Gökmen Yaklaşımı Nedir?
- Gökmen Yaklaşımı; hastaya özel, bütüncül, bilimsel, doğal, yan etkisiz bir tedavi yaklaşımıdır.
- Sistemdeki her şikayetin neden-sonuç ilişkisini, birbirleriyle bağlantısını kurar.
- Nöral terapi ve diş hekimliği çalışmaları sonucu sistemdeki değişimleri gözlemleyerek bağlantıları doğrular. Klasik tıp yaklaşımında dikkat çekmemiş olan bağlantıları ortaya çıkarır.
Gökmen Yaklaşımı Tedavi Özellikleri
- “Ağrı bedenin yardım çağrısıdır” temel ilkesi ile nedeni bilinmeyen ağrıların nedenlerini bulur.
- Hastaya tanı koyup tanıya uygun ilaç yazma klinik çalışma döngüsünden çıkmıştır.
- Klinik veri ve gözlemleri, bilimsel fizyo-patoloji çalışmalarının ışığında değerlendirir.
- Sistemin network’ündeki bozuklukları bularak çözümler üretir.
İlaç tedavileri yerine gerçekten etkisi olan integratif tıp yaklaşımlarını kombine uygular. - Dr. Gökmen, ağrı ve birçok hastalıkta olumsuz uyaranın kaynağını oluşturan diş hekimliği tedavilerini yönetmek üzerine özel bir uzmanlık alanı geliştirmiştir.
Gökmen Yaklaşımı Nasıl Oluşturuldu?
Dr. Gökmen, 2004 yılından itibaren klasik tıp yaklaşımıyla çalışmayı bırakmıştır. Hastalığın nedenlerini bularak tedavi etme perspektifinde çalışmaya başlamıştır. Sayısız hastadan alınan neden-sonuç ilişkisi deneyimleri, klasik tıp eğitimi, uzmanlık eğitimi, nöral terapi eğitimi ve integratif tıp alanındaki bilgileri birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” tedavi algoritmasını oluşturmuştur.
“Aude Sapere” yaparak yani özgür akılla düşünülerek birçok hastalığın çözümünün bulunabileceğini göstermiştir.
Dr Gökmen:
- Tıbbın temeli olan hastayı iyi dinlemeyi daha etkin hale getirmiştir.
- Hastanın öyküsünden bozucu alanlar ve hastalık zaman çizelgesi oluşturmuştur.
- Bozucu alanlara nöral terapi uygulamış, iyi sonuçlar almıştır. Bazı hastalarda tedavi etkinliği düşük olmuştur. Nöral terapi enjeksiyonlarının tüm bedendeki bozucu alanları düzeltmekte yeterli olmamasından kaynaklandığını düşünmüştür.
- Her aşamada ağrıdaki değişimleri değerlendirmiştir. “Şikayetler devam ediyorsa sistemde (hastanın bedeninde) çözülecek sorun vardır” düşüncesiyle sürekli nedenlere yönelik çalışmıştır.
- Bedendeki bozucu alanların büyük bir bölümü diş-çene kompleksinde yer almaktadır. Buradaki bozucu alanların ancak diş hekimleri ile çalışarak çözülebileceğini görmüştür. Hastaları tedavinin belli aşamalarında diş hekimlerine yönlendirmiş ama iyi sonuçlar alamamıştır.
- Bu alandaki bozucu alanların büyük bir bölümünün diş hekimliği tedavilerindeki eksiklikten kaynaklandığı öngörüsüyle uzman düzeyinde çalışma gereksinimi olduğunu gözlemlemiştir.
- Uzmanlarla çalışılmaya başladıktan sonra tedaviyi yönetme gerekliliği ortaya çıkmıştır.
- Son aşamada tedaviyi yönetebilecek düzeyde diş hekimliği bilgisini de geliştirmiştir.
- Ağrı; iyi tanınır ve tanımlanır, bozucu alan yaklaşımı ve diş hekimliği ağrı yönetim bilgisine de sahip olunursa “bununla yaşamayı öğreneceksiniz” denilen birçok hastalığın çözülebileceğini Gökmen Yaklaşımı ile göstermiştir.
İlk Defa Çözüm Geliştirilen Hastalıklar
Gökmen Yaklaşımı ile neden sonuç ilişkisi çözülerek ilk defa yeni çözümler geliştirilen hastalıklar:
- Migren
- Küme Baş Ağrısı
- Trigeminal Nevralji
- Gerilim Tip Baş Ağrısı
- Fibromiyalji
- Vertigo & Tinnitus
- Huzursuz Bacak Sendromu
Kimler Uygulayabilir?
- Gökmen Yaklaşımı, bir ekiple çalışılır.
- Tedaviyi yöneten hekim (nörolog, ağrı uzmanı ya da aile hekimi) bozucu alan yaklaşımı ve diş-çene kompleksine dair bilgiye sahip olmalıdır.
Ekibin diğer hekimleri diş hekimliği alanındaki uzmanlardan (Endodontist, Restoratif tedavi uzmanı, Periodontolog, Gnatoloji ve protez uzmanı, Çene cerrahisi uzmanı) oluşmalıdır. - Gökmen Yaklaşımı’nı uygulamak için bahsi geçen hekimler (nörolog, ağrı uzmanı, aile hekimi hatta diş hekimleri) temel eğitim almalıdır.
- Temel eğitimden sonra migren ve baş ağrısı tedavisinde bu yaklaşım uygulanabilir. Zaman içerisinde deneyimlerinin artışıyla tedavideki başarı da artar.
Hekimin Özellikleri
Hastalık ve tedavi vizyonunu geliştirmeye kararlı olan hekimin bilmesi gerekenler:
- Klasik tıp eğitiminde olmayan bozucu alan yaklaşımı…
- Yaşam enerjinin nasıl hastalandığı ve tedavi sürecinde nasıl cevap verdiği…
- Hastalıkların birbiriyle ve bozucu alanlarla ilişkili bağlantıları…
- Diş-çene kompleksinin sorunlarının sistemik bağlantıları…
- Diş hekimliği profesyonelleri ile hastayı tartışıp tedaviyi yönetebilecek bilgi ve deneyim…
Gelecek Vizyonu
Gökmen Yaklaşımı’nın tedavilerde kullanılması ile hedeflenenler:
- Ağrı alanında uğraşan hekimler başta olmak üzere tüm hekimlerin ve diş hekimlerinin bu bilgilerle tedavilerindeki başarının artması…
- Böylece birçok çaresiz hastanın tedavilerinin yapılabilmesi…
- Farklı uzmanlıklar ve bilgiye sahip hekimlerin kendi alanlarında yeni çözümler geliştirebilmeleri…
- Hekimlerin “aude sapere” yapabilmeleri, kanıta dayalı tıp paradigması altında tek seçenek gördükleri ilaç tedavilerini sorgulayabilmeleri…
230 Yorum. Yeni Yorum
İyi günler. Ağrım ayda 1 defa tutuyor, 2 gün sürüyor. Kafamın sol tarafı. 5 yıldır çekiyorum, hiçbir ilaç hiçbir şey fayda etmiyor.
Migreniniz var görünüyor. Migrenle ilgili sayfalarımı, hatta kitabımı okuyabilirsiniz.
İyi günler hocam. Bende ilk başta tuhaf ve anlatması zor bir görme bozukluğu oluyor, net göremiyorum. Daha sonra sağ veya sol göz üzerinde ağrı başlıyor ve görme alanımın sol üst tarafında puslu bir çizgi görüyorum. İlerleyen dakikalarda sol elim uyuşmaya başlıyor. Ortalama 30 dakika sonra gözlerim normale dönüyor fakat ağrı devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Nasıl bir yol izlemem lazım? Size nasıl ulaşabilirim? Ankara’da ikamet ediyorum.
Auralı migreniniz var. Sitedeki iletişimdeki bilgilerden ulaşabilirsiniz.
1.5 yıldır kulağımda uğultu, yere eğildiğimde artan baş dönmesi ve baş ağrısı var. Baş ağrım regl dönemlerinde artmakla birlikte çene eklemimde sıkıntılı, sürekli takırdıyor. Doktor ilaç yazdı fakat aşırı mide bulantısı yapıyor. Hiçbir teşhis koyamadılar. Önemsemiyorlar. Ne önerirsiniz? Çaresiz hissediyorum.
Öncelikle size teşhis koymak kolay ama klasik bakışla olmaz. Yazdıklarınızın hepsi birbiriyle bağlantılı. Çene eklem sorununuz var. baş dönmesinin altta yatan nedeni, aynı zamanda baş ağrılarınızı artırır. İlaç zaten tedavi etmiyor. Bulantı yapıyorsa kullanmayınız. Regl dönemi baş ağrısı için ayrıca neden vardır ama onu sizi değerlendirmeden söyleyemem. Çene eklemi sorununuz profesyonel çözülmeli. Çene cerrahı ile olmaz. Onu belirteyim. Herkesin hatta doktorların bile aklına çene cerrahı geliyor. Gnatoloji çalışmış protez uzmanı olmalı. İstanbul’daysanız size yardımcı olmam kolay ama başka şehirdeyseniz bana mail gönderiniz.
Merhabalar. Geçen haftadan beri ani baş ağrısı atakları geçiriyorum. Doktorum küme baş ağrısı olduğunu söyledi ve 3 gün boyunca hastanede serum kortizon aldım. 3 gündür ise kortizonun devamındaki ilaçları alıyorum. 1 gündür dişlerimi çok güçsüz hissediyorum, her yerinde bir ağrı var gibi. Ne yapmam gerekiyor acaba?
Kortizon tedavisi ilerlemiş ve çaresiz kalınmış küme baş ağrısı hastalarında en son çare olarak uygulanıyor. Ben hiçbir aşamasında önermem. Çünkü atakları hem sıklaştırır hem de kronikleştirir. İlk başlangıçta iyi gibi görünse de uzun vadede hep daha kötüleştirir. Özellikle ilk tanı konulmuş bir küme baş ağrısı hastasına verilmesi çok yanlış. Tedavisini ben yapabilirim. Dişlerle ilişkili oluşuyor ama dişlere özel bir yaklaşımla tedavi uygulamak lazım.
Selam. Ben 5 kasımdan bu yana hergün başağrısı çekiyorum. Migrenim var ama bunun dışında tepemde bir ağrı var ve ağrım olduğu zaman kafamda bir sıcaklık oluyor. Günde 2-3 ilaç alıyorum ancak ağrım geçiyor. Günlük hayatımı inanılmaz derecede etkiliyor. Artık dayanamıyorum bu ağrılara 🙁
Migren ve gerilim baş ağrısını birlikte yaşıyorsunuz. Kafanızdaki sıcaklığın nedeni gerilim baş ağrısı. Tedavi edilebilir. Gökmen Yaklaşımı öneririm.
Merhaba Emel Hanım. 19 yaşındayım. 4 gündür başımın ağrısı kesilmedi, 2 tarafıda zonkluyor, burun kemiğim ve boynumda da ağrı oluyor. Başımın ağrısı gözlerime vuruyor, gözlerimi açamaz hale geldim. Geceleri daha çok ağrı geliyor, gerçekten ağrıdan delireceğimi sanıyorum. Başım ağrıyınca üstümde halsizlik oluyor, gün boyu yatıyorum. Bu ağrılar ara ara oluyor, 1 sene önce 1 ay kadar bu ağrıyı çektim, her gün aynı saatte ağrı başlıyordu ve aynı saatte bitiyordu. Bir çözümü var mıdır bu ağrıların? Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler.
Merhaba. 19 yaşındayım. Sanırım 3-4 senedir migrenim var. Ağrılarım geçmek bilmiyor. Ağrı kesici fayda etmiyor. 2 gün aralıksız ağrıdığını bilirim. Kafamı duvarlara vurasım geliyor. Üniversite sınavına gireceğim ama ağrılar beni çok etkiliyor. Bazen haftada bir bazen de ayda bir değişiyor. Grip olacaksam bile öncesinde mutlaka migrenim tutuyor.
Şeyma tipik genç kızlarda migren özelliklerini taşıyorsunuz. Muhtemelen yirmi yaş dişlerinizle ilişkili olarak gelişmiş migreniniz var. tedavi yapılabilir. Çözüm kolay merak etmeyiniz.
Merhaba. 3 gün önce şiddetli baş ağrısından acile gittim, ağrı kesici iğne vurdular fakat eve geldiğimde hala gözlerime dokunamaz, yüzümün sağ tarafını hissedemez haldeydim ve bu ağrı başlamadan boyun ve belimde ağrı vardı, hala var. Dün akşam yine acile gittim, serum takıldı, yine geçmedi. Tekrar gittiğimde yine iğne vurdular, çok zor atlattım. Nörolojiye muayene oldum fakat migren denebilmesi için 5 kez tekrarlanması gerekiyor dedi. Ben bu ağrıyı ilk defa çektim ve kusma ile devam etti. Ne yapmam gerekiyor tekrar etmemesi için?
Aslında tanı koymak için 5 kez tekrarlaması diye bir durum gerekli değil. Sizin muayeneniz ve yaşadıklarınızın birebir dinlenmesi sonucunda migren kararı verilebilir. Yazdıklarınız migrene benziyor ama ilk defa yaşadığınız için başka durumlar iyice değerlendirilip dışlanmalıdır.
Hocam merhaba. Son bir haftadır sadece başımın sağ tarafında ara ara gelen ağrılar ve sanki saniyelik bıçak saplanır gibi batmalar oluyor. Bazen göz çevremden enseme kadar iniyor, gün boyunca aralıklarla devam ediyor. Ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.
Yaşadıklarınız nevraljiye benziyor. Ben dişlerden çözüyorum.https://www.emelgokmen.com/hastaliklar/bas-agrisi sayfasındaki trigeminal nevralji bölümünü okuyunuz.
Merhaba. 12 yaşında kızımın yaklasşk 2 yıldır baş ağrıları var. Cocuk nörologu herhangi bir teşhis koymadı. Mr’ı iyi çıktı. Psikiyatriye yönlendirdi. Ön iki dişi 4 sene önce kırıldı. Ağrılar dişle ilgili olabilir mi?
Baş ağrısının mutlaka nedeni vardır. Bu gözle bakılmadığı için bir yorum yapamamışlar.Kızınız gelsin değerlendirleim mutlaka bir çözüm geliştirebiliriz.
Merhaba saygıdeğer hocam. Ben İzmir’den yazıyorum. Annemin sorununu dile getirmek istiyorum. Annem 60 yaşında, obez(155 boy – 104 kilo), 1 yıl önce rahim ve yumurtalıkları alındı, 8 yıl önce zehirli guatr ameliyatı oldu, hormon takviyesi aldı, tansiyon ilacı kullanıyor. Annem 2015 temmuz başından beri gittikçe sıklaşan ve 1-3 saatlik ataklar halinde gelen, özellikle başın sağ tarafında şiddetli göz ağrısı ve baş ağrısı çekiyor. Bazen damaklarım da ağrıyor diyor. Sağ enseden başa doğru ağrı ve gerilme hissediyor. Sağ göz kısılıyor, kızarıyor, sulanıyor ve bazen göz torbası şişiyor. Sağ gözün arkasına sanki iğne batırdıklarını söylüyor. Yaklaşık 6 aydır çekiyor. Sabah, akşam ve gece olmak üzere şu an günde üç kez atakları var. Göz, KBB, nöroloji, kardiyoloji (EKG’de dal blokları çıktı. Tansiyona bağlı olabilir dediler), dahiliye, hatta kadın hastalıklarına da başvurduk. Çözüm alamadık. Nöroloji profesörü tansiyon ilacını değiştirdi. 4 gün migren ilacı ve devamında ağrı kesici kullandırdı, faydasını göremedik. Annemi çok seviyorum ve bu ağrılardan kurtulmasını çok istiyorum. Cevap yazarsanız minnettar kalacağım. Şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla.
Annenizin durumu açık. Küme baş ağrısına benzer bir durumda. İlaçlarla çözüm bulamaz. İstanbula gelebilirseniz tedavisi mümkün.
Hocam ayrıca annem 5-6 yıldır dizlerdeki aşırı kireçlenmeden ötürü her gün 1 tane ağrı kesici alıyordu.
Kullandığı ağrı kesicinin baş ağrısına olumsuz etkisi yok. Dizlerdeki kireçlemesi de genel tablosu ile bağlantılıdır.
Hocam çok özür dilerim. Bu ayrıntıyı unuttuğum için belirtmek istedim. Annemin bütün dişleri seyyar protez. Bir önemi var mı bilmiyorum ama belirtmek istedim.
Hiç önemi yok. Ağzında hiç diş olmasa bile çıkartılabilir protezinin ayarlaması mutlaka gerekli ama benim önerdiğim uzmanla çalışmak doğru olacaktır. annenizin tedavi olması ve baş ağrılarından kurtulması çok zor olmayacaktır.
Sabah baş ağrısıyla uyanıyorum, belli saatte azalıyor, tekrar başlıyor. Hap bile fayda etmiyor.
Sabah baş ağrısı ile uyanıyorsanız muhtemelen gece diş sıkmanız da var. Sabah baş ağrıları daha çok gerilim baş ağrısında görülür. Sizin tablonuzda biraz benziyor. https://www.emelgokmen.com/hastaliklar/bas-agrisi/ sayfasındaki gerilim baş ağrısını da okur musunuz.
Merhaba Emel Hocam. Benim sorum eşime konulan trigeminal nevralji hastalığı. Eşimin doğum yaptıktan sonra baş ve diş ağrısıyla dişciye gittik. 4 tane dişi çekildi ve sonunda teşhis konuldu. Doktoru şu an az dozajda bir ilaç verdi. Ağrılar oldukça yavaş yavaş arttırdı. Şu an sabah – akşam 500 mg kullanıyor. Ağrıları 20 günde birdi, şimdi düzelme var. Ama kış aylarında olunca ağrıları genelde hafif, 4 – 5 günde bir oluyor. Ne yapmamız gerekiyor ve bu hastalığın daha da ilerlememesi için ne gibi şeyler yapılabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
Trigeminal nevralji ilaçla düzelmiyor sadece baskılanıyor. Gökmen Yaklaşımı içinde nedeni dişlerden saptar. Dişlerdeki problemi çözmek ilerlemesini durdurur, hatta ilaçlarını keser.
Merhaba Emel Hocam. Benim uzun süredir, belki 1 yıl, öğleden sonra 2-3 civarlarında başlayıp akşama kadar süren, başımın bir bölgesinde, bazen şiddetli ağrım oluyor. Ben bilgisayar başında oturarak çalışıyorum. Nedeninin bu olduğunu düşünüyordum ama çalışmadığım günlerde de ağrının tuttuğunu farkettim. Migren olduğunu düşünüyorum. Denge sorunu, görmede bulanıklaşma, algılama güçlüğü oluşuyor. Algılama güçlüğü beni özellikle korkutuyor.
Bilgisayarla doğrudan ilişkili değil. Sizin migreniniz var.
Hocam merhaba. Öncelikle sorulara hemen cevap vererek derdimize derman olmaya çalıştığınız için teşekkür ediyorum. Sitenizi migrenle ilgili araştırma yaparken internette buldum. Pembenar adlı bir siteden link verilmiş. Eşim birkaç gündür şiddetli baş ağrısından şikayetçi. Öncelikle belirteyim ki üst çene kemiğinde 4 adet implant var ve üst çenede doğal dişi yok. Ağrıları başın üst tarafında, gözlerde, boyunda ve çene kemiklerinde. Işıktan ve bu sabah itibariyle mide bulantısından şikayetçi. Yaşı 43 ve şimdilik menopoza dair bir şikayeti yok. Sağlıcakla kalın. Alternatif bakış açınıza başarılar dilerim.
Ağrıları tüm baştaysa diş kaynaklı olmayabilir. İlaç içebilir ama limonda eriyince iyice asidik olur. Dilerseniz sadece ilaç alsın. Baş ağrıları hakkında daha ayrıntılı bilgi yazarsanız sevinirim.
Merhaba. Bilgisayar mühendisiyim. Sürekli bilgisayar başında çalışıyorum ve bende baş ağrısı ve sersemlik yaratıyor. Ayrıca ani hareketlerde (basketbol, kafamı aniden çevirdiğimde vb.), yoğun ışık ve hareket içeren yerlerde (alışveriş merkezleri) başım dönüyor. Tüm tetkiklerim normal (kulak MR, boyun MR, kan tahlilleri). Şikayetlerim 4 senedir devam etmekte ve birçok vertigo tedavisi görmeme rağmen iyileşemedim. En son okuduklarımdan sonra vestibüler migrenden şüpheliyim. Ankara’dan yazıyorum. Nasıl bir yol önerirsiniz? Teşekkürler.
Bilgisayar başında uzun süre çalışmak sadece sisteminizi zorluyor. Alt yapıyı düzeltmek lazım. Altta yatan sorunlar klasik tıbbın yaklaşımı olan film ve tetkiklerle tespit edilemez. Bilgisayar mühendisi olduğunuz için söyleyebilirim ki yazılımda bazı kodlar bozulmuş, onları bulup düzeltmek lazım. Size yardımcı olabilirim. Öncelikle bana gelmeniz lazım. Sorunları tespit edeyim. Bazılarını Ankara’da düzeltmemiz mümkündür.
Hocam eşimde yaklaşık 3 yıldır bir baş ağrısı var. Ağrı tam başının üst kısmında. Ağrı bazen az, bazen çok ama her gün var. Şiddetli ağrı olduğu zaman gözlerde kızarıklık ve bulanık görme gibi sorunlar da oluyor. Ağrıyı tarif etmek gerekirse: Sanki kafanın içinde hassas bir şey taşıyormuşsunda bir yere çarpmamak için aşırı dikkatli olursun. Onun gibi ve akacak gibi oluyor. Gitmediğimiz hastane kalmadı gibi. Film ve tetkiklerde bir şey çıkmıyor ama ağrımız da geçmiyor. Nörolojik alanda kullanmadığımız ilaç kalmadı ancak değişen bir şey yok. Kibas şüphesiyle 3 kez LP yapıldı. En son dün yapıldı, 17 çıktı. Bir ara hemicrania continua dediler, epilepsi ilacı ve ağrı kesici kullandık. O da fayda etmedi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yardımcı olursanız sevinirim.
eşinizin durumunu anladım. İlaçlarla tedavi edilecek durumu çoktan aşmış. yapılabilecek en iyi şey integratif tıbbı kullanmak. Çözümsüz diye düşünmeyin. Çözümü var. Arayıp numaranızı bırakın. Nasıl bir yol izlemek gerekir konuşalım.
Merhaba Emel Hanım. Ben de baş ağrısından şikayetçiyim. 2 ay önce doktora gittim, migren ilacı verdi. Etkisi biraz oldu ama baş ağrısı çekmek istemiyorum, tamamen kurtulmak istiyorum ağrı geldiğinde. Ya sağ tarafı ya da sol tarafı gözümle beraber ağrıyor, zonkluyor. Bazen geçiyor, o bölgede ağırlık oluyor ve çok rahatsız ediyor. Bazen o ağırlık 2 gün sonra geçiyor. Ben bu baş ağrısından kurtulmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz bana? Ya da cep numaranızı yazar mısınız? Teşekkür eder, iyi geceler dilerim.
Baş ağrınızdan ve yarattığı kötü hislerden tamamen kurtulmak mümkündür. Nedenlere yönelik çalıştığım için sizinde yazdıklarınızdan nedeni tahmin edebiliyorum. https://www.emelgokmen.com/hakkimda/iletisim/ numaralar var. Arayın, asistanlarım not alır en kısa sürede de ben size dönerim.
Merhaba Emel Hanım. Ben eski hastalarınızdan Gülce Demiral’ın annesiyim. Birkaç senedir huzursuz bacak sendromu bana hayatı zehir ediyor. Parkinson ilaçları rahatlatıyor ama uzun vadede yan etki olacak mı bilemiyorum. Biz artık İzmir’de yaşıyoruz, size gelemiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Aysun hanım, sizi anlıyorum. Huzursuz bacak sendromunda sonuç alabiliriz. İzmir’de nasıl çözeriz beni arayın konuşalım. Birşeyler yapabiliriz. Gülce’yede sevgiler.
Ben de 21 yaşımdan beri ağrı içinde yaşıyorum. Boyun bölgesinde, kaburga kemikleri arasında bitmeyen ağrılar. Bir gün solda, bir gün sağda, her gün yer değişen ağrılar, kulak çınlaması, uyku bozuklukları, şiddetli şişen bir karın ve müthiş rahatsız eden gaz. Ara sıra enseden gelen çok şiddetli baş ağrısı. İlk zamanlarda fizik tedavi gördüm, kortizon iğneleri yaptılar yıllarca, şu son zamanlarda da kuru iğne, akupunktur, masaj yaptırıyorum. Birkaç gün iyi oluyor, sonra yine ağrılar başlıyor. 46 senedir bu ağrılarla yaşıyorum. Artık kimsenin bu ağrılara yardım edeceğine inanmıyorum.
Sevim hanım, yazdıklarınız fibromiyaljiye çok uyuyor. Tedavi olamayacağınıza inanmanız çok doğal. Fibromiyalji tedavisi olmayan hastalıklar içinde yer alsa da tedavi edilebiliyor. Gökmen Yaklaşımı, diğer yaptırdığınız tedavilerin hepsinden farklı bir yaklaşım sunuyor.
Doktor hanım merhaba, ben yıllardır ağrılarla uğraşıyorum. Baş ağrıları bel, boyun, kol ağrıları. Bir yıldan fazla zamandır da bacak ağrılarım var. Bir yıl huzursuz bacak sendromu için ilaç kullandım. İki aydır bıraktım tekrar başladı yataktan çıkamıyorum çok yoğun bir ağrı. İşime gitmekte zorlanıyorum. istanbulda yaşamadığımız için sizede ulaşamıyoruz. Bana ne öneririrsiniz sorunumun ne olduğunu bile anlayamadık. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
Fibromiyaljiniz var. https://www.emelgokmen.com/hastaliklar/fibromiyalji/ sayfasını okuyunuz. Uzaktan birşey yapmam zor ama siz nerede yaşıyorsunuz.
10 gündür boyun ve baş ağrısı çekiyorum. Boyundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Baş ağrıları boyundan kaynaklanmaz. Boyun da baş ağrısı da sonuç olarak ortaya çıkar. Neden farklıdır.
Merhaba Emel Hanım. 23 yaşına gireceğim. Yaklaşık 4 yıldır inanılmaz bir baş ağrısı çekiyorum. Işığa, en ufak sese tahammülüm yok. Ne konuştuğumun bazen farkında bile olamıyorum ve aşırı agresif oluyorum ağrı vurduğunda. Gözlerim ağrıyor, kaşlarımın bulunduğu çevre ve şakaklarım ağrıyor, günlük aktivitelerime devam edemiyorum. Bu ağrı vurmaya başladığı andan bitene kadar ki süre içerisinde, ağrı geçene kadar resmen ölüm uykusuna giriyorum. Etrafım karanlık olmalı, ses olmamalı yoksa ağrı daha da artıyor. Çok sesli ya da sürekli sesli ortamlarda ve sürekli ışığa maruz kaldığımda bu ağrı ortaya çıkıyor.
Yaşadıklarınız migrene benziyor. Migren sadece baş ağrısı değildir, tüm sistemi etkiler. Sizde de öyle oluyor. Gökmen Yaklaşımı ile tedavi olabilirsiniz. Tüm şikayetlerden kurtulabilirsiniz.
Doktor hanım merhaba, yaklaşık 2 aydır sol göz çevresi ve kaş bölümünde günde 1-2 defa ağrı oluyor. Yaklaşık yarım saat sürüyor. Dayanılmaz bir ağrı değil fakat yaşam kalitemi bozuyor. Ayrıca sol burun tıkalı hissi ve var. Yüzümün sol tarafında hep bir gerginlik hissi var. Detaylı göz muayenesi yaptırdım fakat sorun çıkmadı. Sizin yorumunuza göre hareket etmek istiyorum. Sevgiler
Tipik küme baş ağrısı bulgularınız var. Dişlerle ilişkili duruyor. Diş hekimine gitmekle olmaz. Siz bana gelebilirseniz çözeriz. Gelemeyecek konumdaysanız filminizi gönderiniz.
Merhabalar. 24 yaşındayım. Yaklaşık 4 aydır kulak çınlaması şikayetim var. 3 farklı KBB doktoruna gittim. İlk gittiğim doktor “sol alt 20’lik dişinde sıkıntı var, çektir” demişti. Hasta olan kulağımda sol kulağım zaten. Ben hiç dişten olabileceğini düşünmemiştim. Sizce olabilir mi? 3 ay ilaç kullandım, yan etki yapınca bıraktım fakat bırakınca diğer kulağımda da çınlama başladı. Siz ne önerirsiniz? Gerçekten çok çaresiz hissediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Alt yirmi yaşlar genelde çınlama yapmaz. çene hareketini özellikle engeller düzeyde uzamamışlarsa. Bu alanda genel bir bilgi oluşmaya başladı (yirmi yaş dişleri ile çınlama bağlantısı ile ilgili) ama her diş çekilmesi etkili olmaz. Ayrıca çene eklemi için özel çalışma gereklidir. O nedenle sizinde diğer taraf kulağınızda da problem başlamış. Bu durum herhangi bir KBB, diş hekimi ile çözülmez. Gökmen Yaklaşımı ile ben yıllardır sizin durumunuzdaki hastaları çözüyorum. Dilerseniz yardımcı olabilirim.
Hocam merhaba. 24 yaşındayım. Yaklaşık 5 senedir fibromiyalji ile mücadele ediyorum. Vücut değerlerimin hepsi normal olunca (tahlil, röntgen vs.) şiddetli batma tipi ağrılarım sonucu bu teşhis konuldu. Teşhisin ilk döneminde gece uykudan uyandıracak kadar şiddetli ağrılarım vardı. Özellikle el ve bacaklarda aşırı yorgunluk, uyanamama vs. Antidepresan tedavisi gördüm, ellerimde titreme ve bacakta istemsiz çekme olunca ilaçlar değişti, en son ağrı kesici ilacı kullandım o da pek faydalı olmadı. 15 gün boyunca fizik tedavi gördüm ama sonunda boynum ve sırtımdaki sertlik hala geçmemişti. Şu an bir tedavi görmüyorum fakat çok yorgunum. Sabahları uyanamıyorum, boynum aşırı ağrıyor, arada ellerimde birkaç saniye süren titremeler oluyor ve sık baş ağrısı oluyor. Bazen 2 gün boyunca ağrı kesici kullanmama rağmen ağrım geçmiyor. Ve tabi ki sürekli huzursuzum, hiçbir şey yapacak enerjim yok. Ben şu durumda tekrar tedavi olmak istiyorum fakat hangi alan doktoruna gitmem gerektiğini bilemiyorum (fizik tedavi, nöroloji ya da psikiyatri). Bursa’da olduğum ve yoğun çalıştığım için size gelmem zor görünüyor. Bilgilendirebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
Fibromiyalji hastalarının çoğunluğu saydığınız doktorların hepsini dolaşır ama çözüm olmaz. Çünkü ilaçla tedavi olmaz. Benim yaklaşımım özel bir tedavi. Bursa’da size bir hekim öneremeyeceğim üzgünüm. Ancak Bursadan gelip giden pek çok hastam oldu.
Merhabalar. 43 yaşındayım. Adet dönemlerim düzensiz oluyor. Bazen 30, bazen 40, bazen de 45 günde. Adetimin 2. gününden itibaren, özellikle de son 1 yıldır dayanılmaz baş ağrıları çekiyorum. Ağrı kesici kullandığım zaman adetim de kesiliyor. Ağrılar ancak güçlü ağrı kesici ilaç alınca kesiliyor. Ne önerirsiniz?
Nedenleri bulup çözmeyi öneririm. Gökmen Yaklaşımı ancak bu şekilde yapılabiliyor. Benzer hastalarda çözüm sağladım. Öneririm.
Merhaba Emel Hanım. 52 yaşında bir öğretmenim. Yaklaşık 15 senedir depresyon tedavisi görüyorum. 3-4 tane psikiyatrist değiştirdim, hala depresyonum devam ediyor. 15 yıldır tansiyon, 1 yıldır da şeker hastasıyım. Bütün hastalıklarım için ilaçlar kullanıyorum fakat çok fayda göremiyorum. Sürekli olarak vücudumun her yerinde ağrılar oluyor, baş ağrısı çekiyorum, hayattan bıktım, hiçbir şeyden zevk alamıyorum, depresyonun tüm belirtileri mevcut fakat sizin sitenizi görünce “acaba ben fibromiyalji hastasımıyım?” diye de düşünmeden edemiyorum. Sizin yorumunuzu alabilir miyim?
Daha çok fibromiyaljiye benziyorsunuz. Kronik depresyon diye birşey var ama depresyon ilaçları bunca yıldır işe yaramamış görünüyor.
Merhaba Gökmen Hanım. Anneme nöroloji doktorları önce vasküler demans sonra da Alzheimer teşhisleri koydu. Ben 5 yıllık tedavi edilmemiş vertigosu olduğunu düşünüyorum. İzmir’deyim. Bana ne yapmamı önerirsiniz? Geciktik mi? Çekilecek film vs. neler olabilir? Teşekkürler.
Azheimer tanısını davranış nörolojisi ile ilgilenen bir nörolog koyarsa daha doğru olabilir. Öncelikle tanıyı netleştiriniz. Sonra vertigo için bana tedaviye gelebilirsiniz. Biraz uzak ama ne yapabiliriz bakalım. İzmirde yaptıramam ama siz önce tanıyı netleştiriniz.
30 yaşında bir anasınıfı öğretmeniyim. Fibromiyalji teşhisim yeni kondu. Uyguladığınız yöntem, süresi, ücreti vs. hakkında bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.
Uyguladığım yöntem Gökmen Yaklaşımı. Nedenleri bulup çözüyorum. Kısacası network’ü düzeltmek için iğneler yapıyorum. Dişlerde bazı uygulamalar yaptırıyorum. Fibromiyaljide özellikle plak yaptırıyorum. Süresi hastaya göre değişiyor. 2 hafta kadar süren bir tedavi sonrası seans arasını açabiliyorum. Bazı durumlarda zaman içindeki gelişime göre tedavi yapıyorum.
Hocam 2.5 yıldır panik atak tedavisi görüyorum. Yılda 1-2 defa baş ağrısı oluyor. Boyundan gelip kafamın arkasına, sonrada şakaklara vuruyor. Uyuyunca geçiyor. Acaba ne yapmalıyım?
Gerilim tip baş ağrınız var. Panik atak için kullandığınız ilaçlar aslında azaltır. Ancak tedavi etmez, sizde de yeterli olmamış. Ne yapmalıyım sorunuzun cevabı Gökmen Yaklaşımı ile tedavi olabilir. Bu yaklaşım nedenlere yönelik çalışır.
27 yaşındayım. Yaklaşık 2 yıldır şiddetli baş ağrısı çekiyorum. Psikolojik olarakta çok fazla etkisi oluyor. Başımın iki yanındaki damarlara dokunduğumda patlayacak gibi oluyor. Nörolog psikolojik dedi. Migren bir hastalık, yan etkisi psikolojik, al bir çelişki daha. Ne yapacağımı şaşırdım, sosyal hayatım bitti, nereye gitsem darlanıyorum, artık spor da biraz kendimi zorlasam hemen başlıyor ağrı, konuşurken kelimeleri getiremiyorum, kelimeyi hatırlamak için takılı kalıyorum, bazen 10 saniye önce duyduğum ismi unutuyorum, kitap okurken dalıyorum, beyin algıyı kapatıyor, sadece ağız okuyor, mecbur başa alıyorum, benim gibi matematik dehası 3 ile 5’i toplarken düşünüyor artık. Yardımcı olursanız sevinirim.
Baş ağrısı yaşıyorsanız vardır. Sürekli baş ağrısı çekenlerin psikolojisi doğal olarak bozulur. Dikkat ve konsantrasyon azalır. Bence yaşadığınız çelişki değil bir sonuç. Muhtemelen gittiğiniz nörolog psikolojik baş ağrısı dememiştir. Psikolojik ağrı diye tanımlamak pek uygun değildir. Uzun yıllardır kronik ağrı vakaları ile uğraşıyorum. Çektikleri ağrıdan dolayı hepsinin psikolojisi bozulmuştu ancak ağrılarının nedeni psikolojik değildi.
Merhabalar hocam. Ben biraz farklı bir migren türüne sahibim. Auralı göz migreni denildi fakat benim auram tamamen körlük şeklinde oluyor. Yaklaşık 6 yıldır denemedikleri ilaç kalmadı. Epilepsi ilaçlarından sakinleştiricilere, ağır ağrı kesicilerden göz damlalarına, bir hastanede burundan çubuklarla girerek oradaki sinirleri uyuşturup hastalığı geçirmeyi bile denediler. Yaklaşık 5 yıldır kendimi eve kapattım çünkü dışarda atak geçirdiğimde başıma gelenler korkunç oluyor ve çare bulamıyorum. Bazı nöroloji uzmanları çare yok diyor, bazıları şu ilacı da dene diyor. İyice arada kaldım. Kullandığım ilaçlar vücuduma başka zararlar da verdi. En basiti peptik ülser. Şimdi sizin yazılarınızı okudum. Sizce böyle tam körlükle yaşanan bir auranında tedavisi var mıdır? Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.
Tedavi edilebilir. Benzer vakalarım oldu. Nedeni tespit edip çözüm sağlayabiliriz.
Merhaba hocam. Liseden bu yana şiddetli, tek taraflı ağrı çekiyorum. Önce hafif başlıyor, daha sonra şiddetleniyor. Ağrı bazen sağ, bazen sol tarafta oluyor ve sadece bir noktadan giriyor, rahat 3 gün sürüyor. Önceleri ağrı kesici içerek geçirebiliyordum, artık hiçbir işe yaramıyor. 8 yıl önce nörolojiye gittim, MR sonucunda bir şey çıkmadı. Doktor gerilim tipi baş ağrısı diyerek antidepresan verdi. Bir süre sonra etkisi azaldı, doktor da dozajı artırdı. Daha sonra o da işe yaramadı ve ilacı kullanmayı bıraktım. Son yıllarda mide bulantısı yaşamaya başladım. Haftasonu yorucu ve stresli geçti. 2 gündür başım şiddetli bir şekilde zonkluyor, tahammül edemiyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. Midem bulanıyor ve kusuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
Migren tarzı baş ağrısı yaşıyorsunuz. Son dönemde gerilim tip baş ağrısı eklenmiş olabilir. Bu durumda Gökmen Yaklaşımı uygulayarak nedenlerinden çözüm sağlanabilir.
Merhaba hocam rahatsız ettim sizi. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Bende 5 yıldır devam eden takıntılar vardı. “Ölme korku hissi” yaratan nesnelere karşı takıntılar. Sonra hayatımda çok kötü anlar oldu ve bu beni daha da strese soktu. Beyindeki serotonin hormonunun düşmesine sebep oldu. Son 8 aydır beynimde şarkılar dolaşıyor, yani farkında olmadan içimde şarkılar söylüyorum. Sabah uyanırken hala şarkıları içimden söylediğimi fark ediyorum. Eklem ağrılarım oldu, sindirim sistemim de bozuldu. İrritabl bağırsak sendromu ve bazen kabızlık var. 2 ayda 1’de baş ağrım oluyor, 3-4 gün sürüyor. Ağrı ile beraber baş dönmesi ve çok hafif bulantı da var ama ses ve ışıktan çok rahatsızlık duymadım. 6 ay önce beyin MR’ı çektirdim, bir şey çıkmadı. Serotonin eksikliği için doktor bir antidepresan önerdi fakat 1 ay kullandım ve bıraktım. Sizce bu takıntılar için ne yapmalıyım? Bende de migren var mı? Teşekkürler.
Migreniniz olabilir ama takıntılar için ayrıca tedaviye de ihtiyacınız var görünüyor. Aslında size verilen ilaç bu konuda çok iyidir. Tam etkisi çıkacağı zaman bırakmışsınız. Psikiyatristinizle görüşüp tekrar tedavinize yeniden başlarsanız çok faydalanırsınız.
Merhaba. 33 yaşında bir sınıf öğretmeniyim. 8-9 yıldır dönem dönem şiddetli baş ağrıları yaşıyorum, özellikle şakaklar, kaslar ve göz çukurlarında. Damarlarım zonkluyor. Hafiften başladığında şiddetli bir ağrı kesici almazsam sonucu mide bulantıları, istifra olabiliyor. Işık, ses herşey batıyor. O anlarda çocuğuma bile tahammül edemiyorum. Bu artık hergün olmaya başladı. Uyku düzenim bozulursa ya da aç kalırsam şiddetleniyor. Öğleden sonra başlayıp akşama kadar sürüyor. Aynı zamanda ankilozan spondilit hastasıyım. Ne önerirsiniz?
Migren ve ankilozan spondilit her ikisi de ağrılı hastalıklar. Bu durumda integratif tıp yöntemlerini ankilozan spondilit tedavinize eklemenizi öneririm. tek başına ilaçlar yeterli olmayacaktır. En güzeli Gökmen Yaklaşımı ile tedavi olacaktır.
Merhaba,
Sebebi belli olmayan lenfödem teşhisi kondu. Her zaman bacak ağrılarından şikayetim olurdu, ancak 8 ay önce yüksek düzeyli moral bozukluğu sonrası sağ ayakta inmeyen şişlik oluştu ve hızla arttı. 40 günlük fizik tedavinin sonuna geldim ancak lenf sistemindeki yavaşlık ve bazı alanlardaki tıkanıklık sürüyor. İzlemler, stresli, günlerde ayağımdaki şişliğin arttığını gösteriyor.Fizik tedavi sürecinde şiddetli diş ağrım oldu.20 yaş dişi aniden uyandı ve 50 yaşında patladı. Yaşam kalitemi bozan, yaptığım işleri, sanatımı sürdürmemi engelleyen bu hastalığa karşı nöral terapi bir çözüm olabilir mi ?Saygılarımla
Nöral terapi tek başına çözüm olmaz. Özellikle nöral terapinin iğneleri yerine nöral terapinin bozucu alan mantığını çalıştırmak gerekiyor. Sizde neden olan bozucu alanları bulmak lazım. Mesela diş olabilir. Sizde de sanki böyle bir durum var. Dilerseniz yardımcı olabilirim ya da ayrıntılı şikayetiniz ve panoramik diş röntgeninizi bana mail olarak gönderin.
Merhaba Emel Hanım. 2 yıldır migrenim var. 2 günde bir oluyor ve hayatımı olumsuz etkiliyor.
Migren atakları ayda 15 günü geçerse kronik migren olur. Sizde de benzer durum gelişmiş gibi görünüyor. Muhtemelen ilaç alımınızda artmıştır. Bu durumda atakları sıklaştırır. Kısır döngüye döner. Gökmen Yaklaşımı ile tedavi edilebilir.
Merhaba Emel Hanım. 2007 yılında menenjit geçirdim ve 2 kulağımı kaybettim. Akabinde koklear implant ameliyatı oldum. 2011 yılında kusmalı bulantılı baş dönmesi başladı ve implant ameliyatımı yapan doktor ilaç verdi, 3 ay içtim ve şikayetim kalmadı ancak bu hastalık 2014 yılında bu hastalık bir sabah beni hafifçe yine yakaladı, baş dönmesi oldu, geçti. 2 ay sonra baş dönmelerim bulantı eşliğinde, serum alarak devam etti. 2015 yılının sonuna kadar, 3 ay sürmese de 2-3 hafta atak şeklinde geldi, gitti. Ataklarımın süresini ve zamanını not ettim. Son zamanlarda gelen ataklarım, yani baş dönmelerim, uzun sürmese de takip eden 3-4 gün kafamda dolgunluk ve gözlerimde pürüzlülük, net görememe başladı. Başım dönmeden kulaklarımda sorun var mı diye başımı sağ ve sol omzuma doğru salladığımda genelde sol tarafa giderken başım sanki orada yaya bağlı gibi. Bu süreçte bazı ilaçlar içiyorum. Doktorum tuzu, stresi, kafeini hayatından çıkaracaksın dedi. Uyumaya çalışsam da ansızın yakalıyor. Bu arada atak sırasında dakikada 3-4 defa esneme oluyor. Farklı bir doktor ağız ve diş yapısından da bahsedince “sizde vertigenöz migren var” demişti. Yaşım 22 civarındayken yirmilik diye 4 diş ve yanaktan çıkan 1 ekstra diş çektirdim. Şu an doktorun tanımıyla yirmilik olan 1 dişim daha çıktı. Bana meniere teşhisi koyuldu. Bilgilerinizle bana bir yol çizerseniz çok mutlu olurum hocam. Saygılarımla.
Baş dönmesi ataklarınızı ayrıntılı yazmışsınız. Kulakta geçirilmiş enfeksiyon olmadığında (baş dönmelerinin ve meniere hastalığının çoğunluğu böyledir) dişler neden olabiliyor. Sizde enfeksiyon öyküsü olmakla birlikte ataklar uzun yıllar sonrası başlamış. Gökmen Yaklaşımı ile sizi de değerlendirmek ve tedavi yapmak uygun olabilir. Faydalanacağınızı düşünüyorum.
Hocam merhabalar. 2 yıl önce bel fıtığı ameliyatı oldum, ardından disk aralığımda ve kalçamda ödem oluştu, bir türlü geçmedi, çok ağrım var. Ayrıca huzursuz bacak sendromum da var. Akupunktur ve nöral terapi önerdiler. Faydası olur mu? Ortalama kaç seans yaptırmalıyım?
Akupunktur ve nöral terapi benimde kullandığım tedavi yöntemleri. Sizin durumunuzda etkili olur ancak ben Gökmen Yaklaşımı derim. Çünkü hem bunları kullanmak mümkün hem de nedene yönelik ek tedaviler lazım. Böylece şikayetlerinizde anlamlı düzelme sağlanabilir.
Tüm soru cevapları okuyabilmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
1 2 3 ››