Dr Gökmen bazı hastalıklar üzerine spesifikleşmiştir. “Ağrı bedenin yardım çağrısıdır” düşüncesiyle her hastada o hastaya özgü nedenleri bulmayı hedeflemiş ve başarmıştır.
Neden Migren ve Baş Ağrıları?
Dr Emel Gökmen, çocukluk yaşlarından itibaren kusmalı ataklardan, auralı ataklara her türlü migren türünü yaşamıştır. Öncelikle kendi migrenini çözmüştür. Migren tedavisinde şimdiye kadar deneyimlenmiş tedavileri aşan bir başarı geliştirmiştir.
Babası da küme baş ağrısından çok çektiği için çalışmalarını bu alanda da yoğunlaştırarak, küme baş ağrısının dişlerden kaynaklandığını söyleyen ve gösteren ilk hekim olmuştur. Aynı şekilde trigeminal nevraljinin de tamamen dişlerden kaynaklandığını iddia etmiş ve birçok başarılı tedavi sonucuyla iddiasını kanıtlamıştır.
Gökmen Yaklaşımı Nasıl Oluştu?
Gökmen Yaklaşımı, bazı hastalıklar için ortak kabul olan “nedeni bilinmeyen hastalıklar” paradigmasını kabul etmeyen bir akılla oluşmuştur. Dr Gökmen Aydınlanmanın ve bilimin temeli olan özgür akılla düşünerek (aude sapere) Gökmen Yaklaşımı’nı geliştirmiştir.
Gökmen Yaklaşımı’nda tedavinin öncelikle hastayı ve ağrısını ayrıntılı dinlemekten geçtiği, böylece nedenlerin tespit edilebileceği belirtilmektedir. Dr Emel Gökmen tespit edilen nedenlerin nöral terapi ile düzeltilmesinin yetmediğini gözlemleyerek iyi yönetilmiş diş tedavilerine ihtiyaç olduğunu deneyimlemiştir. Bu aşamada diş hekimliği alanında ilgili uzmanlarla çalışmıştır. Çalışmaları başarılı yürütebilmek için tedaviyi yönetebilecek düzeyde bu alana dair bilgi ve deneyim biriktirmiştir
Dr Gökmen, migren ve baş ağrıları yanı sıra fibromiyalji, bel-boyun ağrıları, bel-boyun fıtıkları, baş dönmesi, kulak çınlaması, huzursuz bacak sendromunda da nedenleri bularak yeni çözümler üretmiştir.
Dr Emel Gökmen’in Gelecek Vizyonu
Dr Emel Gökmen, olumlu tedavi sonuçlarından oluşan deneyimlerini kitaplaştırmaya başlamıştır. Kendisinin de çok çektiği migren ve baş ağrıları deneyimlerini “Migrene Çözüm Var” kitabıyla yayımlamıştır. Yeni çözümler geliştirdiği diğer hastalıklarla ilgili kitap çalışmalarını sürdürmektedir. Akademik dokümantasyon çalışmalarına da başlayan Dr Gökmen, kendi geliştirdiği yaklaşım ve deneyimlerini meslektaşlarına aktarmak amaçlı eğitim çalışmalarını, özellikle mesleklerinin önemini vurgulamak için diş hekimleriyle yaptığı paylaşımları çok önemsemektedir.
264 Yorum. Yeni yorumunuzu buradan yazabilirsiniz...
Merhabalar Emel hanım, oğluma 9 yaşında migren teşhisi konulmuştu. Hipertansiyon ilacı kullandık fakat devamını getirmedik, faydası da olmadı. Şimdi 17 yaşında, sınav stresi ile bu yıl çok arttı. Haftada 3-4 kere atakları tutuyor ve hemen geçmiyordu. Hacamat yaptırdım, onun faydasını gördük. Sizin bu konudaki tedavilerinizi duydum fakat yoğun sınav programından dolayı gelmemiz mümkün değil. Bursa’da önerebileceğiniz doktor var mı, sizin yönteminizi yapan. Geçmişte bir şey çıkmadı ama KBB uzmanına tekrar götürmem gerekir mi? Oğlumun ağrısı tutunca çok kötü oluyor, normal akupunktur merkezleri var ama bilemiyorum. Bana yol gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Akupunktur deneyebilirsiniz Etkisi vardır ama kısıtlıdır. Ayrıca yapan hekime göre değişebilir. Bursa çok uzak değil olmazsa sınava kadar birkaç kere gelmeyi denesin. Ağrı nedeniyle kaybedeceği zamandan çok daha fazlasını kazanır. Bursa’da benim önerebileceğim hekim yok üzgünüm.
Emel Hanım merhabalar, babamın kafasında uyuşma, çene kaslarında gerilme var ve tansiyonu 11-16’ya çıkıyor. Ancak kan tahlilleri ve MR verilerinde bir şey çıkmıyor. Hangi doktora gittiysek bir şey bulunamadı. Psikolojik olduğunu söyleyen doktorlardan sonra psikiyatriye gittik, 10 gündür onların verdiği ilaçları kullanıyor. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla.
Çene eklemi ile ilgilenen protez uzmanına da başvurabilirsiniz.
Emel hanım merhaba, kendi araştırmalarım sonucu fibromiyalji olduğuma inanıyorum. Ancak bu rahatsızlığın özellikle yoğun stres altında olduğumda baş gösterdiğini ve uzun sürdüğünü fark ettim. Mesela evlilik döneminde ve doğum sonrasında. Ancak 7-8 aydır arada baş gösteren sıkıntılarım nedeniyle muayene için gittiğim KBB uzmanına çene ağrılarım olduğunu söylediğimde, muhtemelen uyurken diş sıkmanız vardır dedi. Eşim de dişlerimi gıcırdattığımı söyledi. Sonra dikkat ettim, ben gün içinde de dişlerimi çok sıkıyorum. 1 ay önce üsye şikayetim oldu ve arka arkaya 3 hafta çok şiddetli olmadan tekrarladı. Şu anda da devam ediyor ve yine çenemde, boyun kaslarımda ve dolayısıyla şakak ve başımda ağrı kesiciye çok cevap vermeyen ağrılarım var. Ayrıca göğüs ve sırt kısmımda da ağrı ve arada yanmalar oluyor. Sizce şu an ilk etapta izlemem gereken yol nedir? Yani öncelikle tıbbi bir sıkıntının olmadığını kendime ispatlamazsam her an bir şey olacak korkusu yaşıyorum. Şu sıra hayat düzenimde biraz yoğunluk ve karışıklık var, kafam dolu ve stresliyim. O yüzden de bu ağrıları kafama çok takıyorum. Yönlendirmenizi rica ediyorum. Sevgiler.
Bütüncül tedavi olabilirsiniz ya da sadece doğru bir diş sıkma plağından da faydalanabilirsiniz.
Merhaba hocam, benim durumum aşırı stresli bir dönemi atlattıktan sonra sıradan bir gün yaşarken, oturduğum yerde aniden nabız ve kalp atışlarının yükselmesi ile başladı. Sonrası malum, korku ve arayış. Kan testleri, departman departman çözüm aramak. Söylenenlere göre tüm yapılabilecek testler yapıldı ve sonuçlar temiz. MR, kardiyo ve benzeri her bölümden geçtim. Ama sebepsiz bir kas kasılması sol göğüse ve kollara vuruyor, hafif ağrı şeklinde. Boyun ağrısı bazen de baş bölgesi karıncalanma tarzı bir his oluyor, bu benim düşünmemle tetiklediğim bir duygu mu, bilemiyorum. Sonucunda baş ağrısı kaçınılmaz oluyor. Bayılacakmış gibi olma, bulunduğum ortamdan çıkma arzusu hissediyorum, mutlu veya mutsuzken, hiç fark etmiyor. Her an gelip beni yakalıyor, bende teslim oluyorum maalesef. Her teslim oluş beni yıldırıyor ve yine mi olacak, tekrarlayacak mı sorularıyla baş başa bırakıyor. İçinden çıkamadığım kısır bir döngü. Çözümleyici veya yönlendirici bir bilgi paylaşımı rica ediyorum sizden. Teşekkür ederim, saygılarımla.
Şikayetleriniz biraz panik atağa da benziyor. Fiziksel boyutu da fazla. Tedavi edilebilir. Tetkik yaptırmaktan vazgeçin artık. Çünkü fiziksel olarak testlerde birşey çıkmayacak. Tedavi için beklentiniz ve zamanınız önemli. Panik atak için neredeyse tek seanslık çalışmalar var. Benim yaklaşımımla bu tarz boyutu olan durumlar kolaylıkla çözülebiliyor.
Emel hanım bende auralı migren var. Gözlerim bulanık görüyor ataklarım neredeyse her gün oluyor, bunun haricinde beynimde zonklayıcı bir ağrı var. Kafam çabuk yoruluyor. Sese, gürültüye gelemiyorum. Bir şeye sevinsem de üzülsem de ataklarım oluyor daha önce bunun için antidepresan, epilepsi ilacı ve damar genişletici kullandım ama ataklarım geçmedi. Doktor bu ilaçlar beyne basınç yapmış dedi ve dört gün hastanede yattım. Kortizon ve serumla ilaçları temizlediler. Şu anda bu serumu yediğim halde sürekli ataklarım devam ediyor. Sizce nasıl bir yol izleyelim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Auralı migrende ilaçlar çok faydalı olmuyor. Genelde migrende ilaçlar atakları baskılar, ilaç ihtiyacını azaltır ancak bazen bu duruma kadar gelebiliyor. İlaç öneremem ama tedavi olabilirsiniz. İlaç olmayınca uzaktan yapılamıyor ne yazık ki.
Merhaba. 40 yaşındayım. 13 yıldır epilepsi tedavisi görüyorum. Ataklarım artık çok nadir oluyor ama benim sorunum baş ağrısı. Başlayınca 10-15 gün bile sürdüğü oluyor. Ağrı kesiciyle geçmiyor, hareketlerimi yavaşlatıyor, zor uyutuyor. Genellikle sağ tarafta ama kafamda dolaşıp duruyor. Doktorum migren dedi, migren ilaçları da kullandım ama işe yaramadılar. Beni bu ağrılardan kurtaracaksanız hemen geleyim. Bugün ağrının 4. günü.
Yıllardır binlerce hastada çok iyi sonuçlar aldım. Muhtemelen sizi de kurtarabilirim. İletişimdeki numaralardan arayabilirsiniz.
Selam Emel Hanım. Benim sık sık bazen yarım, bazen de tam baş ağrım oluyor. Bu ağrı şakaklarda zonklayıcıyken beynimde sanki ateş varmış gibi oluyor. Bir gün veya bir gece sürüyor bu ağrılar. Sebebi ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
Bu tarz baş ağrısı migren ya da gerilim tipi baş ağrısı olabilir. Zonklayıcı ve 1 gün kadar sürmesi migrene uyuyor. Yanma ise daha çok gerilim tipi baş ağrısında olur.
Merhaba Emel Hanım. Ben 20 yaşındayım. Yaklaşık 8 senedir geçmeyen baş dönmesi şikayetim var. Hiçbir doktor tanı bulamadı ve psikolojik deyip antidepresan verdiler. Daha sonra Ankara’da bir KBB doktoruna gittik, gerekli testler yapıldıktan sonra iç kulak migren tanısı koydu, 2 tane daha ilaç verildi, yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum. Azalma oldu ama tamamen geçmedi. Boyun ağrısı ile gelip baş dönmesi ve halsizlik yapıyor, her gün baş dönmesi yaşıyorum, özellikle ilk uyandığım zaman. Atak geçirdikten 1 hafta sonraya kadar baş dönmelerim şiddetli devam ediyor. Başka bir çözüm yolu var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Başka çözüm yolu var. İlaçlar sadece azaltır tedavi edemez sizinde deneyimlediğiniz gibi. Ben nedenlere yönelik farklı bir çalışma yürütüyorum. Çok iyi sonuçlarda alıyorum. https://www.emelgokmen.com/migren-bas-agrilari/vestibuler-migren/ yazımıda okuyabilirsiniz.
İyi günler Emel Hanım. Bir süredir başımın sol tarafında ağrı var. Önceden bir yere başımı yasladığım zaman ağrı oluyordu ama bir kaç gündür ağrı dağıldı ve sürekli ağrıyor. Elimle dokununca bile artıyor ağrı. Neden olur acaba bu?
Başın o bölgesinde kaslarda spazm vardır. Saçlı deride gerilme de olur. Gerilim tipi baş ağrısına benziyor.
Hocam merhaba. Babam 83 yaşında, yaklaşık altı aydır çene arkasında başlayıp göz arkasında yoğunlaşan şiddetli ağrıları var. Altı ay sürecinde nöroloji ve algoloji bölümleri arasında adeta mekik dokuduk. Son olarak, Prof. Dr. Serdar Erdine hoca muayene etti ve sorunun psikolojik olduğunu söyledi. Psikoloji hekimlerinin vermiş olduğu ilaçları kullandık, tavsiyelerini özenle yapmaya çalıştık ama bir sonuç alamadık. Hocalarımın tedavilerine saygım var ama sanırım biz kendimizi ifade edemedik. Biz “baş ağrısı” olarak ifade ettik, doktorlar da baş ağrısı üzerinde yoğunlaştı, MR ve tomografide sorun olmayınca psikolojik olabilir düşüncesi oluştu sanırım. Küçük bir araştırma yaptım ve göz arkasında kas olduğunu öğrendim. Bizim ağrılarımız kas ağrısı olabilir mi? Ağrılar özellikle gece 12’de başlayıp sabaha kadar sürüyor.
Ben babanızın ağrısının psikolojik olduğunu düşünmüyorum. Benim için tipik özellikleri var ve çözümü de Gökmen Yaklaşımı ile kolay. Beni arayınız, bazı sorularım olacak. Bana gelmenize gerek bile olmayabilir. 83 yaşında babanızı daha fazla yormayın. Biraz “stabbing headache” saplanıcı ağrıya benziyor. Yaşlılarda gece olur. Kitabımda benzer konuyu işlemiştim. Oradan okuyabilirsiniz.
Hocam merhaba, 2 yıl önce başlayan, sol kalça üzerinde ve daha sonra sol ayağa doğru inen ağrılarım var. Yapılan MR’larda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Sakroiliak piriformis emg lomber vertebra MR, romatizmal bir rahatsızlıkla ilgili kan tahlilleri ve doppler de bir bulguya rastlanmadı. Fizik tedavi olsun, masajlar olsun, kalçadan kortizon iğneler olsun, herhangi bir fayda göremedim. Tedavim son bir yıldır Algoloji bölümünde devam ediyor. Fizik tedavi uzmanı, nöroloji doktoru, beyin ve sinir cerrahisi, psikoloji doktorlarına tedavi oldum ama hiçbir fayda görmedim. Kullandığım ilaçlar çok az da olsa ağrıları hafifletiyor ama bir türlü geçirmiyor. Kullandığım birkaç ilaç var. Kısacası gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı, hocam lütfen bana yardımcı olun. Teşekkürler.
Sizi mutlaka değerlendirmek isterim. Benzer hastalarda çok yüz güldürücü ve kolay sonuçla elde ettim. Değerlendirmem lazım. Olay kalçada değil, kalça ve bacağa bir şeyler yaptırmaktan vazgeçin artık. Asıl sorunun kaynağını bulmak lazım. Gökmen Yaklaşımı öneririm.
Merhaba Emel Hanım, benim son 6 aydır baş dönmem ve çok sık mide bulantım oluyor. Ayrıca, sol gözümde de bir ağırlık hissi var. MR sonucunda bir şey çıkmadı. Nöroloji doktorum psikolojik olduğunu söyledi ve antidepresan yazdı. Ama bulantılar beni çok etkiliyor. Ne yapmam gerekiyor?
Baş dönmesini stres arttırır ancak nedeni değildir. Yaşadığınıza benzer durumların pek ilaçla da tedavisi yoktur aslında. İstanbul’daysanız yardımcı olabilirim. Çözümü çok zor olmayacaktır.
Merhabalar Emel Hanım. Bana yardımcı olun lütfen. 1 yıldır baş ağrım var. MR çektirdim, nörolojiye gittim, her şeyi yaptım, sapa sağlamsın dediler ama sürekli baş ağrım var. İnsanlarla konuşurken afallıyorum, sarhoş gibi oluyorum. Lütfen bana bir çözüm bulun.
Baş ağrısı çekenlerin çoğunluğunda beyinde problem yoktur. Değerlendirmek lazım, nedenleri bulunup tedavi edilebilir.
Merhaba Emel Hanım. Akşamları şiddetli baş ağrım var. Kenarlardan damarlar çıkacakmış gibi oluyor ve gözlerim sürekli ağrıyor. Migren midir?
Migrene benziyor ama belli bir ritm içindeyse küme baş ağrısı da olabilir.
Sayın Emel Gökmen: İsminizi internetten buldum. 83 yaşındaki babamla ilgili bir şey danışacağım. 1 yıl önce by-pass oldu. 4 damar değişti. Yaklaşık 4 ay gibi bir sürenin sonundan bugüne kadar kalp yetmezliği nedeni ile tedavi oluyor. Ayrıca 15 yıl önce epilepsi teşhisi koyuldu. Sabah akşam düzenli epilepsi ilacı alıyor. Şikayeti; yemekten 1 lokma aldığı anda enseden başlayan bir baş ağrısı kafaya çıkıyor ve göz kapaklarını kapatmak istiyor. Sesler çok fazla geliyor, ekmek kırıntısının sesi bile rahatsız ediyor. 2 tane nöroloji uzmanına gittik, kalp yetmezliği dediler. Zaten kardiyolojiden en az 7 doktora gittik, kimse bir şey bulamadı. Lütfen bizi yönlendirir misiniz? Ne yapalım? Teşekkür ederim.
Babanızın bayağı sıkıntısı var. Kalp yetmezliği bu kadar ağrı yapmayabilir. Beni arar mısınız? Bazı ek sorularım olacak.
Merhaba Emel Hanım. Bana İBS tanısı koyuldu. Ona göre bir diyet programı yapıyorum ancak bağırsak hipersensitivitesi olduğu için az miktarlarda gaz bile beni çok rahatsız ediyor. İBS için uyguladığınız nöral terapi programı var mı?
Bedende en az ilgilendiğim alan bağırsaklar oldu. İBS için nöral terapi dernek başkanına başvurabilirsiniz. O daha fazla bu konuyla ilgileniyor.
Merhaba Emel Hanım. 23 yaşındayım. Bir gece uyumadan önce çok stres yaptım ve beynimde yanma oldu, ellerim ve ayaklarım uyuştu. Daha sonra kendime geldim ve o günden sonra her gün bas ağrım oldu. MR çektirdim fakat normal çıktı. Doktor ağrı kesici yazdı, içtiğimde kesiliyor fakat başım sürekli ağrıyor. Ne olabilir hastalığım?
Gerilim tip baş ağrısı yaşıyorsunuz. Stresli gün başlatmış ama öncedende alt yapısı vardır. Bu aşamadan sonra etkili neden yönelik bir tedavi yapılmazsa ilaçlar geçici rahatlama sağlayacaktır.
Merhaba Emel Hocam. Benim 5 aydır kulak ve kafa çınlaması var. Uyuyunca geçer diyorum ama sabah yataktan kalkar kalkmaz aynı çınlama. Göz üstümde çok ağırlık ve ağrı oluyor. Ayrıca baş dönmesi de oluyor. KBB, tomografi, MR ve işitme yaptırdım, hepsi temiz çıktı. İlaç yazdı, faydasını gördüm. Lütfen yardım edin, lütfen.
Kulak çınlaması ve baş dönmesinde kullanılan ilaçlar bazen geçici baskılar, bazen işe yaramaz. İlaçlar tedavi etmiyor. Çözüm nedeni bulmakta. Vertigo ve tinnitus için nedenlerinden çözüm olabilir. Sitedeki hastalıklar sayfasında nedenleri ve çözümleri anlatıyorum.
İyi günler Emel Hanım. 40 yaşında ve 2 çocuk annesiyim. 2013 yılında gittiğim KBB doktoru vertigo üzerine uzmanlaşmış birisi olarak bütün testleri yaptı ve vestibüler migren olduğuna kanaat getirdi. Sorun ağrısız migren olması. Ağrı yılda sadece birkaç defa oluyor, o kadar. Tedavi edici 1 ilaç verdi ve sorun oldukça hafifledi. Bu sene 26 Ocakta kasık fıtığı ameliyatı oldum. Sonrasında aşırı baş dönmeleri başladı. Yıllardır bu sorunlarım, kalp atışlarımda hızlanma ve terleme olduğu için de panik ataksın dediler. Antidepresan ilaçlar kullandım. Artık ilaç kullanmaktan o kadar sıkıldım ki; hipnozla panik atak tedavisi görmeye başladım. Ameliyat sonrası baş dönmeleri hipnoz seansından sonra daha da arttı. Birkaç ay sonra hafifledi ama kaşlarım ve gözümde gariplikler başladı, anlık baş dönmeleri ve hep gözümü kapatma isteği gibi. Göz doktoruna da gittim, sorun yok. 3 hafta önce safra kesesi ameliyatı oldum, ataklar yine başladı maalesef. Doktorum nörolojiye yönlendirdi. Bazı hareketler yaptırıp “Bizimle ilgili bir sorun yok, kulaklardan olabilir” diyerek yine antidepresan ve vasoserg verip “15 gün sonra gel” dediler. Sadece vasoserg’i kullanıyorum, aşırı dönmeler gitti ama gözlerim ve kaşlarımda problem var, sanki uyuşuk. Markete gidip raflara bakınca dengem bozulup başım dönüyor, evden dışarı çıkmak bile istemiyorum. 2009’da nöroloğum MS hastalığı ve boyun daralması için her türlü testi yaptırdı, sonuç: Turp gibiyim. Artık etrafımdakiler bile “Bu psikolojik” diyor. Kafayı yemek üzereyim. Lütfen yardım edin.
Hocam muayene olmak istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.
İletişim içinde telefon numaralarım var ararsınız asistanlarım not alır ve size dönerim. Ön bir görüşme sonrası randevu ayarlayabiliriz.
Psikolojik olduğunu düşünmüyorum. Doğru yapılacak bir balans ayarlaması ile sonuç alınabilir. Ameliaytlar altta var olan problemi tekrar uyandırıyor. Bence tedavi edilebilir.
Emel Hanım; 3 ay önce sezaryen doğumdan 15 gün sonra yüz felci geçirdim. Bell Palsy teşhisi koyuldu. Kortizon tedavisi ile 1 aya yakın fizik tedavi gördüm fakat hiçbir gelişme olmadı. Sol gözüm kapanmıyor ve mimik hareketlerini yapamıyorum. Acaba bu saatten sonra bir düzelme olur mu? Nöral terapi ve akupunkturun bir faydası olur mu?
Her ikisini birlikte yaptırın. Biraz sabırla devam ederseniz faydası olur.
Tüm soru cevapları okuyabilmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
‹‹ 1 2 3 4 … 7 ››