Videolar

View Comments

  • 35 yaşındayım. 10 yıldır migren atakları geçiriyorum. Beynimin tek tarafında zonklama oluyor, mide bulantısı ve geçici görme bozukluğu yaşıyorum. Nöroloji doktoruna gittim, verdiği ilaçlardan fayda görmedim. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

    • Auralı migreniniz var. Bu tür migrende ilaçlar cevap vermez. Gökmen Yaklaşımı ile yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

  • Merhaba. Bu sıralar tarafınızdan tedavi olmakta olan, en kıymetlı varlığım olan annemi, sizlere emanet ettim. Durumunda belirgin bir düzelme görülmektedir. Herşey için teşekkür ederim.

    • İletişim içinde bilgilerim var. Tedaviye gelmeyi düşünüyorsanız ararsınız. Asistanlarım not alır. en kısa sürede size dönerim.

  • İyi günler. Auralı migrenim var. Nöroloğa gittim. citol ve xamate adında 2 ilaç kullanıyorum fakat hiç faydaları olmadı. Ne yapabilirim? MR ve EEG sonuçlarım temiz çıktı.

    • Migrende kullanılan ilaçlar migreni tedavi etmez, sadece baskılar. Auralı migrende ise bu etki bile pek oluşmuyor. Sizde benzer durumu yaşamışsınız. Auralı migren için Gökmen Yaklaşımını öneririm.

  • Annemin haftalardır geçmeyen baş ağrısı ile kol ve bacaklarda halsizliği var. Annem 63 yaşında. Ağrısının genelde başının tepesinde ve arka kısımlarında olduğunu söylüyor. Acilde tomografi ve MR çekildi, "kanama veya tümör görünmüyor gibi" denildi. Çok tedirgin oluyoruz. Sizce ne olabilir?

    • MR incelemesinde birşey görünmediyse ağrısı beyin kaynaklı değildir muhtemelen. Bazı durumlarda eskiden var olan baş ağrıları daha sürekli hal alabilir. Annenizin yaşadığı baş ağrısı buna benzerse korkmayınız. Ancak ilk defa baş ağrısı çekiyorsa üzerinde durmak lazım. İleri yaşlarda baş ağrısı ya da migren başlayabilir (çok nadiren) ancak başka olasılıkları dğerlendrimek lazım. belki de kullandığı ilaçlara bağlı oluyordur.Tansiyon, mide vb. ilaçlar da baş ağrısı yapabilir.

  • Emel Hanım iyi günler. Aylardır sitenize bakıyorum ve tüm videolarınızı izliyorum. 3 yıldır doğru teşhisi konulamayan ve farklı teşhislerle boşu boşuna tedavi alan, doğru teşhisi yeni konulabilmiş bir migren hastasıyım ve umudumu kaybettim. Manuel terapi, nöral terapi, akupunktur, hacamat, fizik tedavi ve psikoterapi yaptırdım, sonuç aynı. Maddi ve manevi çöküş içerisindeyim. Birçok nöroloji uzmanına, beyin cerrahlarına gittim, hatta psikaytr ve psikolog desteği bile aldım ama nafile, çıkış yolu bulamadım. Benim ağrılarım omuzdan sıkışma şeklinde gelip boyun, ense, çene, göz ve şakaklara kadar dayanılmaz bir hal alıyor. Bu bildiğimiz normal ağrı değil. Sıkışma, yanma gibi değişiki sinir bozucu bir ağrı. Hafif ya da şiddetli şekilde olabiliyor, hafif olduğunda ayakta atlatabiliyorum ama yine de çok zorlanıyorum. Şiddetli ağrı geldiğindeyse yaklaşık 18-20 saatte anca geçiyor. Bu ağrıyı kalp çarpıntısı ve iç geçme hissiyle beraber yaşıyorum. Adetten 10 gün öncesinde 3-4 atak yaşıyorum, diğer günler boyun ve omuz ağrılarım oluyor. Yani neredeyse ayın 20 gününü hafif ve şiddetli ağrılarla geçiriyorum. Nöropatik ilaç hiç kullanmadım çünkü 3,5 yıldır evliyim. 3 yıldır ağrılarım var, bebek sahibi olmak istiyorum, bu yüzden hiç düşünemedik. Artık gerçekten çok yoruldum, inanın bazen yaşamak istemiyorum. Ne yapabilirim doktor hanım? Çok çaresizim. Oraya gelme durumum çok, çok zor. Eğer siz şu an Konya'da olsanız inanın hiç düşünmeden tedaviye başlardım. Bana ne önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Çok zor durumdayım.

    • Olabilecek herşeyi denmişsiniz. Ben benzer hastaları çok sık görüyorum. Sizide anlıyorum ve çözebileceğimi düşünüyorum ama sizi ayrıntılı dinlemeden olmaz. uzaktan birşey söyleyebilmem zor. Siz artık hiçkimsenin çözemediği hasta grubuna girmişsiniz. Bence hamile kalmadan gelebilecekseniz geliniz. Keşke bu eğitimi benden almak isteyen hekimler çoğalsa da Konya'da da tedavi yapabilsek ama hiç kimse böyle zor hastalarla ilgilenmek istemiyor.

  • Merhaba Hocam kolay gelsin. 30 yaşındayım. Güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım.. Üç hafta önce iş yerinde otururken normal bir şekilde ayağa kalktım, başım dönmeye başladı, hareket ettikçe dönüyordu ve yarım saat içinde geçmişti. Ondan bir hafta sonra iş yerindeyken aynı olay tekrar yaşandı ama bu sefer geçmedi. Gece acile gittim serum takıldı, kan testi ve beyin filmi çekildi. Serum biraz etkiyi azalttı ama tekrar yine başladı. Uyuyup kalktıktan sonra tekrar başladı. Bir haftadır bir şey yoktu ama şu anda yine var, haraket ettikçe her yer dönüyor. İşimi çok etkiliyor, hiç bir iş yapamıyorum, hatta ağladığım bile oluyor. KBB doktoru herhangi bir sorun bulamadı. 14 haziranda nörolojiye randevum var. Videonuzu izledim size yazmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    • Periferik vertigonuz var. Aralıklı tekrarladığı için nöroloji muayenesinde de bir şey çıkmayabilir. Muayene sonrası tekrar değerlendirelim.

  • Merhaba hocam. 26 yaşındayım. 3 senedir migrenim var ve son 1 senedir çok sık ataklar yaşamaya başladım. Aralıksız 3-4 gün hiç geçmediği bile oluyor. İlaç kullanmak istemiyorum. 2. sorum da şu: Bir kez 15 yaşında ve bir kez bu sene olmak üzere 10 yıl aralıklı 2 kez yüz felci geçirdim. İkisi de farklı taraflardan çok şükür ikisini de hasarsız atlattım, tekrarını yaşamaktan korkarak yaşıyorum. Bunlar için ne yapılabilir? Sizinle iletişime geçme imkanım var mı acaba?

    • Her iki durum içinde yapılabilecekler var. Yüz felcinin nedeni tam bilinmez ama dişlerle ilişkisi vardır. Migreniniz için ise öncelikle özellikleri değerlendirilerek nedenleri tespit edilip ilaçsız tedavi yapılabilir.

  • 22 yaşındayım. 3 senedir MS hastasıyım. 2 sene önce vertigo oldum, baş hareketleri yaptırdılar, kısa bir süre baş dönmem geçti ama daha sonra baş dönmesi ara ara tekrarlamaya devam etti. Hasta olduğumdan beri hiç atak geçirmedim. Acaba bu baş dönmeleri vertigodan mı? Yoksa MS rahatsızlığından mı? Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz?

    • Vertigo ile giden MS ataklarında baş dönmesi ile birlikte başka bulgularda olabilir. Sadece vertigo genelde iç kulağın fonksiyonunu yerine getirmemesine bağlı olur ve tehlikesizdir. Aralıklı tekrarlaması ve kendiliğinden geçmesi de MS olma olasılığını azaltıyor.

  • Merhaba Emel Hanım. Ben Edirne'den Ayşe. 36 yaşındayım. 1 hafta önce işte çalışırken aniden baş dönmesi yaşadım, ayaklarımın kaydığını hissettim, gözlerimi kapadım ve arkaya doğru düşüyor olduğumu hissettim. Tansiyondandır dedim, tuzlu ayran içirdiler ama sonra ilki kadar olmasa da tekrar yaşadım. Yürürken arkaya doğru çekiyorlardı sanki. Başım hala her kalktığımda dönüyor. 2 gün önce kustum. Kulak çınlaması sürekli yaşıyorum. Güçsüzlük ve halsizlik yapıyor. Şu ana kadar böyle bir şey yaşamadım. Sanki hareketlerimin kısıtlandığını hissetmek kötü hissettiriyor insanı. Cuma günü doktora gittim, KBB testi uyguladılar, duymamda sorun yokmuş. Bazı hareketler yaptırdı, en son gözlerimi kapattırdı, beni arkaya doğru düşerken tuttu, vertigo değil gibi diyerek benim durumu anlayamadı ve nörolog beyin cerrahına yönledirdi. Gittim, anlattım: Elimde terleme, titreme, ateş, kalp çarpıntısı, kusma, bulantı yaşadım ve ilk kez baş ağrısı yaşıyorum dedim. Teşhisi vertigo oldu ve hap verdi. Film istedi, çektiremedim, Pazartesiye kaldı. Beynimin arkası ağrı yapıyor, bu beni korkutuyor. İlk kez doktora gittiğimde burun tahlillerimi yaptırdım, temiz, ancak filmde görünürmüş, doktor bir hafta rapor verdi. Kısıtlı da yapsam hareket ederken, eğilip doğrulurken ve kalkarken dönüyor. Başımı döndürmeye korkar oldum. Lütfen beni bilgilendiriniz, çok mutlu olurum. Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.

    • Vertigo olabilirsiniz ama KBB doktorunun yaptığı testte göz kapalıyken arkaya doğru düşmek nörolojik bir bulgudur. KBB doktoru çok dikkatli ve doğru davranmış. Nörolog aynı muayeneyi yaptı mı? Eğer yapmadıysa bir daha nöroloğa gitmeniz gerekir.