Gökmen Yaklaşımı, hastalıkları nedenlerini bularak, etkili bir biçimde çözme algoritmasıdır. Hastayı ve şikayetlerini bütüncül yaklaşımla değerlendirip bir sistem olarak ele alır.
İlaç tedavisi kullanmaz. İntegratif tıp ve konvansiyonel / klasik tıbbın özellikle diş hekimliği uygulamalarından faydalanır.
Bilimsel, çok etkili ve hiç yan etkisi olmayan bir tedavi algoritmasıdır.
1 – Nasıl Çalışır?
İnsanı ve hastalıklarını semptomlara bölmeden bütüncül bir sistem olarak değerlendiren Gökmen Yaklaşımı nasıl çalışır?
- Sistemdeki her şikayet veya değişimin neden-sonuç ilişkisini, birbirleriyle bağlantısını kurar.
- Özellikle nöral terapi ve diş hekimliği çalışmaları sonucu sistemdeki değişimleri gözlemleyerek bağlantıları doğrular.
- Böylece klasik tıp yaklaşımında dikkat çekmemiş olan bağlantıları ortaya çıkarır.
- Diş hekimliği tedavilerini yönetir.
2 – Bilimsel Temeli Nedir?
Hastalıkların tedavilerinde klinisyenlerle, laboratuvar bilim adamlarının çalışmalarını birleştiren Gökmen Yaklaşımı; klinik veri ve gözlemlerini bilimsel fizyo-patoloji çalışmalarının ışığında değerlendirir.
Dr. Gökmen, sistemdeki hastalıkların birçoğunun ilk aşamasını yani temel nedenini oluşturan bozucu alanlara yönelir.
Bu yaklaşım; sistemdeki bio-elektriksel bozukluklar yani sistemin network’ü düzeltilirse hastalıklar nedeninden tedavi edilebilir üzerine kuruludur.
3 – Neden Farklıdır?
Hastaya özel, bütüncül, bilimsel, doğal, yan etkisiz bir tedavi yaklaşımıdır.
Neden Gökmen Yaklaşımı:
- “Ağrı bedenin yardım çağrısıdır” temel ilkesi ile nedeni bilinmeyen ağrıların nedenlerini bulur.
- Sistemin network’ündeki bozuklukları bularak çözümler üretir.
- İlaç tedavileri yerine gerçekten etkisi olan integratif tıp yaklaşımlarını kombine uygular.
- Dr. Gökmen, ağrı ve birçok hastalıkta olumsuz uyaranın kaynağını oluşturan diş hekimliği tedavilerini yönetmek üzerine özel bir uzmanlık alanı geliştirmiştir.
4 – Nasıl Uygulanır?
Gökmen Yaklaşımı’nın belirli aşamaları vardır. Öykü alınması temeldir ve yaklaşımın can alıcı bölümüdür.
Nasıl Uygulanır:
- Hastanın tüm sistemine ait bilgiler ayrıntılı alınır.
- Bozucu alanlar tespit edilir.
- Bozucu alanların bir bölümü ve sistemi düzenlemek için öncelikli nöral terapi uygulanır.
- Diş hekimliği ile çalışmak gerekliyse ilgili uzmanlara yönlendirme yapılır.
- Tedavinin her aşamasında hastanın şikayeti ve tedaviye cevabı değerlendirilerek tedavi süreci yönetilir.
5 – Kullanıldığı Hastalıklar
Gökmen Yaklaşımı’nın kullanıldığı hastalıklar içinde ağrı tedavisi önde gelir. Gökmen Yaklaşımı’nın kullandığı alanlar dışında birçok hastalık için kullanılabilir. Aşağıdaki hastalıklarda Gökmen Yaklaşımı’nın neden sonuç ilişkisi tam olarak çözülmüştür.
- Migren ve Baş Ağrıları
- Fibromiyalji – Tükenmişlik Sendromu
- Bel – boyun – sırt ağrıları, fıtıkları
- Vertigo – Tinnitus
- Nevraljiler, Zona & Postherpetik nevralji
- Huzursuz Bacak Sendromu
- Hormonal Bozukluklar
6 – Çözülen Hastalıklar
Gökmen Yaklaşımı ile neden sonuç ilişkisi çözülerek ilk defa yeni çözümler geliştirilen hastalıklar:
- Migren
- Küme Baş Ağrısı
- Trigeminal Nevralji
- Gerilim Tip Baş Ağrısı
- Fibromiyalji
- Vertigo & Tinnitus
- Huzursuz Bacak Sendromu
7 – Nasıl Uygulamaya Başlanır? Eğitimi Nasıl Olmalıdır?
Gökmen Yaklaşımı ile tedavi nasıl yapılabilir? Öncelikle hastalık ve tedavi vizyonunu geliştirmeye kararlı olunmalıdır. Hekimin klasik tıp eğitiminde olmayan, yaklaşımın içerdiği aşağıdaki bilgilere sahip olması gerekir.
- Klasik tıp eğitiminde olmayan bozucu alan yaklaşımı…
- Yaşam enerjinin nasıl hastalandığı ve tedavi sürecinde nasıl cevap verdiği…
- Hastalıkların birbiriyle ve bozucu alanlarla ilişkili bağlantıları…
- Diş-çene kompleksinin sorunlarının sistemik bağlantıları…
- Diş hekimliği ile tedavi yönetimi nasıl olmalıdır…
8 – Gelecek Vizyonu
Gökmen Yaklaşımı’nın tedavilerde yaygın kullanılması temel amaçtır. Tedavilerde kullanılması ile:
- Ağrı alanında uğraşan hekimler başta olmak üzere tüm hekimlerin ve diş hekimlerinin tedavilerindeki başarının artması,
- Böylece birçok çaresiz hastanın tedavilerinin yapılabilmesi,
- Farklı uzmanlık alanındaki hekimlerin kendi alanlarında yeni çözümler geliştirebilmeleri için katkısının olması,
hedeflenmektedir.
16 Yorum. Yeni yorumunuzu buradan yazabilirsiniz...
2000 yılında sırt ağrım basladı. 2007’de doktor “fibromiyalji” teşhisi koydu ve çaresi yok dedi. 2014’den beri her tedaviye gittim, her ilacı kullandım. Ağrılar çok kötu. Din görevlisiyim şu an, işim ağır değil. Öğretmenlik yapmayı istiyorum ama stresli bir iş olduğu için ağrıların artmasından korkuyorum. Zaten sinirli bir insanim. 16 yıldır çekiyorum bunu, yaşım 37, ne yapılabilir? Tamamen vücuttan atılabilir mi bu hastalık, öğretmenliği tavsiye eder misiniz? Size ulaşacağım telefon numarası yazar mısınız?
Bu rahatsızlık çok iyi duruma getirilebilir. Öğretmenlik de yapabilirsiniz. Site de iletişim bölümünde bilgilerim mevcut.
Sırtımda ve kolumda çok şiddetli ağrılar var. Denemedik yol bırakmadım, gitmedik doktor kalmadı, ağrılarım gittikçe arttı, baş ve karın ağrılarım çok fazlalaştı. Bu hastalıktan kurtulamaz mıyım? Ne yapmam gerekiyor? Psikolojim çok bozuldu.
Bu ağrılardan kurtulmak mümkündür. Nedenleri bulunabilir. Çözümde beraberinde geliştirilir.
Merhaba hocam, kızım şu anda 30 aylık. Beyin tümörü ameliyatı oldu 5 Ağustos’da, ameliyatla gross kütle alındı. Kemoterapi tedavisine başladılar, 3 seans kemoterapi oldu. Yaklaşık 2,5 kg. zayıfladı, iştahsızlık ve halsizlik mevcut. Bağışıklık sistemi çok zayıf. Sizce nöral terapi ile bu durum düzeltilebilir mi?
Homeopati ile desteklemek daha iyi olur. Kemoterapiye devam edecekse tolere etmesi de kolay olur.
Merhaba Emel Hanım. 39 yaşındayım. Benim 1 senedir devam eden kulak çınlamam var, doğumdan 25 gün sonra başladı. Yaşadığım fazlaca sıkıntı var; fibromiyalji, çene kenetleme… gün dişlerimi gıcırdatmasam da sıktığımı fark ediyorum. kulak çınlaması ile ilgili kesin yapabileceğiniz bir şey var mı? Bunu öğrenmek istiyorum.
Kulak çınlamasını tedavi edebiliyorum. Gökmen Yaklaşımı, bütüncül nedenlere yönelik olduğu için, aynı zamanda diğer şikayetleriniz de düzelir. Öneririm.
Emel Hanım Merhabalar. 27 yaşındayım. Yaklaşık 3 senedir boyun ve sırt ağrılarım vardı, migren de o dönemde başladı. Birçok doktora gittim ancak geçiremediler. En son gittiğim doktor fibromiyalji olduğumu söyledi ve psikolojimi düzeltmek için antidepresan ilaçlar verdi. İlaçları aldım ama henüz kullanmadım. Ben aslında işi olan, evli, huzurlu bir bayanım, yani hiçbir sıkıntım yok. Eğer psikolojik kökenliyse, verdiği ilaçlar yüzünden diyorum, psikolojimin gayet düzgün olduğunu düşünüyorum. Artık bu ağrılardan yoruldum. Lütfen bir yol gösterin. Ne yapmam gerek?
Fibromiyalji başlangıcında olan hastaların hepsinin söylediğini sizde yazmışsınız. Yaşadıklarınız psikolojik değil, stresli dönemde artabilir ama asıl kaynak değil. Psikoloji ilaçları aynı zamanda ağrı algınızı azaltmak için kullanılıyor ama pek işe yaradıkları da söylenemez. Ağrınızın nedenleri bulunup çözülürse hiçbirisine ihtiyacınız kalmayacaktır. Gökmen Yaklaşımı öneririm.
Hocam ben 54 yaşındayım. Yaklaşık 25 yıldır baş ağrısı sorunlarım var. Yıllardır doktorlar gerilim tipi baş ağrısı dediler, yakın bir zamanda da fibromiyalji teşhisi konuldu. Doktor bir ilacı kullanmamı söyledi. Ayrıca antidepresan kullanıyorum, ancak baş ağrım geçmiyor. Antidepresan bir süreliğine iyi geliyor ama baş ağrım bir süre sonra yeniden başlıyor. Başka tedavi seçeneklerim var mı? Cevabınızı bekliyorum hocam.
Gerilim baş ağrısı ve fibromiyalji antidepresanlara pek yanıt vermez. İlaçsız nedenlere yönelik tedavi seçeneği etkili olabilir. Gökmen Yaklaşımı ile tedavi öneririm.
Merhaba hocam. 39 yaşındayım ve en az 20 yıldır migrenim var. İçmediğim ilaç kalmadı ama çözüm olmadılar, vurulduğum iğneler o kadar çok ki; artık oluşan bezeler yüzünden iğne vurulamaz hale geldim. Özellikle regl öncesi başlayan ve devam eden ataklarım var. Bu dönemde magnezyum içmenin faydalı olacağını söylediler ancak o da çözüm olmadı. Migrenime nasıl çözüm bulabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.
Kronik migren tablosu gelişmiş. Bu aşamada ilaçlar artık fayda etmiyor. Sizde yaptırdığınız sayısız iğne ile bu gerçeği yaşıyorsunuz. Benzer pek çok hastada yaptığım nedenleri bulmak ve çözmek. Gökmen Yaklaşımı bu temel üzerine kuruludur. Size de yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Vertigom geçti ama baş ağrım ve denge bozukluğum miras kaldı. Saygılarımla.
Nedenleri bulunursa Gökmen Yaklaşımı ile baş ağrısı ve denge sorunları tedavi edilebilir. Nedenleri çözülmezse vertigo geri dönecektir.
Tüm soru cevapları okuyabilmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.