Gökmen Yaklaşımı Nedir?
- Gökmen Yaklaşımı; hastaya özel, bütüncül, bilimsel, doğal, yan etkisiz bir tedavi yaklaşımıdır.
- Sistemdeki her şikayetin neden-sonuç ilişkisini, birbirleriyle bağlantısını kurar.
- Nöral terapi ve diş hekimliği çalışmaları sonucu sistemdeki değişimleri gözlemleyerek bağlantıları doğrular. Klasik tıp yaklaşımında dikkat çekmemiş olan bağlantıları ortaya çıkarır.
Gökmen Yaklaşımı Tedavi Özellikleri
- “Ağrı bedenin yardım çağrısıdır” temel ilkesi ile nedeni bilinmeyen ağrıların nedenlerini bulur.
- Hastaya tanı koyup tanıya uygun ilaç yazma klinik çalışma döngüsünden çıkmıştır.
- Klinik veri ve gözlemleri, bilimsel fizyo-patoloji çalışmalarının ışığında değerlendirir.
- Sistemin network’ündeki bozuklukları bularak çözümler üretir.
İlaç tedavileri yerine gerçekten etkisi olan integratif tıp yaklaşımlarını kombine uygular. - Dr. Gökmen, ağrı ve birçok hastalıkta olumsuz uyaranın kaynağını oluşturan diş hekimliği tedavilerini yönetmek üzerine özel bir uzmanlık alanı geliştirmiştir.
Gökmen Yaklaşımı Nasıl Oluşturuldu?
Dr. Gökmen, 2004 yılından itibaren klasik tıp yaklaşımıyla çalışmayı bırakmıştır. Hastalığın nedenlerini bularak tedavi etme perspektifinde çalışmaya başlamıştır. Sayısız hastadan alınan neden-sonuç ilişkisi deneyimleri, klasik tıp eğitimi, uzmanlık eğitimi, nöral terapi eğitimi ve integratif tıp alanındaki bilgileri birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” tedavi algoritmasını oluşturmuştur.
“Aude Sapere” yaparak yani özgür akılla düşünülerek birçok hastalığın çözümünün bulunabileceğini göstermiştir.
Dr Gökmen:
- Tıbbın temeli olan hastayı iyi dinlemeyi daha etkin hale getirmiştir.
- Hastanın öyküsünden bozucu alanlar ve hastalık zaman çizelgesi oluşturmuştur.
- Bozucu alanlara nöral terapi uygulamış, iyi sonuçlar almıştır. Bazı hastalarda tedavi etkinliği düşük olmuştur. Nöral terapi enjeksiyonlarının tüm bedendeki bozucu alanları düzeltmekte yeterli olmamasından kaynaklandığını düşünmüştür.
- Her aşamada ağrıdaki değişimleri değerlendirmiştir. “Şikayetler devam ediyorsa sistemde (hastanın bedeninde) çözülecek sorun vardır” düşüncesiyle sürekli nedenlere yönelik çalışmıştır.
- Bedendeki bozucu alanların büyük bir bölümü diş-çene kompleksinde yer almaktadır. Buradaki bozucu alanların ancak diş hekimleri ile çalışarak çözülebileceğini görmüştür. Hastaları tedavinin belli aşamalarında diş hekimlerine yönlendirmiş ama iyi sonuçlar alamamıştır.
- Bu alandaki bozucu alanların büyük bir bölümünün diş hekimliği tedavilerindeki eksiklikten kaynaklandığı öngörüsüyle uzman düzeyinde çalışma gereksinimi olduğunu gözlemlemiştir.
- Uzmanlarla çalışılmaya başladıktan sonra tedaviyi yönetme gerekliliği ortaya çıkmıştır.
- Son aşamada tedaviyi yönetebilecek düzeyde diş hekimliği bilgisini de geliştirmiştir.
- Ağrı; iyi tanınır ve tanımlanır, bozucu alan yaklaşımı ve diş hekimliği ağrı yönetim bilgisine de sahip olunursa “bununla yaşamayı öğreneceksiniz” denilen birçok hastalığın çözülebileceğini Gökmen Yaklaşımı ile göstermiştir.
İlk Defa Çözüm Geliştirilen Hastalıklar
Gökmen Yaklaşımı ile neden sonuç ilişkisi çözülerek ilk defa yeni çözümler geliştirilen hastalıklar:
- Migren
- Küme Baş Ağrısı
- Trigeminal Nevralji
- Gerilim Tip Baş Ağrısı
- Fibromiyalji
- Vertigo & Tinnitus
- Huzursuz Bacak Sendromu
Kimler Uygulayabilir?
- Gökmen Yaklaşımı, bir ekiple çalışılır.
- Tedaviyi yöneten hekim (nörolog, ağrı uzmanı ya da aile hekimi) bozucu alan yaklaşımı ve diş-çene kompleksine dair bilgiye sahip olmalıdır.
Ekibin diğer hekimleri diş hekimliği alanındaki uzmanlardan (Endodontist, Restoratif tedavi uzmanı, Periodontolog, Gnatoloji ve protez uzmanı, Çene cerrahisi uzmanı) oluşmalıdır. - Gökmen Yaklaşımı’nı uygulamak için bahsi geçen hekimler (nörolog, ağrı uzmanı, aile hekimi hatta diş hekimleri) temel eğitim almalıdır.
- Temel eğitimden sonra migren ve baş ağrısı tedavisinde bu yaklaşım uygulanabilir. Zaman içerisinde deneyimlerinin artışıyla tedavideki başarı da artar.
Hekimin Özellikleri
Hastalık ve tedavi vizyonunu geliştirmeye kararlı olan hekimin bilmesi gerekenler:
- Klasik tıp eğitiminde olmayan bozucu alan yaklaşımı…
- Yaşam enerjinin nasıl hastalandığı ve tedavi sürecinde nasıl cevap verdiği…
- Hastalıkların birbiriyle ve bozucu alanlarla ilişkili bağlantıları…
- Diş-çene kompleksinin sorunlarının sistemik bağlantıları…
- Diş hekimliği profesyonelleri ile hastayı tartışıp tedaviyi yönetebilecek bilgi ve deneyim…
Gelecek Vizyonu
Gökmen Yaklaşımı’nın tedavilerde kullanılması ile hedeflenenler:
- Ağrı alanında uğraşan hekimler başta olmak üzere tüm hekimlerin ve diş hekimlerinin bu bilgilerle tedavilerindeki başarının artması…
- Böylece birçok çaresiz hastanın tedavilerinin yapılabilmesi…
- Farklı uzmanlıklar ve bilgiye sahip hekimlerin kendi alanlarında yeni çözümler geliştirebilmeleri…
- Hekimlerin “aude sapere” yapabilmeleri, kanıta dayalı tıp paradigması altında tek seçenek gördükleri ilaç tedavilerini sorgulayabilmeleri…
230 Yorum. Yeni yorumunuzu buradan yazabilirsiniz...
Emel hanım. Yaklaşık 1 ay kadar başımda ağrı oluyor. Bazen sol bazen sağ gözüme vuruyor, boynuma masaj yapılınca geçiyor ama sonra tekrar ara ara başlıyor. Boyun damar kasılıyor gibi gözlerim kapatınca rahatlıyor gibi. Teşekkür.
Taraf değiştiriyor ve yarım oluyor. Muhtemelen migren tarzında bir ağrınız var. Boyna yansıyan ağrı vardır. Nedeni boyun değildir.
Merhabalar Emel Hanım. Başımın sol tarafında enseden ve göz üstünden gelen dayanılmaz zonklayıcı bir ağrı var. Son birkaç aydır iyice arttı ağrı, neredeyse 1 hafta devam ediyor. MR çektirdim, sonuçlar temiz, migren olabilir diyorlar. Ağrılara dayanamıyorum. Ağrı kesiciler fayda etmiyor artık. Yardım ederseniz çok sevinirim.
Migren yaşadığınız bende düşünüyorum. Eğer İstanbul dışındaysanız bana panoramik film mail gönderiniz. Birşeyler yapmaya çalışalım.
Merhabalar Emel Hanım. İnternette baş ağrılarını araştırırken tesadüfen buraya denk geldim. Geçen sene aynen bu aylarda başlayıp 2-3 ay süren ve sonrasında etkisini kaybeden baş ağrım yaklaşık 2 haftadır yine başladı. Başımın sadece sağ bölgesinde, aşırı derecede şiddetli, 1-2 dakika süren ağrı sırasında da sadece sağ gözümden yaş gelen bir atak. Ağrı kesildiğinde sanki beynimin sağ tarafından ameliyat olmuşum gibi bir his, yine ağrının olduğu yerde bir yanma hissi ve nefes nefese kalma gibi durumlar yaşıyorum. Sonrasında da inceden normal bir baş ağrısı devam ediyor. Günde 3-4 kez böyle ataklar geliyor. Sorun nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Dönemsel oluşu ve tek taraflı gözü tutması ile küme baş ağrısına benziyor. Ancak nevralji gibi kısa süreli ataklarda yapabiliyor. Her ikisi birbirinin içine geçmiş ağrılar olabilir. Gökmen Yaklaşımı her iki durumda da diş-çene kompleksinden kaynaklandığını belirtir.
Merhaba. 1 aydır başım dönüyor. Nöroloji, KBB, fizik tedavi (boyun için) gitmediğim doktor kalmadı. Kan sonuçlarım normal çıkıyor. Boyun MR’ında da kas spazmı çıktı. Ben yinede ağrılarım için fizik tedavi alıyorum. Bugün 7. günüm traksiyon aldım, ilave olarak ve daha kötü oldum sanki. Ara ara iyi oluyorum ama hep bir sersemlik var. Araba kullanıyorum ama artık korkuyorum. Bu arada ilaç kullanıyorum, 35 gün oldu, ama faydasını göremedim. Hayatım altüst oldu. 4-5 yıldır ara ara dönüyordu başım ama hiç bu kadar uzun sürmemişti.
Gökmen Yaklaşımı ile nedenler bulunup çözüm üretilebilir. İlaç ve tedaviler nedenlere inmezse çözüm sağlayamıyor.
Merhaba hocam 13 senedir auralı migrenim var. Bir ilacı kullanarak senede bir kere veya hiç tekrarlamıyordu. Fakat evlendim ve hamile kaldım bu ilacı kullanarak. Sonuç 7 aylık düşük yaptım. Gittiğim nöroloji uzmanı farklı bir ilaç verdi ama yetmedi, her ay tekrarlıyor, iki kere nüksettiği oluyor. Auralı migren atak başlayınca felç geçireceğimi hissediyorum, beynimin nefessiz kaldığını hissediyorum ve tekrar hamilelik düşünüyorum ama korkuyorum çözümü var mı?
Siteyi ve kitabımı okursanız bu konuda ne kadar ciddi çalıştığımı görürsünüz. Çözüm var diye kitap da yazdım.
23 yaşındayım 6 senedir boyun ve baş ağrısı çekiyorum. Nöroloji, fizik tedavi bir çok doktora gittim boyun düzleşmesinin çok ilerlediğini söylediler fizik tedavi aldım hiç işe yarmadı. Ensemin sol tarafından gelip sol göz ve kaş tarafına doğru bi ağrı var, haftada 2 kez muhakkak ağrır ve başımda atan damarları bile hissettirir şekilde dayanılmaz oluyor. Dişlerimi geceleri sıkıyorum ama çene bozukluğum yok diş hekimine özellikle sordum. Antidepresan kullanıyorum tedaviyi zaten strese bağlı aldım hukuk fakültesi son sınıftayım stressiz hayat rüya benim için başımıda öne eğerek çalışmak zorundayım. Ne yapabilirim bilmiyorum ameliyat ol deseler olucam bu ağrıya dayanamıyorum artık.
Şikayetleriniz ameliyatla düzelecek bir durum değil ama sürekli çekmek de durumunda değilsiniz. Migrene benzer şikayetleriniz var. Gökmen Yaklaşımı önerebilirim.
Hocam başımın sol tarafı, yüzüm, çene bölgesi ve sol kolumda komple bir şekilde uyuşma oluyor. Uyku sorunlarım var, hiç uyuyamıyorum, 1 haftadır en fazla 1 veya 2 saat uyumuşumdur. Yardım edin ne olur. 25 yaşındayım ve öğrenciyim.
Nörolojik muayene olsanız iyi olur. Uzaktan birşey söylemek zor. Bazen stresli durumlarda özellikle uykusuz kalındığında benzer şikayetler olabilir.
Hocam merhabalar. Benim başımın sol tarafında sürekli bir şekilde ağrı var. Uyumakta zorlanıyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Bazı zamanlar başımın sağ tarafında ağrı oluşuyor, hiçbir şeye odaklanamıyorum, dikkatimi toparlayamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım, bu ağrı 1.5 haftadır ağrıyor ve hiç durmuyor, ağrıdığı sürece uyku uyuyamıyorum. Lütfen yardım edin. Psikolojim iyice bozuldu.
Sorunuza geç cevap verebildim. Sadece bir tarafta olsa dişler mi etkili derim ama siz diğer tarafada geçiyor diyorsunuz. Sadece diş etkili olmayabiliyor. Migrene benziyor ama önceden hiç ağrınız olmadan yeni başladıysa mutlaka muayene şart.
Hocam; benim yirmilikler çıktığı günden bu yana diş sıkıyorum. Çenem küçüldü, üst dudağım yukarı kalktı, sol çenem kulağıma girdi neredeyse. Kulak, baş ve boyun ağrısı var. Aynı zamanda boyunda düzleşme de var. Yemek yiyemiyorum. En son ordometriye gittim, iki kulak tarafımın kireçlendiğini söylediler. KBB, nöroloji, diş doktorları, hepsi sorun yok dediler. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Bu yazdığınız şikayetleri anlamazlar çünkü dişleri sizin durumunuzda olup şikayeti olmayan kişiler daha çoğunluktadır. Siz bana panoramik diş röntgeninizi mail olarak gönderiniz. maile şikayetlerinizi ayrıntılı yazınız. Sizin durumunuzu analiz edebilirim. Diş hekimlerinin birşey yok, ağrı yapmaz demesine bakmayınız.
Merhaba hocam. 22 yaşındayım. Benim başımda gezici ağrılar oluyor. Özellikle sol tarafta ağrı var. İlk başlarda zonklayıcı ve bıçak saplanması gibi ağrılar oluyordu. Ayrıca sırt ağrılarım da var. Psikiyatriste gittim, antidepresan verdi, biraz hafifledi ama hala var. Depresyona girdim ağrılar nedeniyle, sürekli suratım asık.
Diş sıkmanız öncelikli var. Ancak başka problemlerde araştırmak gerekiyor.Tek başına psikolojik olduğunu düşünmüyorum.
Merhaba Emel Hanım. 18 yaşındayım. Başım çok sık ağrıyor, başımın içinde basınç varmış gibi ağrıyor. Bir gün sağ kısmım ağrıyorsa diğer gün sol kısmım ağrıyor. Bazen ağrı çok fazla oluyor, her tarafım ağrıyor. Baş ağrım bazen haftada 3 kez oluyor. Bu ağrılar ilaç içmeden geçmiyor ve ilaç içmediğim zaman ağrının yoğunluğundan midem bulanıyor. Ben ilaç içmeden bir çözüm yolu bulmak istiyorum. Öneriniz nedir? Teşekkürler.
İlaçsız çözüm var; Gökmen Yaklaşımı. Yaşın genç olduğu için hızlı çözüm sağlanabilir ancak ağrının özelliklerini değerlendirmek gereklidir.
Merhaba hocam. 12 gündür her gün aralıksız başım ağrıyor. Boynumda da inanılmaz ağrı oluyor. Önce KBB’ye gittim, sinüzit var, hep iltihap olmuş dediler. Antibiyotik kullandım. FTR de boynumda kas spazmı olduğunu söyledi. Antibiyotik kullandım ama başımın ağrısı bir türlü geçmedi. Daha sonra nörolojiye gittim, MR ve kan testi istedi, MR’a girdim. Hocam; başımın arkası ve kulaklarımın arkası da acıyor. Kulaklarımda dolgunluk hissi var, sanki akıyormuş gibi. Başımın sağ arkasında ensede saçlarımın olduğu kısım çok acıyor. Sizce bu baş ağrımın sebebi ne olabilir?
Baş ağrınızın nedenlerini anlamak için ayrıntılı değerlendirmem gerekli ancak sinüzit ve beyin kaynaklı olmadığı anlaşılıyor.
Emel hanım merhaba benim yaklaşık bir yıldır sırt, boyun ve dirseklerimde ağrı var ancak ağrılar çok şiddetli değil dayanalabilecek düzeyde. Beni asıl rahatsız eden durum 4 aydan beridir sürekli sallanır gibi hissediyorum, denge bozukluğu ve sol gözde zaman zaman bulanık görme var. Ara sıra da baş ağrısı oluşuyor. Denge sorunlarım ilk başladığında nöroloji uzmanına gittim MR çekildi birşey yok denildi. Daha sonra KBB’ye gittim orada da birşey çıkmadı. Sizce bende fibromiyalji olabilir mi ve bu sıkıntılar geçer mi? Kıbrıs’ta yaşıyorum ancak eğer problemlerim sizin alanınıza giriyorsa zaman yaratıp gelmeyi düşünüyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Benim için yazdığınız şikayetlerin hepsi birbiri ile bağlantılı ve çözülebilir. Gökmen Yaklaşımı ile yardımcı olabilirim.
Emel hanım merhabalar. 22 yaşında öğrenciyim. Benim 3 aydır devam eden sürekli bir baş ağrım var. Bu ağrı sabah uyandığımdan gece uyuyana kadar benimle. Sanki başımda bir basınç var gibi, kafamın üstüne hafif bastırdığımda ağrım artıyor. Ayrıca kulaklarımda çınlamalar mevcut özellikle sessiz ortamlarda, yatarken daha net duyulan çınlamalar. Nörolojiye gittiğimde mr istendi sonuçları temiz çıktı. KBB de aynı şekilde işitme testi ve mr istedi onlarda temiz çıktı. Ancak ağrılarım artarak devam ediyor. Her hareketimde başımda değişiklik hissettiğim için gündelik yaşantımı fazlasıyla etkiliyor. Bana en azından senin sorunun şu olabilir diyebilir misiniz? Çünkü gittiğim doktorlar pskolojik diyorlar herhangi bir hastalık söyleyip ilaçta yazılmıyor. Cevabınızı bekliyorum, lütfen bana yardımcı olun.
Yaşadıklarınız nedeniyle psikolojiniz bozulmuş olabilir ancak tümden psikolojik olduğunu sanmıyorum. Gerilim baş ağrısı ve tinnitus birlikte görülebilir. Beyinde sorun olmadığı zaten tespit edilmiş. Çevresel bozucu alanlar araştırılıp çözüm bulanabilir. Nerede öğrencisiniz?
Merhaba hocam, sayfanızı hayranlıkla inceliyorum. Benim yaşadığım baş ağrısı genellikle ense bölgesinden başlayarak kafatasının arka bölümünde yoğunlaşıyor. Çoğu zaman çeneye doğru yayılıyor, bazen de gırtlağın üzerinde baskı hissi veriyor. Özellikle zonklayıcı ve darbeler halinde hissettiğim, öne doğru eğildiğim zaman (namaz vs. için) zonklayıcı darbelerin göz çukurlarına, kafamın tepesine doğru şiddetlendiği, iki saniye daha eğik dursam beynim zonklayarak fırlayacakmış gibi hissettiğim, doğrulduğum zaman bir süre bu şekilde devam eden bir ağrı. Sonra zonklamalar yavaşça tekrar kafatasının arkasında yoğunlaşıyor. Genellikle yavaşça başlayan, kısa zamanda şiddetlenen, uzun süre sessiz ve karanlık ortamda dinlensem dahi kendiliğinden geçmeyen bir ağrı bu. Çoğunlukla ağrı kesici alarak (bazen iki doz birden) bu durumdan kurtulmayı tercih ediyorum. Fikirleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler. Saygılar.
Gerilim baş ağrısı ön planda görünüyor. Kas spazmı fazla. Migren atakları da şiddetlendiği zaman oluyor. Her ikisi için altta yatan nedenler değerlendirilebilir, tedavi edilebilir.
Merhabalar Doktor Emel Hanım. Size ulaşabildiğim için çok mutluyum. Bana 2 ay önce histeroskopi yapıldı. Ondan sonra baş ağrım başladı. Nörolojiye gittim, MR’lar temiz çıktı. Ege Üniversitesine KBB’ye gittim, çünkü boğazım ve kulağım da ağrımaya başladı. Orada da bir şeyin yok dediler. Başımın sol yanı, sol şakak, sol bademcik hala ağrıyor. Bir ara bütün dişlerim ağrıdı. Dişçiye gittim, bir adet kanal tedavili dişim vardı, o çekildi ve gece plağı yapıldı. 14 gündür gece gündüz takıyorum ama bir değişiklik yok. Nöroloji doktoru antidepresan verdi ama alamadım henüz. Ben ne yapmalıyım? Gece plağına devam mı? Yoksa antidepresan mı alayım? Lütfen bana yardım edin. Benim neyim var? Neden başımın sol tarafı, gözüm ve bademciğim ağrıyor acaba? Daha önce baş ağrısı çekmezdim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
İlaç tek başına yetmez. Gece plağı gerekli ancak onu da her diş hekimi yapıyor ama ağrılara etkili olanını yapan çok çok az. Plak benim tedavimde en son çözümdür. Sezaryenden başlayıp birçok yeri düzeltmek gerekebilir.
İyi günler Emel Hanım. Yaklaşık 2 ay önce bir anda soğuk soğuk terleme ve ardından gelen baş dönmesi ile acilde aldım soluğu. Çekilen MR sonucum temiz çıktı, kulak muayenesinde de herhangi olumsuz bir duruma rastlanmadı. Doktor ilaç içmemi söyledi. Ancak ataklar ilk başlarda 2-3 günde 1 gelirken daha sonra 2 haftaya ve en son 3 haftada 1 olacak şekilde değişkenlik gösterdi. Sol kulağımda yüzde 100 işitme kaybı var ve ben sol kulağımda bir şişkinlik hissediyorum. Sağ kulağımda herhangi bir işitme kaybı olmadığı için meniere ile ayrımını yapamıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim, meniere ise diğer kulağımı da etkilemesinden korkuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Sol kulaktaki işitme kaybı neye bağlı gelişmişti? Meniereden önce basit vertigoda da olabilir. Gökmen Yaklaşımı ile değerlendirsek iyi olabilir. Çözüm bulunabilir.
Merhaba Emel hanım, 19 yaşındayım. 1 sene önce sol gözümle bitişik bir kemik kistim olduğu tespit edildi. Ayrıca fibromiyalji tanısı konuldu. Çok uzun süredir baş ağrısı çekiyorum. Ağırlıklı olarak başımın tepesi diye tarif edebileceğim kısım ağrıyor. İlaçlar ve masajla hafifletmeye çalışıyorum. Birden zonklamayla başlayan bir ağrı söz konusu. Bazen günlük hayatımı çok etkiliyor, gün boyu şiddetli baş ağrısı çekiyorum. Ayrıca ensemde de ağrı oluyor ve yanma hissediyorum, sanki ensemin içinde bir doluluk varmış gibi, kafamı taşıyamıyorum. Uyurken ensem sebebiyle çok zorluk çekiyorum, yastıkta yatamıyorum. Kısa zaman önce herhangi bir işe odaklandığımda dişlerimi sıktığımı fark ettim, dişlerimi gevşettiğim anda, çenemde inanılmaz bir acı ve kitlenme oluşuyor. 2 hafta önce baş dönmesi de başladı. Başımı sarsacak en ufak harekette başım dönüyor ve resmen uyuşuyorum, etkisi uzun süre devam ediyor. Bu bahsettiğim şikayetler kemik kistiyle mi alakalı? Ya da fibromiyalji şikayetlerime etken midir? Yoksa farklı nedenleri olabilir mi? Hayatımı ve enerjimi çok etkiliyor. Sizden bilgi almak istiyorum, lütfen yardım edin!
Kemik kisti ile alakalı durmuyor. Çene ekleminizde sorun var ve çok belirgin vertigoya da neden olmuş.
Hocam iyi akşamlar diliyorum. Ara sıra kafamda basınç artması, baş dönmesi, hafif mide bulantısı şikayetleriyle doktora gittim. MR sonucunda infratentorial düzeyde araknoid kist (infratentorial düzeyde 23 mm, bos sinyalinde alan izlenmiştir) yazıyor. Doktorum bana akşam 2 tane damar genişletici ilaç, 1 tanede antidepresan kullanmamı söyledi. 1 ay sonra kontrolüm var, 20 gündür ilaçları kullanıyorum, biraz rahatladım sanki, şikayetlerim azaldı. Tedavi doğru mudur, devam edeyim mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Tedavi uygundur. Hekiminizle takip edebilirsiniz.
Hocam kolay gelsin. 43 yaşındayım. Yaklaşık 1,5 ay önce baş dönmesi, kaşlarımı yukarı kaldırdığımda başımda elektriklenme, görme bozukluğu, puslu ve yakını çift görme (odaklandığımda düzeliyor), 10 dakika TV veya bilgisayar ekranına baktığımda gözümde ağrı ve bulanık görme, mide bulantısı ve geğirme şikayeti ile nörolojiye muayene oldum. MR çekildi, bir şey çıkmadı. Kan tahlilinde trigliserid 1485 çıktı ve ilaç kullandım. Şu an trigliserid 290 doktorum bir şey yok dedi. Şikayetlerim devam ediyor. KBB ve göz doktorları da bir şeyin yok dedi. Açıkçası; psikolojik deyip, ilacı yazıp gönderiyorlar. Hocam şikayetler devam ediyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Sizin yorumunuzu alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
Şikayetlerinizin nedeni film ve tahlille bulunamaz. Psikolojik olduğunu düşünmüyorum. Migren ve gerilim baş ağrısı birbirine karışmış olabilir. Muayene yaptırmanız lazım.
Tüm soru cevapları okuyabilmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
‹‹ 1 2 3 4 … 6 ››